Connect with us

Exclusiv

๐’๐ฉ๐ซ๐ž ๐๐ž๐จ๐ฌ๐ž๐›๐ข๐ซ๐ž ๐๐ž ๐œ๐ž๐ข๐ฅ๐š๐ฅศ›๐ข ๐œ๐š๐ง๐๐ข๐๐šศ›๐ข ๐ฉ๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ฎ ๐‚๐‚๐‘, ๐๐จ๐ ๐๐š๐ง ๐‹๐ข๐œ๐ฎ ๐ž๐ฌ๐ญ๐ž ๐ฌ๐ข๐ง๐ ๐ฎ๐ซ๐ฎ๐ฅ ๐œ๐š๐ซ๐ž ๐ง๐ฎ ศ™๐ข-๐š ๐ฉ๐ฎ๐ฌ รฎ๐ง ๐๐จ๐ฌ๐š๐ซ๐ฎ๐ฅ ๐๐ž ๐ฅ๐š ๐๐š๐ซ๐ฅ๐š๐ฆ๐ž๐ง๐ญ ๐ฉ๐ซ๐จ๐›๐š ๐ฌ๐ญ๐ฎ๐๐ข๐ข๐ฅ๐จ๐ซ ๐ฌ๐š๐ฅ๐ž, ๐œ๐ซ๐ข๐ญ๐ž๐ซ๐ข๐ฎ ๐๐ž ๐ฅ๐ž๐ ๐š๐ฅ๐ข๐ญ๐š๐ญ๐ž ๐ฉ๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ฎ ๐š๐œ๐œ๐ž๐ฉ๐ญ๐š๐ซ๐ž๐š ๐œ๐š๐ง๐๐ข๐๐š๐ญ๐ฎ๐ซ๐ข๐ข ศ™๐ข ๐ง๐ฎ๐ฆ๐ข๐ซ๐ž๐š รฎ๐ง ๐Ÿ๐ฎ๐ง๐œศ›๐ข๐ž

Publicat

pe

โ€žDosarul de candidatโ€ al lui Bogdan Licu pentru funcศ›ia de judecฤƒtor al CCR, formal din partea Camerei Deputaศ›ilor, dar practic – nominalizare a PSD, are doar 9 pagini.
Prima paginฤƒ a dosarului de candidat al lui Bogdan Licu pentru CCR reprezintฤƒ doar o adresฤƒ semnatฤƒ de Alfred Simonis, liderul de grup al PSD, prin care acesta transmite Comisiei Juridice din Camera Deputaศ›ilor, โ€žpropunerea nominalฤƒ a Grupului PSD pentru numirea unui judecฤƒtor CCRโ€ รฎn persoana lui Bogdan Licu.
Alfred Simonis susศ›ine รฎn aceeaศ™i adresฤƒ cฤƒ anexeazฤƒ CV-ul dar ศ™i โ€žactele doveditoareโ€ pentru numirea lui Licu ศ™i รฎndeplinirea condiศ›iilor prevฤƒzute la art. 143 din Constituศ›ia Romรขniei.
รŽnsฤƒ, รฎn ceea ce priveศ™te โ€žactele doveditoareโ€ se poate observa cฤƒ o parte din acestea…lipsesc.
รŽn dosarul de candidat al lui Bogdan Licu existฤƒ doar un acord nominal al candidatului Licu, semnat pe 26 aprilie 2022, prin care sฤƒ fie numit judecฤƒtor al CCR pentru urmฤƒtorii 9 ani, รฎnsoศ›it de angajamentul cฤƒ la data numirii la CCR va demisiona din funcศ›ia de procuror.
รŽn acelaศ™i dosar de candidat mai existฤƒ doar CV-ul lui Bogdan Licu รฎntins pe 5 pagini, รฎn care acesta susศ›ine cฤƒ a urmat Facultatea de Drept de la Universitatea particularฤƒ โ€žSpiru Haretโ€ ศ™i posedฤƒ o diplomฤƒ de licenศ›ฤƒ eliberatฤƒ de โ€žBabeศ™ Bolyaiโ€, iar pe alte 2 pagini Licu prezintฤƒ o adeverinศ›ฤƒ cu traseul sฤƒu profesional din perioada 1996 โ€“ 2022, eliberatฤƒ de CSM, pe 19 aprilie 2022, Direcศ›ia de Resurse Umane ศ™i Organizare.
ศ˜i atรขt.
Bogdan Licu nu a prezentat Parlamentului proba studiilor sale, deศ™i aceasta este, potrivit Constituศ›iei, criteriu de legalitate pentru numirea รฎn funcศ›ie dar ศ™i pentru acceptarea candidaturii.
Legea fundamentalฤƒ a Romรขniei, Constituศ›ia, stipuleazฤƒ clar ศ™i exact la articolul 143 drept criterii de numire โ€žpregฤƒtirea juridicฤƒ superioarฤƒ, รฎnalta competenศ›ฤƒ profesionalฤƒ ศ™i o vechime de cel puศ›in 18 ani รฎn activitatea juridicฤƒ sau รฎn รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขntul superiorโ€.
Lipsa documentelor doveditoare din dosarul de candidat al lui Bogdan Licu รฎn ceea ce priveศ™te รฎndeplinirea criteriului legal – โ€žpregฤƒtirea juridicฤƒ superioarฤƒโ€ – este cu atรขt mai bizarฤƒ cu cรขt diploma de licenศ›ฤƒ a lui Bogdan Licu de la โ€žBabeศ™ Bolyaiโ€, cu aceeaศ™i serie ศ™i numฤƒr ca cea datฤƒ pierdutฤƒ รฎn 2009 de la Spiru Haret, este deja publicฤƒ.
Documentul a fost prezentat public รฎn 2020 ศ™i recent de jurnalista Emilia ศ˜ercan din cauza instanศ›ei รฎn care a fost parte ศ™i รฎn care Bogdan Licu a scฤƒpat de doctoratul plagiat de la Academia SRI.
Cu toate aceste โ€žomisiuniโ€ din dosarul de candidat รฎn ceea ce priveศ™te รฎndeplinirea criteriului legal, Comisia juridicฤƒ a Camerei Deputaศ›ilor a acceptat candidatura lui Bogdan Licu pentru CCR, a avizat-o ศ™i pozitiv ศ™i a propus-o plenului Camerei Deputaศ›ilor pentru vot sฤƒptฤƒmรขna aceasta, pe 3 mai, dezvaluie Sorina Ruxandra Matei.
๐‚๐ฎ ๐Ÿ ๐ฅ๐ฎ๐ง๐ข รฎ๐ง๐š๐ข๐ง๐ญ๐ž ๐ฌฤƒ ๐Ÿ๐ข๐ž ๐ฉ๐ซ๐จ๐ฉ๐ฎ๐ฌ ๐ฉ๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ฎ ๐‚๐‚๐‘, ๐’๐‘๐ˆ ๐ฅ-๐š ๐ž๐ฅ๐ข๐›๐ž๐ซ๐š๐ญ ๐จ๐Ÿ๐ข๐œ๐ข๐š๐ฅ ๐ฉ๐ž ๐๐จ๐ ๐๐š๐ง ๐‹๐ข๐œ๐ฎ ๐๐ž ๐๐จ๐œ๐ญ๐จ๐ซ๐š๐ญ๐ฎ๐ฅ ๐ฉ๐ฅ๐š๐ ๐ข๐š๐ญ. ๐’๐‘๐ˆ ๐š ๐Ÿฤƒ๐œ๐ฎ๐ญ ๐š๐ง๐ฎ๐งศ›๐ฎ๐ฅ ๐ฉ๐ž ๐‹๐ข๐œ๐ฎ ๐ฅ๐š โ€ž๐ฉ๐ข๐ž๐ซ๐๐ž๐ซ๐ข ๐๐ž ๐š๐œ๐ญ๐žโ€ รฎ๐ง ๐Œ๐จ๐ง๐ข๐ญ๐จ๐ซ๐ฎ๐ฅ ๐Ž๐Ÿ๐ข๐œ๐ข๐š๐ฅ, รฎ๐ง๐ฌฤƒ ๐‹๐ข๐œ๐ฎ ๐ฆ๐š๐ข ๐š๐ซ๐ž ๐ฎ๐ง ๐ฆ๐š๐ฌ๐ญ๐ž๐ซ ๐ฅ๐š ๐’๐‘๐ˆ ๐Ÿฤƒ๐œ๐ฎ๐ญ ๐ฉ๐ž ๐ฏ๐ซ๐ž๐ฆ๐ž๐š ๐ฅ๐ฎ๐ข ๐‘๐š๐๐ฎ ๐“๐ข๐ฆ๐จ๐Ÿ๐ญ๐ž
ย รŽn 2015, cรขnd a fost descoperit plagiatul lui B. Licu de la Academia SRI, ศ™i Marcel Ciolacu urma de 2 ani ศ™coala doctoralฤƒ a SRI
ย Marcel Ciolacu a fost doctorand SRI timp de 6 ani pรขnฤƒ a ajuns ศ™ef peste PSD ศ™i a renunศ›at ศ™i el ศ™i SRI din cauza scandalurilor
ย Licu este รฎnsฤƒ โ€žveteranโ€ รฎn SRI: mai are un master fฤƒcut la SRI pe vremea lui Radu Timofte
Pe 2 februarie 2022, cu doar o lunฤƒ รฎnainte sฤƒ aparฤƒ informaศ›iile privind iminenta propunere din partea PSD privind nominalizarea lui Bogdan Licu pentru un post de judecฤƒtor al Curศ›ii Constituศ›ionale, Academia Naศ›ionalฤƒ de Informaศ›ii a SRI azvรขrlea un anunศ› prin Monitorul Oficial.
โ€žAcademia Naศ›ionalฤƒ de Informaศ›ii Mihai Viteazul, cu sediul รฎn Bucureศ™ti, ศ™os. Odฤƒi, nr 20, sector 1, aduce la cunoศ™tinศ›ฤƒ anularea diplomei de doctor seria H nr. 0004747/1023, eliberatฤƒ la 13 decembrie 2011, de Academia Naศ›ionalฤƒ de Informaศ›ii Mihai Viteazul, din Bucureศ™ti, pe numele lui Licu I. Dimitrie – Bogdanโ€.
Anunศ›ul SRI este rฤƒtฤƒcit รฎn paginile unei zi de miercuri, prin partea a III-a a Monitorului Oficial al Romรขniei, nr. 93, la capitolul โ€žPierderi de acteโ€, dupฤƒ Nelu Ababei din satul vasluian Poiana Pietrei care-ศ™i pierduse ศ™i el carnetul de muncฤƒ pe care-l avea din 1979.
Comunicarea importantฤƒ pe Bogdan Licu, nr 2 din Ministerul Public, poartฤƒ numฤƒrul 318.771. Ai zice cฤƒ este o รฎnศ™tiinศ›are ca oricare alta. Pentru cฤƒ dupฤƒ el, ศ™i ieศ™eanul Dan Andriescu transmitea cฤƒ un titlu de proprietate din 2008 pe numele rudei sale defuncte este pierdut.
Dar nu este deloc aศ™a.
Academia SRI nu face publicฤƒ vestea privindu-l pe Bogdan Licu pe site-ul sฤƒu iar anularea diplomei de doctor SRI pentru Licu este una dintre puศ›inele ocazii cรขnd SRI face acest gest. Probabil pentru deschiderea unui drum fฤƒrฤƒ controverse legale cฤƒtre CCR. Un alt anunศ› asemฤƒnฤƒtor mai fฤƒcuse SRI cu 5 zile de Crฤƒciunul lui 2021, pe numele Loredana Radu, deศ™i รฎn acest caz instanศ›a se pronunศ›ase definitiv hฤƒt, รฎn 2019.
De altfel, pentru Bogdan Licu SRI a fฤƒcut ศ™i o excepศ›ie: รฎn martie 2021, Academia SRI, prin comisia sa de eticฤƒ, a decis รฎn unanimitate sฤƒ suspende verificarea doctoratului lui Licu cu tema โ€žCorupศ›ia โ€“ risc major la adresa securitฤƒศ›ii naศ›ionaleโ€, coordonat de G.Oprea, pรขnฤƒ cรขnd Licu nu-ศ™i soluศ›ioneazฤƒ definitiv demersurile de oprire a verdictului de plagiat prin instanศ›ฤƒ.
Pe 15 noiembrie 2021, ministrul Educaศ›iei din Guvernul Florin Cรฎศ›u, Sorin Cรฎmpeanu, emisese rapid ordinul nr 5586, prin care cerea SRI sฤƒ ia act de decizia definitivฤƒ a Curศ›ii Supreme de Justiศ›ie, datฤƒ doar cu 2 sฤƒptฤƒmรขni รฎnainte โ€“ pe 4 noiembrie 2021 โ€“ ศ™i sฤƒ anuleze doctoratul dat de SRI lui Bogdan Licu.
Dupฤƒ demersuri aproape disperate รฎn instanศ›e ศ™i pe mai multe fronturi, Bogdan Licu obศ›inuse de la Curtea Supremฤƒ de Justiศ›ie a Romรขniei โ€“ de la un complet din care a fฤƒcut parte fosta sa ศ™efฤƒ โ€“ Alina Ghica โ€“ sฤƒ scape รฎn sfรขrศ™it de doctoratul fraudulos, dupฤƒ ce Curtea de Apel din Bucureศ™ti decisese contrariul cu 2 ani รฎnainte, รฎntr-o luptฤƒ pe fondul cauzei care a durat ศ™i aceasta aproape 1 an.
Pรขnฤƒ la urmฤƒ, din poziศ›ia de nr. 2 รฎn Ministerul Public, Bogdan Licu a reuศ™it sฤƒ scape doar prin Curtea Supremฤƒ de Justiศ›ie de declararea sa oficialฤƒ ca โ€žplagiatorโ€, blocรขnd astfel orice verificare oficialฤƒ ศ™i certificatฤƒ a โ€žoperelorโ€ sale.
De altfel, Bogdan Licu ศ™i รฎn prezent, รฎn ciuda evidenศ›elor, susศ›ine cฤƒ nu ศ™i-a plagiat รฎn teza de doctorat, รฎnsฤƒ acelaศ™i Bogdan Licu mai este suspectat de alte 2 plagiate.
รŽn august 2015, cรขnd jurnalista Emilia ศ˜ercan publica pe Hotnews concluziile investigaศ›iei sale privind plagiatul lui Bogdan Licu, care-ศ™i copiase fraudulos mai bine de jumฤƒtate din teza de doctorat coordonatฤƒ de alt celebru plagiator al Academiei SRI, Gabriel Oprea, ศ™i Marcel Ciolacu, actualul preศ™edinte PSD, era doctorand al Academiei SRI โ€žMihai Viteazulโ€ pentru anul universitar 2015-2016.
Marcel Ciolacu, alฤƒturi de alte nume controversate din politicฤƒ, afaceri, presฤƒ, se รฎnscrisese la doctorat la SRI รฎncฤƒ din anul 2013, pe vremea lui V. Ponta, cรขnd Ciolacu era doar preศ™edinte al organizaศ›iei PSD Buzฤƒu ศ™i un simplu deputat al PSD รฎn Comisia pentru tehnologia informaศ›iei ศ™i comunicaศ›iilor din Camera Deputaศ›ilor, importantฤƒ ศ™i ea pentru SRI.
La finalul anului electoral 2019, dupฤƒ ce PSD a pierdut cursa pentru Palatul Cotroceni ศ™i dupฤƒ ce s-a รฎnscฤƒunat preศ™edinte PSD, Marcel Ciolacu ศ™i SRI n-au ศ™tiut cum sฤƒ scape de informaศ›iile devenite รฎntre timp publice โ€“ privind cursurile doctorale, astfel cฤƒ SRI a anunศ›at brusc รฎn mai 2020 faptul cฤƒ l-a exmatriculat pe Ciolacu abia รฎn 2019, dupฤƒ 6 ani de la รฎnscriere la ศ™coala sa doctoralฤƒ ศ™i โ€žstudenศ›ieโ€ SRI, iar Ciolacu a spus atunci cฤƒ โ€ždoctoratul SRI nu mai este o urgenศ›ฤƒ pentru mineโ€.
รŽn aprilie 2022, Marcel Ciolacu l-a propus fฤƒrฤƒ nicio justificare ศ™i รฎn ciuda tuturor controverselor certificate din carierฤƒ, pe Bogdan Licu pentru un post de judecฤƒtor al CCR, autoritate unicฤƒ de jurisdicศ›ie constituศ›ionalฤƒ รฎn Romรขnia care timp de 7 ani a scos legal SRI din Justiศ›ia din Romรขnia.
CSM a decis din 2020 cฤƒ Bogdan Licu, fostul sฤƒu membru ศ™i nr. 2 din Ministerul Public vreme de 9 ani รฎn Romรขnia, nu รฎndeplineศ™te criteriile de integritate pentru un magistrat.
Numai cฤƒ ศ™i arhiva CSM este plinฤƒ de surprize.
Un CV rฤƒtฤƒcit al lui Bogdan Licu urcat pe siteul CSM รฎn februarie 2009, cรขnd acesta ajunsese deja vicepreศ™edinte CSM, aratฤƒ cฤƒ Licu a mai urmat รฎn 2004 ศ™i Colegiul Superior de Siguranศ›ฤƒ Naศ›ionalฤƒ al SRI, tot prin Academia Naศ›ionalฤƒ de Informaศ›ii a SRI.
รŽn CV-u sฤƒu de pe site-ul CSM, Licu scrie cฤƒ a stat la cursuri pe siguranศ›ฤƒ naศ›ionalฤƒ la SRI timp de 3 luni (din martie pรขnฤƒ รฎn iunie 2004) iar drept recompensฤƒ a primit un certificat de absolvire de la SRI pentru masterul urmat.
Cรขnd fฤƒcea primele cursuri la SRI, Bogdan Licu supraveghea รฎn paralel ศ™i urmฤƒrirea penalฤƒ รฎn Parchetul de pe lรขngฤƒ Tribunalul Bucureศ™ti, din poziศ›ia Procuror ศ˜ef de Secศ›ie, numit รฎn funcศ›ie รฎn 2003 prin ordinul ministrului Justiศ›iei de la acea vreme, Rodica Stฤƒnoiu.
Acelaศ™i Bogdan Licu scrie cฤƒ tot รฎn 2003 โ€žpublicaโ€ ศ™i articolul โ€žCorupศ›ia โ€“ Risc major la adresa siguranศ›ei naศ›ionaleโ€ โ€“ la Sesiunea de Comunicฤƒri ศ™tiinศ›ifice 2003, organizatฤƒ de Academia Naศ›ionalฤƒ de Informaศ›ii a SRI.
Teza de doctorat plagiatฤƒ a lui Licu, pentru care acesta a obศ›inut รฎn fals titlul de doctor SRI รฎn 2011, poartฤƒ รฎn mod curios acelaศ™i nume.
Acum 19 ani, pe vremea lui Ion Iliescu โ€“ Adrian Nฤƒstase, la primele contacte cu SRI recunoscute oficial รฎn documente chiar de Bogdan Licu, SRI era condus de defunctul Radu Timofte. (Cristina T.).

Articolul ๐’๐ฉ๐ซ๐ž ๐๐ž๐จ๐ฌ๐ž๐›๐ข๐ซ๐ž ๐๐ž ๐œ๐ž๐ข๐ฅ๐š๐ฅศ›๐ข ๐œ๐š๐ง๐๐ข๐๐šศ›๐ข ๐ฉ๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ฎ ๐‚๐‚๐‘, ๐๐จ๐ ๐๐š๐ง ๐‹๐ข๐œ๐ฎ ๐ž๐ฌ๐ญ๐ž ๐ฌ๐ข๐ง๐ ๐ฎ๐ซ๐ฎ๐ฅ ๐œ๐š๐ซ๐ž ๐ง๐ฎ ศ™๐ข-๐š ๐ฉ๐ฎ๐ฌ รฎ๐ง ๐๐จ๐ฌ๐š๐ซ๐ฎ๐ฅ ๐๐ž ๐ฅ๐š ๐๐š๐ซ๐ฅ๐š๐ฆ๐ž๐ง๐ญ ๐ฉ๐ซ๐จ๐›๐š ๐ฌ๐ญ๐ฎ๐๐ข๐ข๐ฅ๐จ๐ซ ๐ฌ๐š๐ฅ๐ž, ๐œ๐ซ๐ข๐ญ๐ž๐ซ๐ข๐ฎ ๐๐ž ๐ฅ๐ž๐ ๐š๐ฅ๐ข๐ญ๐š๐ญ๐ž ๐ฉ๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ฎ ๐š๐œ๐œ๐ž๐ฉ๐ญ๐š๐ซ๐ž๐š ๐œ๐š๐ง๐๐ข๐๐š๐ญ๐ฎ๐ซ๐ข๐ข ศ™๐ข ๐ง๐ฎ๐ฆ๐ข๐ซ๐ž๐š รฎ๐ง ๐Ÿ๐ฎ๐ง๐œศ›๐ข๐ž apare prima datฤƒ รฎn Ziarul Incisiv de Prahova.

Facebook Comments

Exclusiv

Optimizaศ›i Performanศ›a de Varฤƒ cu DELMAX Ultimapro Up1

Publicat

pe

Recomandare Anvelope Vara 185/65 R15 DELMAX Ultimapro Up1 88H

รŽn cฤƒutarea anvelopelor de varฤƒ care combinฤƒ eficienศ›a cu siguranศ›a? Anvelopele 185/65 R15 DELMAX Ultimapro Up1 88H sunt concepute pentru a รฎndeplini aceste cerinศ›e, oferind un echilibru perfect รฎntre performanศ›ฤƒ ศ™i durabilitate. Producศ›ia รฎn China sub egida DELMAX, un nume din ce รฎn ce mai recunoscut รฎn industria anvelopelor, garanteazฤƒ o calitate de รฎncredere la un preศ› accesibil. Modelul Ultimapro Up1 este special conceput pentru a oferi o experienศ›ฤƒ de conducere superioarฤƒ pe parcursul sezonului cald, asigurรขnd o aderenศ›ฤƒ excelentฤƒ ศ™i o manevrabilitate precisฤƒ.

Detalii Produs:

  • Dimensiuni ศ™i Compatibilitate: Cu o lฤƒศ›ime de 185 mm ศ™i un raport รฎnฤƒlศ›ime/lฤƒศ›ime de 65%, aceste anvelope sunt ideale pentru jante de 15 inchi, asigurรขnd o potrivire perfectฤƒ pentru o gamฤƒ largฤƒ de autoturisme.
  • Performanศ›ฤƒ ศ™i Siguranศ›ฤƒ: Indicele de sarcinฤƒ 88 ศ™i clasificarea de vitezฤƒ H (pรขnฤƒ la 210 km/h) รฎmbinฤƒ capacitatea de a suporta greutฤƒศ›i considerabile cu posibilitatea de a menศ›ine performanศ›e stabile la viteze รฎnalte.
  • Design Optimizat pentru Varฤƒ:ย Anvelope vara 185/65 R15 DELMAX Ultimapro Up1 88H, are profilul ULTIMAPRO UP1 este proiectat pentru a maximiza aderenศ›a pe drumurile uscate ศ™i umede, รฎmbunฤƒtฤƒศ›ind siguranศ›a ศ™i eficienศ›a รฎn condiศ›iile variabile ale sezonului cald.

Avantaje:

  • Aderenศ›ฤƒ รฎmbunฤƒtฤƒศ›itฤƒ: Clasa C de aderenศ›ฤƒ oferฤƒ o frรขnare eficientฤƒ ศ™i o manevrabilitate de รฎncredere pe suprafeศ›e umede, crescรขnd siguranศ›a pe drumurile de varฤƒ, mai multe detalii aiciย https://stiri-auto.vadrexim.ro/.
  • Confort รฎn Conducere: Nivelul de zgomot redus, de doar 70 dB, asigurฤƒ o cฤƒlฤƒtorie plฤƒcutฤƒ, fฤƒcรขnd din DELMAX Ultimapro Up1 alegerea idealฤƒ pentru cฤƒlฤƒtorii lungi sau de zi cu zi.
  • Durabilitate: Construite pentru a rezista la condiศ›iile solicitante ale sezonului cald, aceste anvelope promit o viaศ›ฤƒ lungฤƒ de utilizare, asigurรขnd o valoare excelentฤƒ pe termen lung.

Concluzie:

Anvelopele Vara 185/65 R15 DELMAX Ultimapro Up1 88H reprezintฤƒ soluศ›ia optimฤƒ pentru ศ™oferii care doresc sฤƒ รฎmbunฤƒtฤƒศ›eascฤƒ performanศ›a vehiculului lor รฎn sezonul cald, fฤƒrฤƒ a compromite siguranศ›a sau confortul. Cu un design avansat , detalii aiciย https://www.autoexpress.co.uk/,ย  care oferฤƒ o combinaศ›ie idealฤƒ de aderenศ›ฤƒ, eficienศ›ฤƒ ศ™i durabilitate, DELMAX Ultimapro Up1 este pregฤƒtit sฤƒ vฤƒ รฎnsoศ›eascฤƒ รฎn toate cฤƒlฤƒtoriile estivale. Disponibile atรขt รฎn magazinele fizice, cรขt ศ™i online, aceste anvelope reprezintฤƒ o investiศ›ie inteligentฤƒ pentru orice conducฤƒtor auto care รฎศ™i doreศ™te sฤƒ navigheze cu รฎncredere ศ™i stil pe drumurile de varฤƒ.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

E o situaศ›ie jenantฤƒ รฎn care รฎi vedem pe jandarmi ศ™i poliศ›iศ™ti, siliศ›i spre discreditare ศ™i oprobiu public pentru confortul propriilor lor cฤƒlฤƒi โ€“ Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

De

รŽn contextul actualelor miศ™cฤƒri de protest ce tind sฤƒ cuprindฤƒ รฎntreaga ศ›arฤƒ, Guvernul a apelat โ€“ din nou โ€“ la jandarmi ศ™i poliศ›iศ™ti, uitรขnd cum nu mai puศ›in de cรขteva luni รฎn urmฤƒ ศ™i-au bฤƒtut joc de ei, sacrificรขndu-i pe altarul โ€reformei pensiilor speciale (โ€nesimศ›iteโ€)โ€ รฎn numele pactului antisocial-antidemocratic cu judecฤƒtorii.

E o situaศ›ie jenantฤƒ รฎn care รฎi vedem pe jandarmi ศ™i poliศ›iศ™ti, siliศ›i spre discreditare ศ™i oprobiu public pentru confortul propriilor lor cฤƒlฤƒi. E drept cฤƒ avem destui printre noi fฤƒrฤƒ scrupule ศ™i pic de testosteron, gata oricรขnd sฤƒ se arate utili factorului de comandฤƒ, dฤƒruindu-se cu avรขnt proletar ศ™i fฤƒrฤƒ pic de raศ›iune. Nu cred sฤƒ vedem vreodatฤƒ gesturi similare acelora ale poliศ›iศ™tilor francezi care solidarizau in corpore cu protestatarii, aruncรขnd simbolic cฤƒtuศ™ele pe asfalt, nu avem noi aceastฤƒ culturฤƒโ€ฆ abia credem cฤƒ am ieศ™it din comunism. รŽn realitate, bรขjbรขim prin labirintul Minotaurului.

Toatฤƒ ศ›ara este nemulศ›umitฤƒ faศ›ฤƒ de mฤƒsurile de austeritate, pรขnฤƒ ศ™i casta intangibilฤƒ a judecฤƒtorilor era mai dฤƒunฤƒzi รฎn grevฤƒ โ€legalฤƒโ€. Singurii care nu au de suferit sunt parlamentarii, deศ™i, รฎn cazul acestora, poporul a votat prin referendum reducerea numฤƒrului lor la jumฤƒtate ศ™i deci am fi vrut ca mฤƒsurile de austeritate anume de aici sฤƒ รฎnceapฤƒ.

Vedeam un protestatar cum miศ™ca telefonul printre jandarmi ศ™i poliศ›iศ™ti, รฎntrebรขndu-i dacฤƒ aceศ™tia considerฤƒ cฤƒ protestatarii au dreptate. Cu toศ›ii, subofiศ›eri, agenศ›i ศ™i ofiศ›eri ezitau sฤƒ rฤƒspundฤƒโ€ฆ frica faศ›ฤƒ de consecinศ›e le-a intrat รฎn oase. Mulศ›i tineri, neexperimentaศ›i, รฎn faศ›a unei situaศ›ii confuze, cรขnd trebuie sฤƒ-ศ›i รฎnghiศ›i propriul nฤƒduf ศ™i pornirea instinctualฤƒ de a te alฤƒtura protestatarilor ศ™i sฤƒ urli contra Guvernului, cรขt te ศ›in bojocii. Nu poศ›i, eศ™ti la dispoziศ›ie.

Altminteri, am vฤƒzut atitudini deplin lฤƒudabile ale poliศ›iศ™tilor care au comunicat deschis cu protestatarii, i-au รฎncurajat ศ™i รฎndemnat sฤƒ continuie protestul. Cรขtฤƒ vreme este o acศ›iune legalฤƒ ศ™i nu degenereazฤƒ รฎn violenศ›e, protestele nu au de ce sฤƒ fie รฎmpiedicate. Riscul escaladฤƒrii situaศ›iei vine doar dinspre declaraศ›iile Guvernului cฤƒ โ€nu se simt intimidaศ›iโ€, รฎn loc sฤƒ recurgฤƒ la negocieri imediate.

Ne รฎntrebau unii poliศ›iศ™ti trimiศ™i โ€รฎn prima linieโ€, contra crezului lor, ce au de fฤƒcut. Iar noi nu putem spune altceva decรขt sฤƒ respecte dispoziศ›iile LEGALE, au precizat cei de la sindicatul Diamantul.

รŽn acest caz, sunt deosebit de utile dispoziศ›iile art. 23 din HG 991/2005, Codul de eticฤƒ ศ™i deontologie a poliศ›istului:

โ€ ARTICOLUL 23
Rฤƒspunderea poliลฃiลŸtilor

(1) Poliลฃistul rฤƒspunde personal pentru acลฃiunile, inacลฃiunile ลŸi omisiunile sale, รฎn condiลฃiile legii. El are datoria sฤƒ se ABศšINฤ‚ de la executarea ordinelor ลŸi misiunilor vฤƒdit ilegale, avรขnd obligaลฃia de a-ลŸi informa de รฎndatฤƒ ลŸefii despre aceasta, pe cale ierarhicฤƒ, atรขt verbal, cรขt ลŸi prin RAPORT SCRIS.

(2) Abลฃinerea de la executarea ordinelor ลŸi misiunilor รฎn condiลฃiile alin. (1) NU ATRAGE rฤƒspunderea disciplinarฤƒ a poliลฃistului.

(3) Poliลฃistul care deลฃine o funcลฃie de conducere rฤƒspunde pentru dispoziลฃiile date subordonaลฃilor รฎn temeiul autoritฤƒลฃii pe care o exercitฤƒ potrivit prevederilor legale.

(4) Prin modul de organizare a relaลฃiilor ierarhice รฎn cadrul poliลฃiei se asigurฤƒ posibilitatea identificฤƒrii superiorului responsabil de acลฃiunile sau inacลฃiunile poliลฃistului รฎn exercitarea atribuลฃiilor profesionale.โ€

Aศ™adar, pentru cฤƒ tensiunea este รฎn creศ™tere reศ›ineศ›i cฤƒ REFUZUL executฤƒrii dispoziศ›iei superiorului vฤƒ trimite รฎn cercetare disciplinarฤƒ, nu รฎnsฤƒ ศ™i ABศšINEREA. Aveศ›i dreptul sฤƒ vฤƒ ABศšINEศšI de la executarea imediatฤƒ a dispoziศ›iei pรขnฤƒ cรขnd ศ™eful vฤƒ prezintฤƒ รฎn scris TEMEIUL LEGAL al CONศšINUTULUI DISPOZIศšIEI sale. Nu a dreptului de a dispune ci a ceea ce dispune el, cฤƒ nu mฤƒ poate trimite sฤƒ mฤƒ arunc de pe casฤƒ ori sฤƒ fac pipi pe treptele Guvernului, dezvaluie presedintele sindicatului Diamantul.

รŽn timpul liber, nimeni nu ne poate รฎmpiedica sฤƒ ne alฤƒturฤƒm protestatarilor, oriunde se adunฤƒ aceศ™tia, chiar ศ™i รฎn faศ›a parlamentului. Guvernanศ›ii trebuie sฤƒ guverneze cu frica faศ›ฤƒ de popor, altminteri avem ceea ce avem. Sindicatul Poliศ›iศ™tilor din Romรขnia โ€Diamantulโ€ susศ›ine revendicฤƒrile protestatarilor.

Iar cei aflaศ›i รฎn misiune, reศ›ineศ›i cฤƒ principiul legalitฤƒศ›ii activitฤƒศ›ii funcศ›ionarului public cu statut special presupune cฤƒ, รฎn exercitarea atributiilor sale politistul este obligat sa respecte legea, precum si drepturile si libertatile constitutionale ale persoanelor! Vedeศ›i ศ™i art. 3 ศ™i 4 din Legea 360/2002.

Apropo, n-ar strica sฤƒ verificaศ›i dacฤƒ nu cumva sunteศ›i siliศ›i sฤƒ comiteศ›i infracศ›iunea de la art. 339 din Codul Penal โ€(1)Instalarea de mijloace de semnalizare rutierฤƒ sau modificarea poziลฃiilor acestora, fฤƒrฤƒ autorizaลฃie eliberatฤƒ de autoritฤƒลฃile competente, de naturฤƒ sฤƒ inducฤƒ รฎn eroare participanลฃii la trafic ori sฤƒ รฎngreuneze circulaลฃia pe drumul public se pedepseลŸte cu รฎnchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendฤƒ.

(3) Cu aceeaลŸi pedeapsฤƒ se sancลฃioneazฤƒ aลŸezarea de obstacole care รฎngreuneazฤƒ sau รฎmpiedicฤƒ circulaลฃia pe drumul public, dacฤƒ se pune รฎn pericol siguranลฃa circulaลฃiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaลฃie a celorlalลฃi participanลฃi la trafic.โ€

Printre altele, procedura de sistem PS-IGPR-DR-06 precizeaza expres urmฤƒtoarele, la punctul 5.3.1.15: โ€รŽn niciun caz nu este permisฤƒ oprirea vehiculelor prin bararea drumului cu autospeciala sau motocicleta poliศ›ieiโ€, dezvaluieย Vitalie Josanu โ€“ย Preศ™edinte SPR Diamantul. (Cristina T.).

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Jos labele politice murdare de pe protestul fermierilor si al transportatorilor/Poliศ›iศ™tii de penitenciare iau รฎn calcul sฤƒ iasฤƒ รฎn stradฤƒ โ€“ Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

De

INTRODUCERE

Un nou an, aduce aศ™a cum este si normal, o resetare de la cele vechi si plecarea in prezentul an cu noi gรขnduri si forศ›e.

Aศ™a a gรขndit si รฎmputernicitul de 2 ani pe postul de director al Penitenciarului Ploieศ™ti, domnul comisar Matei Valentin, cฤƒruia noi ii spunem โ€“ justificat, ZEUS, neprihฤƒnitul!!!

Pentru a putea aduce lucrurile la zi, daศ›i-ne voie sa actualizam un pic datele cunoscute in aceasta unitate uitata de dreptate.

Daca anul trecut ZEUS trebuia sฤƒ rฤƒmรขnฤƒ fฤƒrฤƒ รฎmputernicire prin infracศ›iunile comise periodic si fฤƒrฤƒ scrupule, prin managementul defectuos cu care conduce unitatea, prin evadarea de tot rรขsul din interiorul unitฤƒศ›ii sale, iatฤƒ cฤƒ noul an ni-l aduce iar รฎn funcศ›ia ce a primit-o cadou.

Am arฤƒtat รฎmpreuna cu ceilalศ›i colegi care au investigat faptele acestuia si ale cฤƒror articole le-aศ›i citit prin intermediul ziarului nostru mama โ€“ INCISIV de PRAHOVA, ca acesta are susศ›inere fฤƒrฤƒ dubiu in รฎmpฤƒrฤƒศ›iile care deservesc interesele unei clientele alese: Ministerul Justiศ›iei si Administraศ›ia Naศ›ionalฤƒ a Penitenciarelor.

NOI am spus asta rฤƒspicat de 2 ani si de la jumฤƒtatea anului 2023 am identificat si pe cei care sunt complicii lui ZEUS.

Acum o vad si alศ›ii si timizi o spun: https://www.incisivdeprahova.ro/2024/01/08/bombele-cu-ceas-federatia-sindicatelor-din-administratia-nationala-a-penitenciarelor-fsanp-este-organizatia-sindicala-care-va-scoate-la-suprafata-curatenia-sau-coruptia-din-politia-penitenciara/.

Vocile celor nemulศ›umiศ›i se vor ridica uศ™or, uศ™or, frica va dispฤƒrea din sufletele lor nu pentru cฤƒ vor deveni peste noapte curajoศ™iโ€ฆ ci pentru simplul motiv ca aceastฤƒ fricฤƒ de ZEUS ศ™i de cฤƒprฤƒriile lui, va fi luatฤƒ de o fricฤƒ mai mare: aceea de a fi complice ศ™i ulterior anchetat de parchet cรขnd lucrurile vor exploda.

Cฤƒci, fฤƒrฤƒ dubiu acest lucru se va รฎntรขmplaโ€ฆ NU UITAศšI: anul acesta este an electoral ศ™i prietenii care susศ›in asemenea oameni precum Matei, รฎnfruntฤƒ pentru prima datฤƒ din 2000 un lider cu tendinศ›e extremiste dar ศ™tiu sฤƒ รฎศ™i vรขndฤƒ marfa. Schimbarea cursului politic va duce automat ศ™i la schimbarea lui ZEUS, la schimbarea ศ™efilor prin procuraturฤƒ, la schimbarea ศ™efilor din Poliศ›ia Rฤƒmรขnฤƒ ศ™i aศ™a mai departeโ€ฆ iar cei noi, vor lฤƒsa dosarele penale sฤƒ รฎศ™i reia drumulโ€ฆ ศ™i vฤƒ asigurฤƒm cฤƒ Matei are multe pe care prietenii i le opresc acum.

Dar pรขnฤƒ ajungem la concluzii, sฤƒ รฎncepem cu premisele ce ne intereseazฤƒ la acest moment. Din sursele noastre, precum ศ™i din discuศ›iile lucrฤƒtorilor din penitenciar lucrurile stau cam aศ™a la รฎnceput de an:

-s-au pensionat aproximativ 20 de persoane รฎn anul 2023, procent colosal de 10% din colectivul unitฤƒศ›ii.

Majoritatea celor ce au plecat au ales asta din cauza omului care se simte ca ciobanul la stรขnฤƒ, cu ale lui oiศ›e la pฤƒscut. Aproximativ ยผ din cei pensionaศ›i au plecat anticipat tot din cauza ciobanului ZEUS, Neprihฤƒnitul!!!

  • S-au angajat aproximativ 20 de cadre, care nu acoperฤƒ deficitul de personal avut ศ™i care sunt pe de o parte piloศ™i ce au luat locurile altor persoane competente ศ™i, pe de altฤƒ parte, majoritatea nu au nicio cunoศ™tinศ›ฤƒ รฎn noua meserie.

Iatฤƒ cฤƒ noile รฎncadrฤƒri nu aduc nimic bun pentru sistem. Pierderea a 20 de specialiศ™ti รฎn domeniile unde รฎศ™i desfฤƒศ™urau activitatea nu poate fi suplinitฤƒ nici de 40 de noi angajaศ›i care nu cunosc ce trebuie sฤƒ facฤƒ ศ™i care nici interes nu au sฤƒ รฎnveศ›e cฤƒci au venit cu dedicaศ›ie.(nu cred ca trebuie reamintit cazul agentului care dupฤƒ nici 2 sฤƒptฤƒmรขni de la numirea in sistem a fost transferat de Matei โ€din greศ™ealaโ€ la dorinศ›a mai marilor din ANP si MJ!)

Din nou, managementul deficitar se observa de la mile depฤƒrtare.

  • Cei mai mari โ€duศ™maniโ€ ai lui ZEUS s-au pensionat: fostul director adjunct Radu, puricele Nebun(consilierul juridic) ศ™i puricele Harry Potter(ofiศ›erul informaศ›ii clasificate). Din discuศ›iile cu cadrele, NICIUNUL dintre aceศ™tia nu dorea sฤƒ iasฤƒ la pensie, fiind consideraศ›i ca buni profesioniศ™ti. Imaginaศ›i-vฤƒ 3 funcศ›ii deosebit de importante care dintr-o datฤƒ nu are cine sฤƒ le ocupeโ€ฆ 3 persoane cu 20 de ani de experienศ›ฤƒ care vor fi รฎnlocuiศ›i deโ€ฆ?!?!

AICI Vฤ‚ VOM SPUNE รŽN VIITORโ€ฆ singurul indiciu delicios ce vi-l oferim este ca cei trei sunt รฎnlocuiศ›i de o singura super capabilฤƒ persoanฤƒ.

Plecarea lor a fost tot din cauza/datoritฤƒ (รฎn funcศ›ie de cine analizeazฤƒ) lui ZEUS care nu a ศ™tiut niciun moment sฤƒ รฎศ›i facฤƒ o echipฤƒ managerialฤƒ ci care a vrut mereu sฤƒ controleze totul, sฤƒ se execute tot ce zice el ca fiind corect sau nu, sฤƒ facฤƒ cum vrea el sau cei care รฎl ศ›in pe aceastฤƒ funcศ›ie de peste 2 aniโ€ฆ pentru interesele lorโ€ฆ Este clar acum cฤƒ interesul โ€žunitฤƒศ›iiโ€ nu a fost vreodatฤƒ pierderea a 3 oameni valoroศ™i, nu? Ei erau piloni รฎn sectoarele lor de activitate, dar inamici de moarte pentru ciobanul nostru ZEUSโ€ฆ

  • S-au fฤƒcut angajฤƒri/transferuri cu cรขntec printre care amintim pe cei despre care o sฤƒ vฤƒ spunem pe viitor:
    • fina domnului ZEUS, pe nume tot MATEI, soศ›ia prietenului sฤƒu bun din tinereศ›e despre care s-a amintit รฎn 2023 cฤƒ ศ˜I ACESTA A FOST ANGAJAT de ZEUS la Penitenciarul Ploieศ™ti รฎn 2021,
    • super tunata purtฤƒtoare de cuvรขnt(o gฤƒsiศ›i expusฤƒ ca la magazin pe Facebook sau รฎn poza articolului nostru), o agentฤƒ obscurฤƒ care a devenit, datoritฤƒ potenศ›ialului sฤƒu vizibil cu ochiul liber, un pion principal pentru ceea ce Matei&Co. au pregฤƒtit pentru Ploieศ™ti.

INTRIGA va urmaโ€ฆ(Cristina T.).

ย 

ย 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

ศ˜tiri noi din Vรขlcea

Eveniment20 de ore inainte

UP Generation lanseazฤƒ Life Skills Pro: Primul program de mentorat din Romรขnia care transformฤƒ viitorul tinerilor

Bucureศ™ti, 27 martie, 2024: Cu obiectivul de a aduce soluศ›ii ศ™i sprijin unei generaศ›ii aflate รฎn cฤƒutarea direcศ›iei ศ™i a...

UncategorizedO zi inainte

Cum s-a schimbat relaศ›ia romรขnilor cu bฤƒncile รฎn ultimii 8 ani? De la zeci de mii de procese, la negociere ศ™i rezolvare amiabilฤƒ

27 martie, Bucureศ™ti. Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute รฎn acest domeniu รฎn ultimii 15 ani este principala temฤƒ...

EvenimentO zi inainte

Samsung extinde Galaxy AI cu One UI 6.1

Samsung Electronics รฎmbunฤƒtฤƒศ›eศ™te experienศ›a utilizatorilor pe o gamฤƒ largฤƒ de dispozitive Galaxy prin lansarea actualizฤƒrii One UI 6.1*.ย รŽncepรขnd cu 28...

Uncategorized2 zile inainte

Kingston Digital lanseazฤƒ SSD-urile industriale i-Temp

  formate de 2,5-inch & M.2 2280 Pentru integratorii de sisteme ศ™i inginerii de proiectare Managementul ciclului de viaศ›ฤƒ ศ™i...

Eveniment2 zile inainte

NAVITEL a lansat o nouฤƒ camerฤƒ de bord auto: NAVITEL R35

NAVITEL a lansat la รฎnceputul anului noua camerฤƒ de bord autoย NAVITEL R35ย care este proiectatฤƒ pentru a oferi o experienศ›ฤƒ de...

Uncategorized3 zile inainte

BenQ lanseazฤƒ PD3225U, un nou monitor de design pentru utilizatorii de Mac ศ™i MacBook Pro

Alฤƒturรขndu-se seriei de monitoare profesionale, PD3225U este o necesitate pentru designeri, fotografi ศ™i creatori de conศ›inut Bucureศ™ti, Romรขnia, ย Martie 2024ย –...

Uncategorized6 zile inainte

DXOMARK a desemnat HONOR Magic6 Pro drept โ€œSmartphone-ul cu cea mai performantฤƒ camerฤƒ foto din lumeโ€

HONOR Magic6 Pro a fost recunoscut ca avรขnd cea maiย performantฤƒ camerฤƒ foto din lume, obศ›inรขnd un punctaj remarcabil de 158...

Care sunt zonele din Bucureศ™ti รฎn care ai foarte multe de vizitat? Care sunt zonele din Bucureศ™ti รฎn care ai foarte multe de vizitat?
Afaceri7 zile inainte

Care sunt zonele din Bucureศ™ti รฎn care ai foarte multe de vizitat?

Bucureศ™tiul, capitala vibrantฤƒ a Romรขniei, este un oraศ™ bogat รฎn istorie, culturฤƒ ศ™i atracศ›ii turistice variate. De la monumente istorice...

Eveniment7 zile inainte

Ascultฤƒ muzica preferatฤƒ ศ™i gestioneazฤƒ apelurile cu uศ™urinศ›ฤƒ รฎn maศ™inฤƒ cu Navitel BHF02 BASE

Navitel prezinta modulatorul FM auto, BHF02 BASE, un dispozitiv revoluศ›ionar care รฎศ›i permite sฤƒ te bucuri de muzicฤƒ ศ™i sฤƒ...

Uncategorized7 zile inainte

Cancerul de prostatฤƒ: Tratamente fฤƒrฤƒ frontiere cu ajutorul experศ›ilor din Turcia

Cancerul de prostatฤƒ, una dintre cele mai rฤƒspรขndite forme de cancer รฎntรขlnite la bฤƒrbaศ›i รฎn รฎntreaga lume, reprezintฤƒ o provocare...

Uncategorized7 zile inainte

Peste 1.000 de studenศ›i merg รฎn urmฤƒtoarea etapฤƒ a Future Jobs Cup, proiectul educaศ›ional lansat de TikTok ศ™i ศ˜coala de Valori รฎn Romรขnia

Bucureศ™ti, 21 martie 2024ย – Aproximativ 2.400 de studenศ›i din principalele universitฤƒศ›i din Romรขnia s-au รฎnscris รฎn Future Jobs Cup, proiectul...

Administraศ›ie localฤƒO sฤƒptฤƒmรขnฤƒ inainte

MSI lanseazฤƒ รฎn Romรขnia noua serie de laptopuri pregฤƒtite pentru inteligenศ›a artificialฤƒ

MSI, producฤƒtor de laptopuri de top la nivel mondial, anunศ›ฤƒย lansarea รฎn Romรขnia a noii sale game de laptopuri echipate cu...

Administraศ›ie localฤƒO sฤƒptฤƒmรขnฤƒ inainte

Samsung anunศ›ฤƒ cea de-a patra ediศ›ie a campionatului de PUBG

Cei interesaศ›i se pot รฎnscrie pรขnฤƒ pe 25 martie pentru ศ™ansa de a cรขศ™tiga cel mai nou ศ™i performant telefon...

UncategorizedO sฤƒptฤƒmรขnฤƒ inainte

Duminica aceasta are loc Gaming Marathon, primul mare eveniment de gaming al anului

Ediศ›ia aniverseazฤƒ 4 ani de existenศ›ฤƒ a maratonului ศ™i este dedicatฤƒ femeilor din industria jocurilor video Bucureศ™ti, 21 martie 2024...

Administraศ›ie localฤƒO sฤƒptฤƒmรขnฤƒ inainte

Eficienศ›a energeticฤƒ: nu este doar o simplฤƒ tendinศ›ฤƒ, dar รฎncฤƒ nu este o prioritate zilnicฤƒ

Creศ™terea conศ™tientizฤƒrii publice cu privire la problemele de mediu transformฤƒ preferinศ›ele pieศ›ei, atrฤƒgรขnd atenศ›ia asupra aspectelor precum eficienศ›a energeticฤƒ. Conform...

ExclusivO sฤƒptฤƒmรขnฤƒ inainte

Optimizaศ›i Performanศ›a de Varฤƒ cu DELMAX Ultimapro Up1

Recomandare Anvelope Vara 185/65 R15 DELMAX Ultimapro Up1 88H รŽn cฤƒutarea anvelopelor de varฤƒ care combinฤƒ eficienศ›a cu siguranศ›a? Anvelopele...

ศ˜tirile Sฤƒptฤƒmรขnii