Connect with us

Exclusiv

N-am înțeles în ce calitate se implică ambasada SUA, adicătelea niște funcționărași de mâna a 7-a ai Departamentului de Stat, în politica penală a statului român/S-au dus peste MJ, DNA, CSM etc – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

Două fapte: Institutul National de Statistica a comunicat o necredibila crestere economica de +5,3% in trimestrul IV 2020 (față de trimestrul III). Analiștii financiar-bancari consultați de Bloomberg estimaseră +0,5%. De zece ori mai puțin.Și încă un fapt: în 2020 din trei lei împrumutați prin credite noi din sectorul bancar, doi s-au dus la stat și cel mult un leu la populație și companii. Prin urmare, statul roman, a fost principalul client la care s-au inchinat bancile in 2020, în timp ce BNR se asigura că mențin cele mai mari dobânzi la credite din Uniunea Europeană. La se va întâmpla și în 2021 cu închinatul băncilor: tot la stat.Creditul guvernamental (adică banii împrumutați de la băncile din Romania de administrație) s-a majorat în 2020 până la 145,6 miliarde lei (+25,3% într-un singura an, respectiv cu 29,4 miliarde de lei). Creditul guvernamental nu include nimic neperformant, pentru ca statul nu e in default.Creditul neguvernamental în schimb (pentru populație și companii) și care în raportările BNR include și împrumuturile devenite neperformante, s-a majorat cu doar 5,5% într-un singur an, respectiv cu doar 15 miliarde de lei ( o parte din această sumă reprezintă categoric neperformanță iar o altă parte credite pe garanții date tot de stat pentru (unele) IMM-uri care au sărit sau nu peste rând). Deci, tot la stat s-au închinat băncile, și aici.

Eu cred că analiștii financiari nu s-au înșelat în privința prognozelor făcute pentru trimestrul IV (premierul le râde în nas ca o prognoza o creștere de 10 ori mai mică decât în realitatea LUI ,,fantastică” – def – ,,care nu există în realitate, creat, plăsmuit de imaginație, ireal”). Dar reacția analiștilor ,,de după”, despre care demonstrez aici că în 2020 s-au închinat la stat, și mai ales ,,ajustarea” prognozelor lor îmi confirmă un singur lucru: până când în România nu se va ține din ce în ce mai mult cont de analizele nepartizane, independente, va fi vai de steaua noastră. Un prim pas este să ne lamurim si cu analistii financiari din bancile din Romania.

Agentia de presa Bloomberg scrie un articol in care avem o stire (la zi, si anume ca economia Romaniei ar fi crescut in trimestrul IV 2020 față de trimestrul III cu 5,3%, preluată din datele comunicate ,,pe surse alternative” de la Institutul National de Statistica, ceea ce conduce la comunicarea unei contracții economice de -3,9%.

Dar stirea scrisă pe Bloomberg ascunde în esență o alta, care realmente este de breakingnews. Bloomberg, înainte de eliberarea din ,,închisoarea” statistică a unor date importante, cum e evolutia PIB, face un sondaj. Pe baza lui, calculează o medie a estimărilor. Iar media estimărilor de la la analiștii consultați de Bloomberg a fost o crestere de 0,5 în trimestrul IV. Ce a comunicat INS în trimestrul IV (pe surse ,,alternative”)?

O creștere de peste 10 ori mai mare, respectiv de +5.3%. La prima vedere, ar parea ca analistii financiari bancari din Romania sunt buni de nimic si ar trebui concediați toți. Insa doar la prima vedere, pentru ca in esenta datele comunicate de INS pentru trimestrul IV sunt absolut necredibile.

De aceea, m-as fi asteptat de la analistii financiari bancari asupra carora planeaza suspiciunea de incompetenta (daca datele comunicate de INS ar fi reale), sa reactioneze, sa ceara explicatii, sa arate public elementele care au stat la baza prognozei lor si daca cifrele comunicate de INS sunt sau nu credibile.

Ati vazut vreao reactie a analistilor financiari bancari in sensul asta? Nimic! Din contra, unii, de la doua banci, doresc sa se adanceasca in ridicol.

Zice unul dintre ei, de la banca ce trebuie sa returneze statului circa 600 de milioane de lei in urma fraudei constatate de Curtea de Conturi si ICCJ la banca ,,lor” de locuinte: ,,Urmare a datelor INS am revizuit in sus si prognoza de crestere economica pentru 2021, de la +2,7% la +4,2%”.

Zice altul, de la o banca tot infractoare din punctul de vedere al incalcarii embargoului impus de SUA Iranului, grup bancar ce a platit 600 de milioane de dolari ,,intelegere” pentru a scapa de incriminarea penala pentru incalcarea embargoului: ,,ne-am marit prognoza de crestere de la +3,7% in 2021 la +5,5%” in urma comunicarii datelor INS.

Cu siguranta acesti analisti nu fumeaza nimic de la debitul de tigari. Sa inteleaga toata lumea: faptul ca economia ar fi scazut mai putin decat asteptarile (cu necredibilul -3,9% anual generat de necredibilului +5,3% in trimestrul IV, de 10 ori mai mult decat ceea ce estimau analistii) poate fi o veste buna pentru propagandistii ,,fericirii din anul 2000”, dar, statistic, este o veste nefavorabila pentru anul 2021: pentru ca economia s-ar fi contractat mai putin in 2020 (-3,9%), se creeaza ceea ce se numeste efect de baza.

Adica anul 2021 porneste de la o baza mai mare decat se estima initial, si, pe aceleasi masuri economie, cresterea economica este MAI MICA. Deci ar fi trebuit sa revizuiasca in jos pentru 2021, statistic, de bază, in niciun caz in sus.

Pe scurt: nu cred ca analistii financiari bancari din Romani au ajuns sa fie prosti (pe vremea cand faceam eu emisiuni la The Money Channel, niciun analist invitat, inclusiv Citu sau Isar, nu isi permiteau sa vina cu prosteli din astea).

E drept, ca pe vremea aia, bancile nu stateau sa suga de la stat (cvasi-exclusiv) ceea ce inseamna creditare noua si dobanzi mari.

Iar ca sa fie credibili si sa vanda credite, analistii financiar-bancari nu riscau vreodata sa para de doua ori prosti.

Concluziv, eu nu cred ca au fost prosti cand au estimat in medie 0,5% in trimestrul IV iar INS a venit cu necredibilul de 10 ori mai mare. Eu cred ca abia acum unii isi doresc cu tot dinadinsul sa para prosti. Poate si pentru ca actionarii privati ai bancilor comerciale de unde provin ei sunt mangaiati pe crestet de BNR. Chiar, cum de nu a vazut BNR frauda de la BCR Banca pentru Locuinte? Si cum de nu a vazut BNR operatiunile prin care, ING Bank Romania falsifica destinatia de export a motoarelor de Boeing, astfel incat, pe legaturi securiste ante-1989, sa ajunga in Iran, tara aflata sub embargou, se intreaba analistul economic Radu Teodor Soviani. (Cristina T.).

Facebook Comments

Exclusiv

Servicii profesionale de acoperișuri în Austria Inferioară cu TopDachService

Publicat

pe

De

Dacă sunteți în căutarea unei companii de încredere pentru servicii de Dachdecker, Dachsanierung sau Spengler în Oberösterreich, Top Dach Service este alegerea ideală. Cu o experiență vastă în domeniul construcțiilor de acoperișuri, această firmă oferă soluții de înaltă calitate pentru a satisface toate nevoile clienților săi.

Servicii Complete pentru Acoperișuri și Fațade:

  1. Dachdecker: Specialiștii noștri oferă soluții personalizate pentru fiecare proiect. De la montajul inițial până la întreținerea periodică, ne asigurăm că acoperișul dvs. este durabil și rezistă condițiilor meteo.
  2. Dachsanierung: Dacă acoperișul dvs. necesită renovare, echipa noastră poate face acest lucru rapid și eficient, asigurând un aspect nou și o rezistență sporită. Ne ocupăm de fiecare detaliu, de la reparații până la modernizări complete.
  3. Spengler: Această componentă esențială a construcțiilor moderne asigură funcționalitatea optimă a acoperișurilor. Echipa noastră de Spengler oferă servicii de montaj, întreținere și reparații pentru a asigura un sistem de drenaj eficient.
  4. Dachdeckerei: Serviciile de Dachdeckerei sunt esențiale pentru integritatea unei clădiri. Cu materiale de înaltă calitate și expertiză în instalare, Top Dach Service se asigură că acoperișurile clienților săi sunt protejate și durabile.
  5. Fassadensanierung: Fațada este cartea de vizită a clădirii dvs. Serviciile noastre de Fassadensanierung aduc un plus de estetică și durabilitate, asigurând protecția împotriva intemperiilor și un aspect modern.

De Ce Top Dach Service?

  • Profesionalism: Echipa noastră de experți este pregătită să ofere soluții adaptate fiecărui proiect, asigurând o execuție impecabilă.
  • Materiale de Calitate: Folosim doar materiale de înaltă calitate, asigurându-ne că fiecare proiect rezistă în timp.
  • Servicii Complete: De la Dachdecker până la Fassadensanierung, oferim o gamă completă de servicii pentru acoperișuri și fațade.
  • Local: Suntem mândri să oferim servicii pentru Oberösterreich, susținând astfel comunitatea locală.

Pentru orice proiect legat de acoperișuri sau fațade, vă invităm să vizitați site-ul nostru Top Dach Service pentru mai multe informații și oferte personalizate. Cu ajutorul nostru, clădirile dvs. vor fi protejate, eficiente și estetice pentru mulți ani de acum înainte.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Maximizați Performanța iPhone 11 cu Serviciile Profesionale SmeuGSM

Publicat

pe

De

În zilele noastre, telefonul mobil este mai mult decât un simplu gadget; este un centru de comandă pentru viața personală și profesională. Având acest lucru în minte, performanța optimă a bateriei iPhone 11 este crucială pentru a ține pasul cu ritmul alert al vieții de zi cu zi. De la întâlniri de afaceri la sesiuni de streaming video, bateria ta trebuie să fie întotdeauna pregătită să facă față provocărilor. Dar, odată cu trecerea timpului, chiar și cele mai rezistente baterii își pierd din capacitate, ceea ce poate afecta semnificativ utilizarea zilnică a dispozitivului tău.

La SmeuGSM, un service GSM de încredere, ne dedicăm restaurării performanței originale a dispozitivului tău iPhone 11 prin înlocuirea bateriei cu una nouă, de înaltă calitate. Suntem mândri să oferim soluții personalizate fiecărui client, garantând că fiecare înlocuire de baterie iPhone este efectuată cu precizie și atenție la detalii. Echipa noastră de specialiști, cu ani de experiență în domeniu, folosește doar piese de schimb originale pentru a asigura compatibilitatea și performanța de lungă durată.

În plus, înțelegem cât de important este să ai un display telefon iPhone care funcționează perfect. Un ecran defectuos poate fi nu doar frustrant, dar poate și să împiedice experiența utilizatorului. De aceea, SmeuGSM oferă, de asemenea, servicii profesionale de reparare și înlocuire a ecranului, asigurându-te că te vei bucura din nou de claritatea și sensibilitatea ecranului tău iPhone 11 fără întârziere.

La SmeuGSM, ne angajăm să oferim servicii rapide, eficiente și de înaltă calitate. Înțelegem valoarea timpului tău, motiv pentru care ne străduim să finalizăm majoritatea reparațiilor, inclusiv înlocuirile de baterie și reparațiile de ecran, în aceeași zi. Vizitând SmeuGSM, beneficiezi nu doar de expertiza tehnicienilor noștri, dar și de o experiență de serviciu client excepțională, menită să depășească așteptările.

Nu lăsa performanța scăzută a bateriei sau problemele ecranului să îți încetinească ritmul vieții. Alege profesionalismul și experiența SmeuGSM pentru a asigura că iPhone 11-ul tău funcționează la capacitate maximă. Te invităm să ne vizitezi pentru o evaluare și să descoperi cum tehnicienii noștri pot aduce înapoi la viață performanța și fiabilitatea dispozitivului tău, permițându-ți să te bucuri din plin de tehnologie fără întreruperi. Cu SmeuGSM, telefonul tău este întotdeauna în mâini sigure, gata să facă față provocărilor zilnice alături de tine.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Cum îți protejezi datele? Manager de parole și securitate suplimentară pentru fișierele tale

Publicat

pe

De

În fiecare zi, ne bazăm pe zeci de platforme online. Stocăm informații importante în cloud și ne ținem viețile personale și profesionale pe dispozitive electronice. Totuși, pe măsură ce tehnologia evoluează, la fel se întâmplă și cu riscurile privind securitatea datelor, ajungându-se adesea la pierderea confidențialității. Așadar, cum ne putem proteja fișierele în mod eficient?

Una dintre cele mai mari greșeli de securitate este să folosim aceleași parole pentru servicii diferite. Dacă o parolă este compromisă, un atacator poate obține cu ușurință acces și la alte conturi care aparțin aceluiași utilizator. Soluția ideală este să utilizezi parole unice, puternice, care reprezintă o combinație între diferite cifre, litere și caractere speciale. Cu toate acestea, poate fi destul de dificil să îți amintești și să administrezi toate aceste combinații, motiv pentru care este firesc să utilizezi un manager de parole. Acest instrument generează, stochează și completează automat parolele pentru diverse conturi online. Astfel, datele tale vor fi păstrate mai în siguranță. De asemenea, îți va permite să te conectezi și să îți gestionezi datele mai convenabil. Pe internet există astfel de aplicații atât contra cost cât și gratuite, cum ar fi 1Password, NordPass și KeePass.Acestea pot fi diferite în ceea ce privește caracteristicile, dar principiul este similar și orice manager de parole este mai bun decât niciunul.

Autentificarea cu doi factori, care este o confirmare suplimentară a accesului după introducerea unei parole, este o altă modalitate de a păstra conturile online în siguranță. De obicei, se generează un cod pe un dispozitiv extern sau acesta este trimis la un număr de telefon prestabilit. Astfel, chiar și în situația în care parola ta ajunge pe mâini greșite, un hacker nu poate avea acces complet fără modalitatea suplimentară de autorizare.

În plus față de securitatea rețelei, merită luată în considerare și securitatea datelor stocate la nivel local; până la urmă, aici stocăm adesea cele mai personale fișiere. Făcând o copie de rezervă pe suporturi externe, cum ar fi Samsung T5 EVO de 8 TB, te poți asigura că nu vei pierde accesul la datele tale în cazul unui atac cibernetic sau al unei defecțiuni a serverului. Dar dacă ne pierdem SSD-ul sau dacă mai multe persoane utilizează același computer? Unii producători au propriile aplicații de protecție a datelor, cum ar fi Samsung Magician Software. Acesta este un instrument care îți permite cu ușurință să criptezi și să protejezi prin parolă fișierele selectate, să instalezi cele mai recente drivere sau să rulezi scanări de diagnosticare pentru a te asigura că datele tale nu au fost deteriorate. În cazul în care dispozitivele tale au cititoare de amprente, poți utiliza și securitatea biometrică, astfel încât numai persoanele autorizate să aibă acces la fișierele protejate.

Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, protejarea datelor este o prioritate, așadar merită să profiți de numeroasele forme suplimentare de securitate a fișierelor. Un manager de parole, autentificarea cu doi factori sau criptarea copiilor locale sunt doar câteva dintre soluțiile pe care le poți implementa pentru a maximiza protecția datelor tale împotriva accesului neautorizat.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Vâlcea

Afaceri3 ore inainte

Firma de acoperișuri în Steiermark: Servicii de top pentru tine

Firma de acoperișuri din Steiermark, Dachdecker und Spengler, este alegerea ideală pentru orice nevoie de reparații sau înlocuire a acoperișurilor....

Exclusiv4 ore inainte

Servicii profesionale de acoperișuri în Austria Inferioară cu TopDachService

Dacă sunteți în căutarea unei companii de încredere pentru servicii de Dachdecker, Dachsanierung sau Spengler în Oberösterreich, Top Dach Service...

Știri din județ5 ore inainte

Mathias Dachdecker firma de acoperisuri in Wien

Dacă ești în căutarea unei firme de Dachdecker de încredere în Wien, Mathias Dachdecker este soluția perfectă. Cu o experiență...

Afaceri10 ore inainte

Cum să tranzacționezi mărfuri la bursă: Strategii și provocări pentru investitori

Tranzacționarea mărfurilor la bursă reprezintă o modalitate atractivă pentru investitori de a profita de fluctuațiile prețurilor materiilor prime pe piețele...

UncategorizedO zi inainte

Zyxel Group recunoscut în Anuarul de sustenabilitate 2024 al S&P Global

Zyxel Group a fost numit în Top 5% dintre cei mai performanți  și este unul dintre cei patru furnizori din...

UncategorizedO zi inainte

Astăzi este ultima zi în care profesorii beneficiază de tarife preferențiale la Dare to Learn – cel mai mare eveniment educațional din Europa

București, 30 aprilie 2024 – Astăzi este ultima zi în care personalul din sistemul de învățământ preuniversitar și universitar din România beneficiază...

Administrație locală2 zile inainte

Acer se angajează să colecteze 50 de tone de deșeuri de plastic din mediul înconjurător prin intermediul parteneriatului cu Plastic Bank

Colaborarea ajută la prevenirea pătrunderii în ocean a echivalentului a 2,5 milioane de sticle de plastic și sprijină mijloacele de...

Administrație locală2 zile inainte

BenQ SW272U a câștigat premiul TIPA 2024 pentru cel mai bun monitor foto profesional

Cel mai performant monitor 4K de 27 inch pentru fotografi, cu precizie superioară a culorilor și calibrare hardware București, România...

Filarmonici Ion Dumitrescu Filarmonici Ion Dumitrescu
Viața în Valcea2 zile inainte

“Acorduri spaniole” pe scena Filarmonici Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea

Concertul din 15 Aprilie 2024, al Filarmonicii Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea a reunit nume consacrate ale artei muzicale naționale...

Uncategorized5 zile inainte

Inaugurarea Showroom-ului Caritabil Royal Charity

Craiova, 26 Aprilie 2024 – Asociația Incubatorul de Vise anunță cu entuziasm lansarea showroom-ului caritabil Royal Charity, un proiect menit...

Eveniment6 zile inainte

Călătorii în siguranță cu NAVITEL – gadgeturi de top pentru mașina dumneavoastră

NAVITEL, lider în tehnologie auto, oferă o gamă largă de produse menite să vă ofere confort și siguranță în călătoriile...

Afaceri6 zile inainte

Descoperiți Serviciile Noastre de Acoperișuri și Renovări!

Acoperișuri Durabile și Estetice Echipa noastră de profesioniști calificați îți oferă soluții personalizate pentru acoperișuri, utilizând materiale de cea mai...

Uncategorized6 zile inainte

Asociația Credu dezvăluie noile tendințe în sănătate și longevitate în România

Studiul Alegeri Sănătoase și Îmbătrânire Activă: O Analiză În Profunzime desfășurată în perioada Noiembrie 2023 – Aprilie 2024, cu Participarea...

Uncategorized6 zile inainte

Infinix Mobility intră pe piața din România

București, România – Infinix Mobility, brand emergent care proiectează, produce și comercializează un portofoliu generos de produse sub brandul Infinix, a...

Eveniment7 zile inainte

Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare AI TV și inaugurează o nouă eră a televizoarelor cu inteligență artificială

Produsele din 2024 oferă o experiență de divertisment de nivel superior datorită procesoarelor avansate și funcțiilor performante, bazate pe inteligență...

Eveniment7 zile inainte

Cooperarea Internațională și Interinstituțională în Combaterea Traficului Ilicit de Mărfuri 22 aprilie 2024, București, România

Țigaretele și bunurile contrafăcute se numără printre cele mai traficate produse la frontierele țării. Contrabanda şi comercializarea produselor contrafăcute sunt...

Știrile Săptămânii