Connect with us

Știri din județ

#Reset Plastic!

Publicat

pe

Pentru a proteja mediul înconjurător, Kaufland România a introdus în premieră în magazine un sistem nou de colectare a recipientelor goale de plastic, provenite de la produsele de igienă sau de curățenie. Acestea vor fi reciclate.

În spațiul special amenajat sub forma unei broscuțe țestoase, la intrarea în magazine, clienții pot depune recipiente de:

– produse de îngrijire personală: șampon, balsam, gel de duș, cremă de corp, de față sau de mâini, apă de gură sau de săpun lichid;

– produse de curățenie: detergenți de haine sau de vase, soluții de curățare a bucătăriei, băii, pardoselii sau geamurilor.

La fiecare 3 recipiente de plastic aferente produselor cosmetice și de curățenie* pe care le lași în broscuța din magazinele Kaufland în perioada 01 – 30 septembrie 2020primești o reducere de 50% la gama de detergenți pentru suprafețe Mr. Proper 1L.

Mergi apoi la Biroul de Informații și intră în posesia cuponului de reducere**, apoi ridică produsul de la raft și prezintă-l pentru scanare la casa de marcat.

* Nu sunt incluse în campanie produsele cosmetice și de curățenie ambalate în recipiente: metalice, de sticlă, Tetra Pak și carton, produsele de machiaj, deo stick, spray și pastă de dinți, perii, mănuși, bureți de vase, bureți de baie, spray-uri sau orice alte produse cosmetice sau de curățenie care nu sunt ambalate în recipiente de plastic.

** Valoarea cuponului este de 0,01 lei la casele de marcat.

Unde găsești instalația sub formă de broască țestoasă? 

În prezent, broscuța este disponibilă în următoarele magazine Kaufland:

  • București – Tei 
  • București – Rahova 
  • București – Pallady 
  • București – Pantelimon
  • Constanța – Obor
  • Iași – Păcurari
  • Timișoara – Elisabetin 

În curând, proiectul va fi extins și în alte orașe.

Publicul larg considera ca acest tip de recipiente implica un proces similar de reciclare similar PET-urilor, sticlelelor din plastic. Dar nu este asa.
Ambalajele de produse de igienă și curățenie aduse la instalația sub formă de broască țestoasă sunt sortate și reciclate prin intermediul unei firme specializate, printr-un proces amplu ce constă în trei etape:

sortarea materialelor la stația automată; pregătirea pentru reciclare; reciclarea propriu-zisă, prin termoformare.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri din județ

Cum și unde depozităm anvelopele de vară?

Publicat

pe

De

Odată cu intrarea în sezonul rece, avem nevoie de un loc unde să le depozităm pe cele de vară. Mulți au opțiunea pentru a le depozita în garaje, iar alții vor spune că pe balcon sau, de ce nu, la un hotel de anvelope. Dar lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par la o primă vedere.

Procesul de depozitare a anvelopelor începe încă dinainte de la așezarea lor într-un loc anume. Primul pas este să îndepărtați toate pietricelele sau mizeria din canalizațiile de evacuare a apei dintre striurile anvelopei. Ar fi de preferat să le spălați în așa fel încât să nu mai rămână reziduuri de produse petroliere (ulei, benzină, motorină, etc). Acești compuși chimici pot dizolva cauciucul din care este construită anvelopa. Al doilea pas este să marcați clar, cu cretă specială sau cu etichete autoadezive, care pneu a fost unde pe mașină (SF – stânga față, DF – dreapta față, SS – stânga spate și DS – dreapta spate). Astfel, atunci când le veți remonta pe mașină veți ști care unde a fost astfel încât să puteți face corect rotația pneurilor.

Cea mai nefericită situație este să le depozitați pe balcon, direct în bătaia soarelui și a intemperiilor. Dacă faceți astfel, există riscul să nu le mai puteți folosi în următorul sezon.

Dacă crezi că este suficient să așezi anvelopele prin garaj și să uiți de ele până la primăvară, atunci ar fi bine să te mai gândești puțin. Spre exemplu, contează foarte mult dacă sunt montate pe jante sau nu. În primul caz, se pot stivui roțile una peste cealaltă, culcate pe o parte. Jantele vor fi cele care vor intra în contact unele cu celelalte și, astfel, anvelopele nu vor avea de suferit. O altă soluție ar fi să agățați roțile pe un suport, atârnate de jante, nu așezate pe anvelope.

Atunci când depozitați doar anvelopele, acestea pot fi puse în picioare, dar în niciun caz culcate unele peste altele sau atârnate de cârlige. Dar chiar dacă le așezați astfel, tot ar fi de preferat să le rotiți periodic astfel încât pneurile să nu calce pe aceeași suprafață tot timpul.

Când le depozitați ar fi bine să știți că trebuie ferite de lumina soarelui. Prin urmare, dacă există un geam sau o fereastră în garaj, aveți grijă ca lumina să nu bată direct pe anvelope. Radiațiile ultraviolete sunt destul de distructive, mai ales dacă vor bate în același loc. Nu trebuie să se deterioreze toată anvelopa pentru a o face inutilizabilă. Este suficient ca o porțiune să fie suficient de afectată astfel încât să apară semne de îmbătrânire și să vă forțeze să luați un alt set.

Un alt factor care afectează durata de viață a anvelopei este ozonul (O3). Acesta este un compus chimic derivat al oxigenului (O2). Este instabil și tinde să intre în reacție cu tot ce întâlnește pentru a se stabiliza în oxigen simplu. Acesta se găsește în preajma generatoarelor de curent. Un al treilea factor este acela al surselor de căldură. Acestea pot fi chiar și conductele de apă caldă menajeră, calorifere, radiatoare, etc. Căldura, după cum se știe accelerează procesul de îmbătrânire al anvelopei. Mai mult, dacă acea sursă de căldură va fi aplicată pe aceeași suprafață în mod constant, deteriorarea va fi mai rapidă. Partea neplăcută este că deseori consecințele se văd abia după ce veți face schimbul de la anvelopele de iarnă la cele de vară.

Prin urmare, dacă nu aveți o boxă sau un garaj, puteți alege să le depozitați la un hotel de anvelope (anvelope de vară, cauciucuri de iarnă sau pneuri all season). Ideal ar fi să fie tot acolo unde intenționați să faceți schimbul de roți în primăvară.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Social

Misterul din spatele cauciucului – De ce anvelopele de iarnă domină sezonul rece?

Publicat

pe

Când vine vorba de conducerea pe timp de iarnă, siguranța este esențială. Mii de accidente sunt provocate anual din cauza drumurilor alunecoase, condiții care pun la încercare abilitățile șoferilor și eficiența echipamentului lor. Cu toate acestea, există un echipament care se distinge în această luptă contra elementelor: anvelopele de iarnă. Dar ce face ca acestea să fie superioare în sezonul rece comparativ cu cele de vară?

1. Formula cauciucului
Una dintre cele mai evidente diferențe dintre anvelopele de iarnă și cele de vară este compoziția cauciucului. Anvelopele de iarnă sunt fabricate dintr-un amestec specializat de cauciuc care rămâne flexibil și moale la temperaturi scăzute. Aceasta le permite să se adapteze la suprafețe alunecoase și să ofere o aderență mai bună pe zăpadă și gheață. Anvelope iarnă de calitate și cu prețuri rezonabile găsești întodeauna pe Vadrexim.ro, iar dacă vrei să ți le livreze acasă ai transportul gratuit pentru orice set de 4 anvelope noi.

2. Designul canelurilor
Profilul anvelopelor de iarnă este conceput special pentru a oferi tracțiune maximă pe suprafețele înghețate. Canelurile profunde și lamelele multiple ajută la prinderea zăpezii, mărind astfel aderența.

3. Răspuns la frig
Anvelopele de vară pot deveni tari și rigide la temperaturi scăzute, ceea ce reduce considerabil aderența lor. În contrast, anvelopele de iarnă sunt proiectate pentru a răspunde optim la condițiile de frig, asigurându-se că mențin o bună tracțiune indiferent de cât de rece este afară.

4. Evacuarea eficientă a apei
Gheața și zăpada topită pot crea bălți pe drum, crescând riscul de acvaplanare. Designul anvelopelor de iarnă facilitează evacuarea rapidă a apei, reducând astfel acest risc. Conform celor de la Auto Zeitung, această caracteristică este esențială pentru siguranța în sezonul rece.

Concluzie
În timp ce anvelopele de vară sunt perfecte pentru temperaturi ridicate și drumuri uscate, ele nu sunt potrivite pentru provocările sezonului rece. Alegerea anvelopelor de iarnă nu este doar o chestiune de conformitate cu legea, ci și un pas esențial pentru a asigura siguranța maximă pe drumurile iernii. Așadar, când temperaturile încep să scadă, este timpul să schimbăm echipamentul și să optăm pentru soluția optimă: anvelopele de iarnă.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Servicii complete de optimizare SEO și web design pentru creșterea vizibilității online

Publicat

pe

De

optimizare seo website

În era digitală în care ne aflăm, optimizarea SEO și web design-ul reprezintă aspecte esențiale pentru orice afacere care dorește să fie vizibilă și competitivă pe internet. Agentia SEO – Optimizare Seo Website este partenerul ideal care oferă servicii de optimizare SEO, web design de înaltă calitate și publicare advertoriale, contribuind la creșterea vizibilității și succesului online al afacerii tale. În acest articol, vom explora în detaliu serviciile pe care le oferă această agenție și cum acestea pot avea un impact pozitiv asupra prezenței tale online.

 

Optimizare SEO

Optimizarea SEO este procesul de optimizare a unui site web pentru a obține o poziționare mai bună în rezultatele motorului de căutare. Agentia SEO – Optimizare Seo Website dispune de o echipă experimentată de specialiști SEO care utilizează cele mai recente tehnici și strategii pentru a asigura creșterea traficului organic și îmbunătățirea clasamentului site-ului tău pe motoarele de căutare. Aceștia vor efectua o analiză exhaustivă a site-ului tău, identificând oportunitățile de optimizare și implementând tactici relevante, precum optimizarea cuvintelor cheie, crearea de conținut de calitate și îmbunătățirea aspectelor tehnice ale site-ului.

 

Web Design

Un web design atractiv și funcțional este esențial pentru a oferi vizitatorilor o experiență plăcută și pentru a-i transforma în clienți fideli. Agentia SEO – Optimizare Seo Website pune la dispoziție servicii profesionale de web design, adaptate nevoilor și identității afacerii tale. Echipa de designeri va crea un design modern și intuitiv, utilizând cele mai recente tehnologii și tendințe în domeniu. De la crearea unui design responsive, adaptat dispozitivelor mobile, până la optimizarea vitezei de încărcare a paginilor, fiecare detaliu este pus în valoare pentru a crea o experiență plăcută pentru utilizatori.

 

Publicare advertoriale

Publicarea advertorialelor reprezintă o modalitate eficientă de a-ți promova produsele și serviciile în mediul online. Agentia SEO – Optimizare Seo Website te poate ajuta să realizezi advertoriale de calitate, care să fie distribuite pe platforme relevante și să ajungă la publicul țintă. Echipa lor de redactori talentați va crea conținut relevant și captivant, care să pună în evidență avantajele afacerii tale. Prin intermediul publicării advertorialelor, vei beneficia de o expunere mai mare, generând trafic calificat către site-ul tău și contribuind la creșterea vizibilității și a autorității brandului.

 

Agentia SEO – Optimizare Seo Website reprezintă partenerul de încredere pentru afacerea ta în mediul online. Serviciile lor complete de optimizare SEO, web design și publicare advertoriale vor contribui la creșterea vizibilității site-ului tău, atragerea de trafic calificat și transformarea vizitatorilor în clienți fideli. Cu ajutorul specialiștilor lor, vei beneficia de o strategie personalizată, adaptată nevoilor și obiectivelor tale de afaceri. Ia decizia inteligentă și alege Agentia SEO – Optimizare Seo Website pentru a-ți maximiza succesul online!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Vâlcea

Administrație locală17 ore inainte

Rețeaua PENNY România a ajuns la 361 de magazine

PENNY România continuă în ritm alert planul de expansiune și deschide cel de al 361-lea magazin din România în Dobroești,...

Exclusiv18 ore inainte

Directorul general al ANP se laudă cu o bijuterie informatică, care a costat 1.200.000 euro, dar care in prezent doar scârție și scoate fum – Ziarul Incisiv de Prahova

Primesc în ultimele zile un semnal din țară că avem colegi nemulțumiți și dezamăgiți, rulând aceeași bandă veche de magnetofon...

Administrație locală20 de ore inainte

Acer se angajează la neutralitate climatică pentru linia de laptopuri Vero

Acer și-a anunțat angajamentul față de neutralitatea emisiilor de carbon pentru linia de laptopuri Aspire Vero, începând cu noul Aspire Vero...

Exclusiv2 zile inainte

Șeful IPJ Giurgiu a fost sancționat, de aproape 100 de polițiști din subordine, pentru încălcarea prevederilor referitoare la Codul muncii – Ziarul Incisiv de Prahova

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Eveniment2 zile inainte

realme GT5 Pro a fost lansat oficial în China

Bucureși, România, 7 decembrie 2023 – realme a lansat oficial modelul GT5 Pro. Fiind cel mai puternic dispozitiv GT din toate...

Uncategorized2 zile inainte

Hello Group lansează FINEWISE, nucleu de expertiză în comunicarea din food & beverages, ospitalitate, sănătate și stare de bine

  Finewise este o divizie noua de comunicare cu focus pefine & good living marketing, în sprijinul brandurilor care ajută la...

Eveniment2 zile inainte

House of VLAdiLA și The Climate Change Company, marii câștigători ai competiției Startarium „Românii sunt antreprenori”

Competiția Startarium „Românii sunt antreprenori”, inițiată de Impact Hub și ING Bank, cu sprijinul Pluxee, și-a desemnat câștigătorii pe 29...

Afaceri2 zile inainte

Alegerea Inspirată a unui DJ Profesionist pentru un Eveniment de Excepție

Te-ai întrebat vreodată cum ar putea arăta momentul crucial al vieții tale? Sala plină de energie, invitați dansând pe ritmuri...

Exclusiv2 zile inainte

Academia de Poliție nu și-a suspendat activitatea pentru că le pasă de studenți, ci au trecut în online și i-au trimis acasă pentru a nu mai avea scurgeri de informații din tot ceea ce se întâmplă în instituția de învățământ. – Ziarul Incisiv de Prahova

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Uncategorized3 zile inainte

PENNY România deschide magazinul cu numărul 360

PENNY România continuă în ritm alert planul de expansiune și deschide magazinul cu numărul 360 în  Segarcea, județul Dolj. Începând...

Uncategorized3 zile inainte

25 de proiecte inovatoare merg mai departe în etapa a II-a a competiției Solve for Tomorrow organizată de Samsung România

  313 idei au fost înscrise în cea de-a treia ediție a competiției Solve for Tomorrow. Ediția din acest an...

Exclusiv3 zile inainte

Fapte care nu pot fi acceptate într-un stat care se vrea a fi „de drept”, „nu de drepți” – Ziarul Incisiv de Prahova

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Afaceri4 zile inainte

Manipularea mărfurilor devine infinit mai ușoară cu echipamentele Vectra

Munca în depozite, hale, fabrici, magazine și spații industriale este mult mai dificilă decât pare din cauza faptului că zilnic...

Administrație locală4 zile inainte

TikTok stabilește noi standarde de securitate și sustenabilitate prin Proiectul Clover în valoare de 12 miliarde de Euro

București, 5 decembrie 2023 –  Peste 150 de milioane de oameni din Europa vin în fiecare lună pe TikTok ca să...

Eveniment4 zile inainte

AGON by AOC lansează monitoarele ultrawide CU34G2XE/BK și CU34G2XP/BK dedicate pasionaților de gaming

București, 5 decembrie 2023 – AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare pentru gaming și accesorii IT din...

Eveniment4 zile inainte

PC Garage lansează campaniile speciale de sărbători

Promoții și oferte până la Crăciun Începe campania “Te echipăm gratuit: cadou carcasă sau sursă la alegere” Încep cele mai tari...

Știrile Săptămânii