Connect with us

Exclusiv

Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor a fost surprins la UNTOLD fără mască de protecție – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

Aceasta a devenit chestor de poliție la numai 35 ani și la doar 42 ani era un veritabil tânăr pensionar, ceea ce a creat o imagine de ansamblu că toți polițiștii se pensionează la această vârstă.Nimic mai fals, reamintim că vârstă standard de pensionare pentru un polițist este de 60 ani, precizeaza cei de la sindicatul Europol.

Reamintim ca, USR PLUS a numit-o secretar în MAI pe aceasta fostă polițistă pensionată la 42 de ani.

Incisiv de Prahova a publicat articole pe aceasta tema (Record mondial. Un cetatean roman este primul om din lume care va primi pensie mai mult timp decât a trăit până a devenit pensionar).

Este inadmisibil să avem pensionarii cu pensii de 3000 de Euro la vârsta de 43 de ani, fără contributivitate și fără îndeplinirea stagiului de muncă de 35 de ani.

Soluția este simplă, și pot fi chiar două: ești beneficiar de pensie specială la 43 de ani? Ok. O vei încasa la momentul în care vei împlini vârsta minimă de pensionare: 65 de ani pentru bărbați și 62 de ani pentru femei. Vrei să ieși la pensie la 43 de ani cu pensie specială? Ok. De la 43 la 62 de ani vei încasa doar pensia aferentă strict contribuțiilor, respectând principiul contributivității (probabil cel mult 1200-1500 de lei la această vârstă). Iar pensia de 3.000 de Euro o vei încasa de la împlinirea vârstei de 62 de ani. Și ai rezolvat și problema pensiilor speciale (în sensul că nu sunt calculate ca și contribuții totale acumlate ci în general ca 85% din veniturile umflate din ultimul an).

A doua componentă a soluției simple este următoarea: ai pensie specială, poți fi impozitat special. Ok, nu ai decât să ieși pe baza unor legi strâmbe la vârsta de 43 de ani la pensie. Curtea Constituțională spune pe bună dreptate că un drept câștigat nu poate fi retras. Dar Curtea Constituțională nu spune și nici nu poate spune că un drept special câștigat nu poate fi impozitat special. Și pentru că ,,specialii” se bucură de 85% din veniturile salariale umflate din ultimele 12 luni, propun procentul de 85% impozitare a diferenței dintre pensia specială și cea care ar fi putut fi obținută (și este calculabilă) în urma contributivității.

Să dau și un exemplu: Ai 42 de ani, ieși la pensie specială astăzi cu 13.000 de lei. În mod normal ai avea o pensie cel mult de 1200-1500 de lei în urma calculului acesteia pe baza contributivității. Prin urmare, n-ai decât să ieși la pensie la 43 de ani, dar vei primi: 1500 de lei (în urma contributivității) + 0,15*11.500 lei (=1,725 de lei). Și uita așa, pensia specială a specialului de 42 de ani va scădea de la 13.000 de lei la 3.250 de lei, ceea ce înseamnă că eu și dumneavoastră nu vom mai alimenta în fiecare lună prin contribuțiile noastre cu aproape 10.000 de lei pensia specialului de 43 de ani. Oricum, pensia de 3.250 de lei la 43 de ani și în plină putere de muncă, în lipsa reală a unor merite speciale, este mult prea mare.

Și aici ajung la Recordul Mondial înregistrat luna trecută de România: pentru prima dată în lume, un cetățean va primi pensie o perioadă mai îndelungată decât a trăit până la momentul ieșirii la pensie.

Este vorba despre Irina Alexe. Tehnocrata (transpartinica) Irina Alexe care face parte din platforma  tehnocratului (oportunistului) Dacian Cioloș – România 100. Asta nu e de mirare, întrucât lui Cioloș i s-au dat la guvernare și în plaformă tot soiul de exemplare rare: un ministru al justiției care minte la CEDO, un ministru al energiei care primește banii din off-shore, un ministru de finanțe care a tolerat ideea de albire a sumelor nejustificate prin Cod Fiscal până la momentul în care povestea a devenit publică, etc.

Doar că doamna Irina Alexe nu este numai tehnocrată și și deținătoarea unui record mondial. Este primul cetățean la lumii care va încasa pensie mai mult decât a trăit până la momentul ieșirii la pensie. Să explic:

Doamna Irina Alexe este pește, a împlinit pe 19 martie 2017 (fiind născută în 1974) frumoasa vârștă de 43 de ani. Primii 43 de ani au fost normali: a fost sugar, bebeluș, pre-școlar, școlar, elev de gimanaziu, absolvent de facultate de drept la Academia de Poliție, doctor în drept, cercetător științific la Academia România și a lucrat la Interne găsind timp și pentru Platforma România 100. Ca să facă asta, toate astea, i-a plăcut mai mult școala decât munca, ceea ce nu e de condamnat. Doar că pensia este un drept cuvenit în urma muncii prestate și nu în urma școlilor absolvite. Din experiența personală pot spune că ambiția de a face școală îți diminuează mult capacitatea de muncă. Acesta ar putea fi și motivul pentru care la 43 de ani doamna Alexe se simte obosită și iese la pensie. Și aici vine recordul mondial.

În acest moment, speranța mediee de viață în România pentru femei este de 79 de ani. Ceea ce înseamnă că  dacă speranța de viață va rămâne aici, domana Alexe va încasa pensie specială încă 36 de ani, până în 2053. Doar că speranța medie de viață nu stagnează, așa că doamna tehnocrată și specială Alexe intră în Cartea Recordurilor.

În urma cu ceva timp am făcut un studiu, analizând cum a crescut speranța de viață în România. Grafic, concluziile arată așa pe intervalul analizat (1970-2010)

Studiul pe care l-am făcut în 2012 analiza legătura dintre productivitatea în sectorul de sănătate (da, se poate calcula și chiar ma calculat-o!!!) și creșterea speranței medii de viață. Creșterea productivității în sectorul de sănătate a condus la o majorare mai accentuată a speranței de viață în ultimii 10 ani din cei 41 analizați.

Rezultatele au fost grăitoare, și vorbesc pe medie (bărbați + femei).

Speranța de viață era în anul 2000 de 70,53 de ani, urcând la nivelul anului 2010 până la 73.47 de ani. În 11 ani, speranța de viață s-a majorat astfel cu aproape 3 ani (ceea ce a condus la creștere medie a speranței de viață cu aproape 36 de luni (3 ani), respectiv cu 2,7 luni în fiecare an, sau 11 săptămâni de lungire a speranței de viață în fiecare din ultimii 11 ani, spre deosebire de 7 săptămâni în intervalul precedent.

Revenind la doamna Alexe și la cei 36 de ani pe care îi mai are până va atinge actuala speranță de viață pentru femei (79 de ani). În 36 de ani, ritmul de 11 săptămâni pe an pentru creștere a speranție de viață se va amplifica în opinia mea. Dar dacă nu se va amplifica, speranța de viață a doamnei Alexe se majorareză la nivelul anului 2053 (când va atinge 79 de ani) cu 396 de săptămâni, adică cu 7,62 ani.

Ceea ce înseamnă că doamna Alexe a trăit 43 de ani până a ieșit la pensie, și va încasa pensie 43,62 ani (36+7,62). Adică mai mult decât a trăit până în prezent, ceea ce este categoric un record modnial, fiind primul cetățean al lumii care va încasa pensie mai mult decât a avut viață în momentul în care s-a retras. Calcul este strâns, este posibil ca în 2053 speranța de viață a femeilor să fie mai mare decât 86,62 ani cât reiese din acest calcul (și probabil va fi).

Dacă doriți adâncirea calculului, putem vedea și cât va fi pensia specială încasată de speciala tehnocrată Irina Alexe în cei 43,62 de ani (minim) cât va mai încasa pensie: 1.570.320 Euro, asta în cazul în care pensiile nu vor crește. Timp în care, și bani din care, ne va explica precum colega ei tehnocrată, Raluca Prună, ale cărei păreri ca tehnocrată nu are cum să nu le împărtășească, că votanții PSD sunt ,,niște mediocri, dezvantajați social, cu copii mulți pe care îi aruncă pe lume ca să își sporească veniturile”.

Domnia fiind de astăzi deținătoare a noului record mondial vis-a-vis de anii trăiți până la ieșirea la pensie față de anii în care va încasa pensie specială de minimum 1.570.000 de Euro. (Cerasela N.).

Facebook Comments

Eveniment

Studiu Aqurate: Românii și-au pregătit casa, au investit în echipamente, aer condiționat și hrană pentru animale, înainte de Sărbătorile Pascale

Publicat

pe

De

  • Curățenia de primăvară și pregătirea casei pentru sezonul cald au produs cea mai mare creștere în categoria Hardware, ce include echipamente de construcții, aer condiționat și instalații, cu 95%
  • Clasamentul creșterilor este completat de Echipamente de birou (26,8%), Hrană și accesorii pentru animale (16,7%) și Mâncare și băuturi (8,2%)
  • Studiul a fost realizat pe un eșantion de peste 110 de magazine online, din 17 categorii de comerț electronic

Timișoara, 9 mai 2024 – Luna care s-a încheiat cu Sărbătorile Pascale a adus magazinelor online cel mai mare plus de vânzări în categoria Hardware, ce include echipamente de construcții, aer condiționat și instalații, de 95%, potrivit unui studiu realizat de Aqurate, platformă SaaS bazată pe Inteligenţă Artificială (AI) care crește conversiile din eCommerce prin interpretarea datelor.

„Curățenia de primăvară și pregătirea casei pentru sezonul cald au produs cea mai mare creștere în categoria Hardware, care aproape s-a dublat. În plus, momentul investițiilor în casă s-a regăsit și în categoria Echipamente de birou, iar mulți utilizatori ai magazinelor online au profitat de sărbători pentru a-și face și mai bun locul în care lucrează de acasă”, declară Vlad Marincaș, CEO și cofondator Aqurate.

Topul creșterilor vânzărilor online înregistrate în luna care s-a încheiat de Paște este completat de Echipamente de birou (26,8%), Hrană și accesorii pentru animale (16,7%) și Mâncare și băuturi (8,2%).

Aqurate ajută la colectarea datelor cu care interacționează utilizatorii magazinelor online și la introducerea acestora în motorul de recomandare de produse. Soluția AI este bazată pe analizarea și interpretarea unor volume mari de date privind comportamentul clienților – produse cumpărate, click-uri, produse adăugate în coș și altele. Aceasta compară acțiunile similare ale diferiților utilizatori și estimează, prin intermediul inteligenței artificiale, ce ar putea prezenta interes pentru fiecare utilizator.

Aqurate Personalize crește veniturile din eCommerce cu până la 23%, prin recomandările de produs generate cu AI, personalizate fiecărui vizitator al site-urilor. Serviciul crește atât rata de conversie din eCommerce, cât și valoarea medie a comenzii.

Despre Aqurate

Aqurate, platformă SaaS bazată pe inteligenţă artificială care ajută companiile din eCommerce să îşi folosească datele pentru a creşte, a fost fondată în 2019 de Vlad Marincaş, Tudor Goicea, Lisardo Erman si Raul Mazilu. Platforma a atras, până în prezent, finanțări în valoare de aproximativ 500.000 de Euro. Mai multe informații sunt disponibile pe www.aqurate.ai.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Servicii profesionale de acoperișuri în Austria Inferioară cu TopDachService

Publicat

pe

De

Dacă sunteți în căutarea unei companii de încredere pentru servicii de Dachdecker, Dachsanierung sau Spengler în Oberösterreich, Top Dach Service este alegerea ideală. Cu o experiență vastă în domeniul construcțiilor de acoperișuri, această firmă oferă soluții de înaltă calitate pentru a satisface toate nevoile clienților săi.

Servicii Complete pentru Acoperișuri și Fațade:

  1. Dachdecker: Specialiștii noștri oferă soluții personalizate pentru fiecare proiect. De la montajul inițial până la întreținerea periodică, ne asigurăm că acoperișul dvs. este durabil și rezistă condițiilor meteo.
  2. Dachsanierung: Dacă acoperișul dvs. necesită renovare, echipa noastră poate face acest lucru rapid și eficient, asigurând un aspect nou și o rezistență sporită. Ne ocupăm de fiecare detaliu, de la reparații până la modernizări complete.
  3. Spengler: Această componentă esențială a construcțiilor moderne asigură funcționalitatea optimă a acoperișurilor. Echipa noastră de Spengler oferă servicii de montaj, întreținere și reparații pentru a asigura un sistem de drenaj eficient.
  4. Dachdeckerei: Serviciile de Dachdeckerei sunt esențiale pentru integritatea unei clădiri. Cu materiale de înaltă calitate și expertiză în instalare, Top Dach Service se asigură că acoperișurile clienților săi sunt protejate și durabile.
  5. Fassadensanierung: Fațada este cartea de vizită a clădirii dvs. Serviciile noastre de Fassadensanierung aduc un plus de estetică și durabilitate, asigurând protecția împotriva intemperiilor și un aspect modern.

De Ce Top Dach Service?

  • Profesionalism: Echipa noastră de experți este pregătită să ofere soluții adaptate fiecărui proiect, asigurând o execuție impecabilă.
  • Materiale de Calitate: Folosim doar materiale de înaltă calitate, asigurându-ne că fiecare proiect rezistă în timp.
  • Servicii Complete: De la Dachdecker până la Fassadensanierung, oferim o gamă completă de servicii pentru acoperișuri și fațade.
  • Local: Suntem mândri să oferim servicii pentru Oberösterreich, susținând astfel comunitatea locală.

Pentru orice proiect legat de acoperișuri sau fațade, vă invităm să vizitați site-ul nostru Top Dach Service pentru mai multe informații și oferte personalizate. Cu ajutorul nostru, clădirile dvs. vor fi protejate, eficiente și estetice pentru mulți ani de acum înainte.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Maximizați Performanța iPhone 11 cu Serviciile Profesionale SmeuGSM

Publicat

pe

De

În zilele noastre, telefonul mobil este mai mult decât un simplu gadget; este un centru de comandă pentru viața personală și profesională. Având acest lucru în minte, performanța optimă a bateriei iPhone 11 este crucială pentru a ține pasul cu ritmul alert al vieții de zi cu zi. De la întâlniri de afaceri la sesiuni de streaming video, bateria ta trebuie să fie întotdeauna pregătită să facă față provocărilor. Dar, odată cu trecerea timpului, chiar și cele mai rezistente baterii își pierd din capacitate, ceea ce poate afecta semnificativ utilizarea zilnică a dispozitivului tău.

La SmeuGSM, un service GSM de încredere, ne dedicăm restaurării performanței originale a dispozitivului tău iPhone 11 prin înlocuirea bateriei cu una nouă, de înaltă calitate. Suntem mândri să oferim soluții personalizate fiecărui client, garantând că fiecare înlocuire de baterie iPhone este efectuată cu precizie și atenție la detalii. Echipa noastră de specialiști, cu ani de experiență în domeniu, folosește doar piese de schimb originale pentru a asigura compatibilitatea și performanța de lungă durată.

În plus, înțelegem cât de important este să ai un display telefon iPhone care funcționează perfect. Un ecran defectuos poate fi nu doar frustrant, dar poate și să împiedice experiența utilizatorului. De aceea, SmeuGSM oferă, de asemenea, servicii profesionale de reparare și înlocuire a ecranului, asigurându-te că te vei bucura din nou de claritatea și sensibilitatea ecranului tău iPhone 11 fără întârziere.

La SmeuGSM, ne angajăm să oferim servicii rapide, eficiente și de înaltă calitate. Înțelegem valoarea timpului tău, motiv pentru care ne străduim să finalizăm majoritatea reparațiilor, inclusiv înlocuirile de baterie și reparațiile de ecran, în aceeași zi. Vizitând SmeuGSM, beneficiezi nu doar de expertiza tehnicienilor noștri, dar și de o experiență de serviciu client excepțională, menită să depășească așteptările.

Nu lăsa performanța scăzută a bateriei sau problemele ecranului să îți încetinească ritmul vieții. Alege profesionalismul și experiența SmeuGSM pentru a asigura că iPhone 11-ul tău funcționează la capacitate maximă. Te invităm să ne vizitezi pentru o evaluare și să descoperi cum tehnicienii noștri pot aduce înapoi la viață performanța și fiabilitatea dispozitivului tău, permițându-ți să te bucuri din plin de tehnologie fără întreruperi. Cu SmeuGSM, telefonul tău este întotdeauna în mâini sigure, gata să facă față provocărilor zilnice alături de tine.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Vâlcea

Administrație localăO zi inainte

Kingston lansează noi pachete Workflow pentru a răspunde mai bine nevoilor creatorilor

Mai multe cititoare Hub centralizat cu mai multe posibilități de personalizare București, România – 17 mai 2024 – Kingston Digital...

Afaceri2 zile inainte

Kaufland România celebrează incluziunea persoanelor cu dizabilități printr-o experiență imersivă în lumea diversității, alături de MINA, Museum of Immersive New Art

Retailerul încheie Caravana A.C.C.E.S. alături de George Baltă și Tedy Necula cu o ultimă oprire în București București, 16 mai...

Uncategorized2 zile inainte

Samsung Medison achiziționează Sonio pentru a-și consolida poziția de lider în dispozitivele medicale de ultimă generație

București, România – 16 mai 2024 – Samsung Medison, companie globală de echipamente medicale și filială a Samsung Electronics, a anunțat semnarea acordului...

Uncategorized2 zile inainte

Seară balcanică, mixuri inedite, trap și butaforie impresionantă, la IntenCity

Staruri internaționale și cele mai cunoscute nume din muzica românească vor urca pe cele două scene ale Festivalului IntenCity, care...

Zilele Orașului Călimănești Zilele Orașului Călimănești
Turism2 zile inainte

Zilele Orașului Călimănești – 636 de ani de la prima atestare documentară

An de an, Zilele Orașului Călimănești sunt cu adevărat un moment de conexiune pentru comunitatea locală. În această perioadă specială,...

Eveniment2 zile inainte

Bucureștenii pasionați de tenis sunt invitați ca spectatori la turneul pentru profesioniști Future Open by Samsung Galaxy AI

Samsung este partenerul oficial al turneului de tenis ITF organizat de Clubul Sportiv North Tennis din București luna aceasta București,...

Administrație locală3 zile inainte

Platforma de audiobook-uri și e-book-uri Voxa se lansează în Italia

București, 15 mai 2024 – Voxa, aplicația de streaming pentru audiobook-uri și e-book-uri, începe expansiunea internațională și își extinde operațiunile...

Eveniment3 zile inainte

Gaming pentru toți: AGON by AOC își extinde gama de monitoare G4 cu două noi modele accesibile

București, 15 mai 2024 – AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare de gaming și accesorii IT...

Eveniment3 zile inainte

Avantajele concilierii cu banca față de „darea în plată” și „falimentul personal”

15 mai, București. Contractele dintre consumatori și bănci ar trebui să fie simplificate, iar acest lucru poate veni odată cu...

Administrație locală3 zile inainte

realme anunță noile modele 12 și 12 Plus

București, România, 14 mai 2024 – realme, producătorul de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere la nivel global, anunță noile telefoane...

Uncategorized3 zile inainte

RetuRO deschide în Otopeni cel de-al patrulea centru pentru colectarea și procesarea ambalajelor SGR

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, cel mai mare proiect de economie circulară din România, deschide în Otopeni, județul Ilfov, cel...

Eveniment5 zile inainte

„Poate brieful tău să dea volumul mai tare binelui”?, competiția de briefuri creative dedicată companiilor și ONG-urilor

La 18 ani de activitate, pastel dă volumul mai tare proiectelor creative care aduc schimbări pozitive în societate și trimite...

Uncategorized5 zile inainte

Fustele de tafta – Piese atemporale din garderoba femeilor elegante

Tinutele vestimentare feminine se afla intr-o continua ascensiune stilistica, dar si in ceea ce proveste diversitatea de textile utilizate. In...

Administrație locală5 zile inainte

Puma Lansează Campania De Brand „see The Game Like We Do: Forever. Faster.” Pentru A-și Consolida Poziționarea În Performanța Sportivă

Compania globală de sport PUMA a lansat prima sa campanie de brand la nivel mondial din ultimii 10 ani „FOREVER....

Uncategorized6 zile inainte

Nunta în momente magice

FOTOGRAF NUNTA BUCURESTI: Momente magice cu Lights and Tales Blogul Nuntilor va recomanda cu drag echipa Lights and Tales, o echipă de...

UncategorizedO săptămână inainte

TikTok anunță actualizări și parteneriate noi pentru o mai bună transparență în domeniul AI

București, 9 mai 2024 – TikTok anunță astăzi noutăți legate de legate de eforturile prin care îi ajută pe creatori...

Știrile Săptămânii