Connect with us

Viața în Valcea

Cum poti alege corect cele mai bune inele de logodna?

Publicat

pe

Oamenii au purtat bijuterii inca din cele mai vechi timpuri si unele dintre ele chiar au devenit consacrate si traditionale. Bijuteriile s-au schimbat in ceea ce priveste forma si aspectul foarte mult in ultima vreme, dar asta nu inseamna ca bijuteriile tale trebuie sa fie mereu in trend.

Cum au aparut clasicele inele de logodna

De unde vine ideea inelului de logodna? Obiceiul de a da un inel de logodna dateaza din secolul al II-lea. Femeile au primit doua inele, unul de purtat in casa si unul in public. In Evul Mediu, livrarea inelului de logodna a fost impusa ca un fel de „contract” pentru a se asigura ca nunta va avea loc. Din cauza costurilor ridicate, a fost modul de a se angaja la casatorie. Astazi, traditia inelului a fost modernizata si variaza de la o tari la alta. Totusi, aceasta idee de a da un inel inainte de nunta este inca in vigoare.

In general, pretul unui inel de logodna este destul de mare, astfel incat trebuie acordata o atentie deosebita diferitelor tipuri de inele de logodna care exista. In plus, acest inel este pentru o viata, deci este important sa selectezi un model care nu se deterioreaza si care respecta gusturile miresei sau, in cele din urma, il va pastra intr-o caseta de bijuterii si nu il va mai folosi.

In prezent poti cumpara mai multe tipuri de inele pe care sa le oferi persoanei dragi atunci cand vrei sa o ceri in casatorie:

  • Inele din metale pretioase clasice asa cum sunt aurul si argintul;
  • Inele din metale pretioase mai putin comune asa cum sunt platina si alte metale care imita culoarea acesteia;
  • Inele simple si fara niciun fel de piatra sau model;
  • Inele cu pietre pretioase;
  • Inele cu pietre semipretioase pe care iti recomandam sa le alegi in functie de tot ce cunosti despre persoana draga tie;
  • Inele speciale din sticla sau din alte astfel de materiale, care reprezinta acum adevarate opere de arta.

Care sunt diferentele dintre inel de logodna si cel de zi cu zi?

Doua inele si un sens: dragoste. Dar chiar daca aceste inele au un sens comun, trebuie sa stii foarte bine care este diferenta pentru a nu le confunda. Inelul de zi cu zi este cel care precede inelul de logodna. Mirele ii da miresei sa-si arate afectiunea si intentiile de a continua toata viata impreuna.

Daca pentru uzul zilnic nu vei alege inele cu cristale pentru ca acestea risca sa se deterioreze, inelele de logodna pot cu siguranta sa aibe astfel de pietre. Inelul de logodna trebuie sa fie special si interesant si nu vei putea obtine un astfel de inel decat cautand cele mai bune variante in magazine.

Inelul de zi cu zi poate fi mai izbitor si ostentativ decat inelul de logodna. De fapt, aceasta bijuterie ar trebui sa fie aur alb de exemplu, sau cu mai multe pietre stralucitoare. Faptul ca inelul acesta incorporeaza o piatra pretioasa este asociat cu rezistenta cuplului.. Deci, ce piatra ar trebui sa poarte un inel? Fara indoiala, pentru acest tip de bijuterie regele este diamantul, desi alte pietre, cum ar fi smaraldul, este, de asemenea, la moda.

Inelul de logodna este folosit pentru a oficializa logodna cuplului. E mai simplu. Acest lucru se datoreaza faptului ca este de obicei o bijuterie pe care mireasa o va purta si in ziua nuntii, deci este de obicei mai fina sau cu un filigran sau ornament. Inelul de logodna se caracterizeaza printr-un design atemporal si elegant. De obicei, este fabricat in aur galben, desi este, de asemenea, la moda in aur roz sau alb.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Selectia pentru clasele de intensiv engleza la Scoala Gimnaziala Nr. 5 Ramnicu Valcea, 28 iunie 2021

Publicat

pe

CALENDARUL DESFĂȘURĂRII EXAMENULUI DE LIMBA ENGLEZĂ
LA CLASA a V-a INTENSIV – ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.5 RM. VÂLCEA
2021 – 2022

• 14 – 25 IUNIE – înscrierea candidaților la secretariatul școlii
în intervalul orar 10.00 – 14.00;

Componenta dosarului:
– cerere tipizată;
– copie certificat de naștere al candidatului;
– copie buletin/carte de identitate a părinților;
(Cererile tipizate se găsesc pe site-ul școlii/la secretariatul unității sau printr-un click aici (LINK PENTRU DESCĂRCARE)
• 28 IUNIE – susținerea probelor testului de aptitudini și cunoștințe pentru admiterea în clasa a V-a cu predare intensivă a limbii engleze:

Orele 9.00 – 10.00 – proba scrisă

• 29 IUNIE – afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor pentru proba scrisă;
• 30 IUNIE – afișarea rezultatelor finale după contestații;

• 01 – 9 IULIE – validarea locurilor pentru candidații declarați admiși prin completarea și depunerea cererii de inscriere (validare) la secretariatul școlii între orele 10.00 – 14.00;

Locurile rămase nevalidate vor fi redistribuite candidaților care nu au fost declarați admiși inițial, în ordinea descrescătoare a punctajului acestora și în limita numărului de locuri aprobate.
• 9 IULIE – afișarea componentei clasei de intensiv-engleză.

Director:  prof. Faităr Cristian Cosmin
Responsabil catedră: prof. Maier Mirela

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

ȘORȚ DE CHEF – PORTRET DE CLIENT MASIMA: CHEF IULIAN OLARU

Publicat

pe

ȘORȚ DE CHEF – PORTRET DE CLIENT MASIMA: CHEF IULIAN OLARU

Cu șorț de chef și determinare de om ce a învins multe în viață, Chef Iulian Olaru face parte din grupul de oameni care știe că Perfect are multe dimensiuni.

Fiecare dintre noi se bucură atunci când ceea ce lucrează este apreciat. Iar aprecierile sunt cu atât mai importante când vine vorba de bucătărie și gastronomie, că parcă niciodată nu a fost mai important să obții un zâmbet sau ochi închiși în degustare decât atunci când gătești.

Cu șorț de chef și determinare de om ce a învins multe în viață, Chef Iulian Olaru face parte din grupul de oameni care știe că Perfect are multe dimensiuni.

Îl cunoști dacă nu de la restaurantul Le Chateau, Castelul din Inima Orașului București unde este executive chef, atunci din sezonul 7 al emisiunii Chefi la cuțite.

Citește mai departe dacă: Îți place mâncarea, Ai stat prin bucătărie, Apreciezi și tu gastronomia, Ești bucătar, chef sau știi că a ajunge acolo începe cu primul pas, Nu știi de ce ai nevoie de un șorț personalizat.

SORȚURI: BUCĂTĂRIE AȘA CUM APARE PRIN FILME

Povestea lui Iulian Olaru a fost văzută de peste 300.000 de oameni pe Youtube, odată cu prezența sa la Chefi la cuțite, în șorț de bucătar, cu trusa la îndemână și cu multă dorință de perfecționare.

A primit 3 cuțite, adică aprobarea celor 3 Chefi de a merge mai departe, pentru că a gătit ceva ce a numit super wow. De fapt, a pus experiența acumulată în peste 20 de ani de învățare și repetare.
”Nu mi-e frică de nimic. Această muncă îți fură viața și nu este simplu. Dar tot ceea ce fac o fac pentru familie.”

Personalizare: șorț bucătărie pentru imaginea unui luptător

De ce a contat șorțul?

Pentru că a fost, în cadrul emisiunii, echivalentul unui costum croit perfect pentru un om de afaceri. Prima impresie contează pentru papilele gustative, dar apoi devine definitivă în cunoașterea ”meșterului”.

Chef Sorin Bontea a admirat ținuta, cu un admirativ: ”Uite ce echipat e. Wow, uite ce șoț elegant!”

Are 39 de ani și de la spalător de vase, Iulian Olaru în 4 luni devenea sous chef în primul restaurant unde intra. Și de la cursuri pentru a face pâine, la a face paste și risotto, acum crează cele mai inedite preparate. Motiv pentru care a fost și ales de andreea Bălan, care a avut încredere în el cu papilele invitaților la nunta sa.

Cu alură de luptător, căci sufletul cu siguranță este, trece de la mănușile din bucătărie și șorțul de bucătar…

la mănuși de box și șort de antrenament alături de campioni.

”Eu țin foarte mult la calitatea produsului. Când cumperi un produs bun, reușești să creezi o farfurie bună.”

Iar acest crez merge și mai departe, prin ceea ce compune imaginea sa de Chef. A ales șorțurile din piele Masima pentru că avem o filosofie comună: credem că dedicarea aduce perfecțiunea.

De la maro la negru, dar din piele naturală și personalizate, ne-a onorat faptul că ne-a ales, și am onorat alegerea.

Tipurile de șorțuri piele MASIMA:

Un șorț de bucătărie personalizat spune despre tine cam ce spune platingul despre un preparat culinar. Spune că atenția la detalii face parte din tablou și că pasiunea pentru un domeniu începe de la ce imagine ai, la ce vise construiești.

Șorț de bucătărie, bărbați pasionați sau femei inspirate de o lume unde aromele se trăiesc. Și de fapt e ca în viață, când ceea ce porți și lucrurile de care te înconjori te duc mai aproape de anumite stări și dorințe pentru viitor.

Fake it till you make it – adică prefă-te până reușești nu trebuie să însemne ceva negativ. Dacă îți construiești imaginea cu atenție, pentru a reflecta persoana sau bucătarul care vrei să ajungi, atunci viașa se va aranja ca să te pune în lumina reflectoarelor.

Ca în cazul lui Chef Iulian Olaru, care zilnic trăiește după principii solide, așa cum e și acesta:

”Poate nu azi, poate nici mâine, dar într-o zi totul va fi așa cum mi-am dorit.”

La Masima concepem acele șorțuri și uniforme pentru pasionații de azi și chefii de mâine. Sau pentru chefi care doresc să arate așa cum își aranjează preparatele: impecabil.

Alege un șorț de bucătărie unisex, cu toate elementele de protecție și cu acele detalii de individualitate care te fac să te distingi, să fii tu.

Și construiește pe imaginea ta, ca într-o carte, cu noi pagini care să scrie istoria celui ce va deveni, într-o zi, tot ceea ce și-a imaginat.

Așa cum de la un copil de 17 ani în țări străine, chef Iulian Olaru a devenit un nume cunoscut în industria gastronomică. Și va fi în vară chiar jurat în Concursul BEST GRILL, cea mai importantă competiţie de grătare din sud-estul Europei.

Tot într-un șorț personalizat, din piele, de la Masima.

Devino ceea ce îți imaginezi, începe cu numele tău pe un șorț,  ca numele tău să ajungă pe un meniu și cine știe, poate într-o carte de istorie gastronomică sau de bucate.

Sprijinim visele mari, care ți se potrivesc. Cam ca Your second skin, de la Masima.

Șorțurile de la MASIMA sunt confecționate special și pentru barbeque și potrivite pentru fiecare grillmaster.

Cu toții aștepăm primăvara ca să avem parte de soare, să ne relaxăm pe terasă, să bem o bere și să ne întâlnim cu pritenii la un grătar. Dacă ești cel bucătarul care se ocupă de grătar, există un lucru care nu ar trebui să îți lipsească pentru ca imaginea să fie perfect completă și acela este șorțul din piele naturală de la MASIMA. Șorțul din piele, personalizat prin gravare laser sau boderie, cu logo sau cu numele tău, te va proteja și iți va oferi imaginea de profesionist.

Nu contează dacă grătarul îl pregătești în bucătăria unui restaurant de lux, într-un parc cu ocazia unui ”streetfood” sau doar într-un cerc restrâns în grădina ta, pentru putea bucura și mai mult de prepararea alimentelor, șorțurile de piele de grătar de la MASIMA te vor ajuta.

Toți cei care au stat în preajma unui grătar știu cât de cald poate fi acolo. Există, de asemenea, riscul de a te stropi cu pete de grăsime, lucru care ar fi păcat pentru hainele tale! Cu șorțuri din piele pentru BBQ, toate aceste probleme vor fi de domeniul trecutului. Te vor proteja împotriva căldurii și a petelor. Șorțurile din piele sunt ușor de curățat cu ajutorul unei cârpe umede.

Fiecare șorț de la MASIMA este lucrat cu multă ATENȚIE și prin urmare fiecare șorț este unic în felul său. Șorțurile MASIMA sunt autentice și sunt fabricate din piele de calitate superioară. Șorțurile din piele nu sunt folosite doar de bucătarii maeștrii ai grătarelor ci și la festivalurile de mâncare, unde vedem în mod regulat bucătari în camionul lor alimentar purtând șorțuri de la MASIMA. Printre astfel de festivaluri sunt ”Streetfood Cluj Festival” sau ”Untold”. Există o șansă bună să fi auzit despre aceste festivaluri dacă sunteți iubitori de petreceri în aer liber, unde se servește mâncare din carne gătită la BBQ.

Beneficiile șorțurilor de bucătar din piele de la MASIMA: 

✔️Fabricat în România

✔️Bumbac cu aplicații complet detașabile și reglabile din piele naturală

✔️Ușor de folosit și de spălat

✔️Personalizare prin gravare laser sau broderie

✔️Garanția produsului 3 ani

✔️Posibilitatea plății în rate cu cardul de cumpărături

✔️Modele unice, din atelierele noastre

 

.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Turism

Elemente de protecție pentru chelneri, bucătari și nu numai

Publicat

pe

Principiile și cerințele de sănătate și securitate a muncii din industria de catering, pot fi acum considerate cu succes unele dintre cele mai stricte reglementări de igienă din întreaga industrie. În gastronomie, nerespectarea regulilor aparent mai puțin importante, poate duce la consecințe grave și amenințări atât pentru angajați, cât și pentru consumatori. Printre cele mai importante cerințe de sănătate și siguranță pentru gastronomie, este desigur, necesitatea de a folosi șorțuri bucătari, barman, barista etc.

Cele mai importante elemente de îmbrăcăminte de protecție pentru un lucrător în bucătărie sau pentru o altă persoană care operează în industria de catering, includ diverse tipuri de șorțuri, încălțăminte adecvată cu tălpi antiderapante, mănuși de unică folosință și elemente suplimentare de protecție împotriva riscurilor de igienă alimentară. În cazul șorțurilor și jachetelor de bucătar, merită luată în considerare nu numai problema rezistenței la pete, ci și rezistența la apă, ulei sau lichide fierbinți. Doar un șorț de bucătărie din piele  bine montat va putea asigura protecția în astfel de condiții.

Șorțuri pentru fabrici de procesare alimente

De asemenea, îmbrăcămintea dedicată muncii în fabricile de procesare a alimentelor va arăta complet diferită de cea destinată bucătăriilor sau chelnerilor care lucrează în condiții complet diferite și care au adesea contact direct cu clientul. Șorțurile sunt folosite în gastronomie atât de bucătari, cât și de ospătari, așa că nu este dificil de observat varietatea mare de modele de șorțuri disponibile pe piață. Cele dedicate chelnerilor sunt de obicei rezistente la pete, echipate cu un buzunar la îndemână și concepute pentru a arăta reprezentativ, chiar și într-un restaurant de lux. Șorțurile dedicate în mod obișnuit bucătăriilor și diferitelor fabrici de prelucrare, sunt cel mai ades din piele, impermeabile, pentru a proteja împotriva stropilor sau arsurilor în contact cu elementele fierbinți din bucătărie.

Șorțuri chelneri

Un șorț pentru chelneri realizat din piele naturală este o propunere interesantă pentru unitățile gastronomice. Șorțurile bucătari, barista, barberi, sunt șorțuri personalizate, cusute din piele de cea mai bună calitate și oferă oportunitatea de a ștanța sigla restaurantului sau a firmei de catering. Sunt realizate cu buzunare, bretele ajustabile, cordon de prindere în talie. Un șorț pentru chelneri este o parte esențială a ținutei generale. Protejează ținuta de sub șorț, deoarece contactul constant cu mâncarea poate provoca pete și murdărie. În plus, are și o funcție reprezentativă, oferind personalului restaurantului un aspect mai profesional.

Șorț chelner reglabil

Șorțul din piele pentru chelneri este creat  având în vedere atât sexul masculin, cât și sexul feminin. Croiala universală și capacitatea de a regla dimensiunea, le permit să se potrivească oricărei siluete. De asemenea, este posibil să se realizeze șorțuri din piele la comandă. Croit perfect, se potrivește bine și aderă la îmbrăcămintea de sub șorț. În același timp, șorțul chelnerului nu restricționează în niciun fel mișcările angajatului, și datorită acestui lucru, munca zilnică se desfășoară în deplină libertate. Are un buzunar frontal în care pot fi depozitate un notebook și un pix – articole necesare pentru a primi comenzi de la clienți. Șorțul chelnerilor este utilizat în multe locuri în care chelnerul are un contact constant cu clientul. Ca unul dintre elementele ținutei, șorțul poate fi utilizat de personalul din hoteluri, restaurante, pizzerii, baruri sau alte tipuri de unități de luat masa.

Șorțuri chelneri – Calitate înaltă și eleganță

Șorțul din piele pentru chelneri este cusut în ateliere de croitorie profesională. Este fabricat din materiale și țesături de cea mai înaltă calitate, și datorită acestui lucru, este rezistent la condițiile speciale care prevalează în unitățile de gastronomie. Contactul constant cu alimentele, poate provoca multe pete și murdărie, ceea ce este asociat în consecință cu spălarea frecventă. De aceea este atât de important ca șorțul chelnerului să nu-și piardă forma în timpul acestei spălări. Pe lângă motivele de protecție evidente – și prin urmare, un șorț de bună calitate – aspectul său este, de asemenea, foarte important. O croială elegantă și clasică va completa întreaga ținută a chelnerilor și a chelnerițelor.

 

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Vâlcea

EvenimentO zi inainte

PRIAevents vă invită la conferința online Pria Environment and Construction Industry din 15 iunie 2021 – premieră în Romania

PRIAevents organizează, în premieră, prima conferință care aprofundează tematica despre mediu și sectorul construcțiilor în România, Pria Environment and Construction...

Afaceri2 zile inainte

Încălzirea electrică în pardoseală – scurtă pledoarie pentru protecția mediului și pentru confort

Sursa foto: Echipamente de incalzire in pardoseala Magnum Heating prin CaseCalduroase.ro Ce ne asteapta in urmatorii 10 ani? În întreaga...

Exclusiv3 zile inainte

AppGallery și SofaScore lansează o competiție dedicată fanilor, cu ocazia celebrării Campionatului European de Fotbal 2021

50 de smartwatch-uri HUAWEI WATCH 3 Pro sunt oferite drept cadou în cadrul tombolei desfășurate Huawei Consumer BG își unește...

Sport6 zile inainte

Filmul, interviurile și festivitatea de premiere a celei de a VII-a ediții a Press Cup Dr. Oetker

Fostul căpitan al naționalei de fotbal a României, Răzvan Raț, care a jucat la Press Cup Dr. Oetker 2021, s-a...

Sport7 zile inainte

Răzvan Raț a fost impresionat de turneul Press Cup Dr. Oetker. Cine sunt câștigătorii

Fostul căpitan al naționalei de fotbal a României, Răzvan Raț, care a jucat la Press Cup Dr. Oetker 2021, s-a...

ExclusivO săptămână inainte

Istoria curelei din piele naturală

Societatea modernă nu acordă atenție miilor de ani și milioanelor de momente care intră în crearea de obiecte banale ingenioase...

ExclusivO săptămână inainte

Eco Burn SRL se confrunta, pe lângă incendiile produse de maini criminale …si cu atacuri (fake news) ale unor stiri false – Ziarul Incisiv de Prahova

Iata ca Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului – MEAT posteaza, probabil in data de 27.05.2021, pe pagina oficiala de internet...

ExclusivO săptămână inainte

De fapt, pretextand PNRR-ul, vor sa va taie voua, cei activi acum, pensiile cu 50%. – Ziarul Incisiv de Prahova

Iata ca Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului – MEAT posteaza, probabil in data de 27.05.2021, pe pagina oficiala de internet...

AfaceriO săptămână inainte

Cele mai populare preconcepții despre izolația de celuloză

De zeci de ani, celuloza este folosită în întreaga lume pentru a izola termic construcții de orice tip.  În tot...

Eveniment2 săptămâni inainte

Huawei lansează o nouă gamă de produse care funcționează cu HarmonyOS 2

București, 2 iunie 2021 – Huawei Consumer BG lansează o nouă gamă de produse care folosesc sistemul de operare HarmonyOS...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Este de neinteles cum reprezentantii MEAT nu cunosc legislatia aplicabila in materia guvenantei corporatiste – adica OUG nr.109/2011 – Ziarul Incisiv de Prahova

Iata ca Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului – MEAT posteaza, probabil in data de 27.05.2021, pe pagina oficiala de internet...

Viața în Valcea2 săptămâni inainte

Cum poti alege corect cele mai bune inele de logodna?

Oamenii au purtat bijuterii inca din cele mai vechi timpuri si unele dintre ele chiar au devenit consacrate si traditionale....

Uncategorized2 săptămâni inainte

Răzvan Raț va participa la cea de a șaptea ediție a Press Cup Dr. Oetker

Alina Dumitru, Ana Maria Popescu (Brânză), Ilie Năstase, Iosif Rotariu împreună cu Kassandra, Marian Drăgulescu, actorul Victor Yila, cântărețul Peter...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Eco Burn SRL se confrunta cu al treilea incendiu produs de maini criminale/COMUNICAT DE PRESA

Comunicat de presa In data de 02.06.2021 in jurul orei 2:30 a izbucnit un incendiu in hala incineratorului ecologic aflat...

Sport2 săptămâni inainte

Ivan Rakitici: ”Acestea au fost cele mai frumoase trofee din viața mea”

Mijlocașul croat Ivan Rakitici a vorbit într-o conferință de presă organizată de casa de pariuri Favbet despre trofeul cel mai...

Sport2 săptămâni inainte

Vezi aici care e cel mai bun antrenor după părerea lui Alexander Hleb

Alexander Hleb nu îl poate uita pe Arsene Wenger. Mijlocașul străin și-a petrecut 3 ani din carieră la Arsenal, acolo...

Știrile Săptămânii