Connect with us

Eveniment

Ia parte la “Zilele oraşului Călimăneşti”, în perioada 20-22 mai 2022!

Publicat

pe

Oraşul Călimăneşti intră în sărbătoare, cu prilejul împlinii a 634 de ani de la prima atestare documentară. Călimăneştiul este un oraş cu o istorie foarte bogată, aici Mircea cel Bătrân ctitorind mănăstirea Cozia. De altfel, trecutul acestui loc este plin de evenimente, el fiind preferat de către daci datorită efectelor deosebite ale apelor termale. Când romanii au cucerit Dacia în anul 138, aceştia au ridicat aici un castru de apărare sub poalele muntelui sfânt al dacilor (muntele Cozia aşa cum e cunoscut azi).

Prima atestare documentară sub numele de Călimăneşti se făcea pentru prima oară la data de 20 mai, 1388 de către Mircea cel Bătrân, care spunea la vremea respectivă: „… a binevoit domnia mea să ridic din temelie o mănăstire… la locul numit Călimănești pe Olt, care a fost mai înainte satul boierului domniei mele Nan Udobă pe care cu dragoste și multă osârdie, după voia domniei mele, l-a închinat mai înainte zisei mănăstiri”.

Aşadar, de atunci şi până în zilele noastre data de 20 mai a devenit ziua de „naştere” a oraşului Călimăneşti şi pentru a sărbători cum se cuvinte această ocazie, primăria oraşului Călimăneşti a pregătit un program special ce se întinde pe perioada a trei zile, între 20-22 mai.

Practic, pe parcursul acestor trei zile, localnicii şi turiştii ce ajung în această zonă vor avea parte de evenimente inedite şi fastuoase.

Începând de vineri, 20 mai, în Călimăneşti se vor desfăşura o serie de evenimente care să marcheze aşa cum se cuvine zilele oraşului.

Încă de vineri dimineaţă, la Sala de Consiliu a Primăriei Călimăneşti va avea loc o şedinţă festivă pentru acordarea titlului onorific de „Cetăţean de Onoare al oraşului Călimăneşti” doamnei Fenia Driva.

Ulterior, la Mănăstirea Cozia, începând cu ora 11:00, vor avea loc mai multe evenimente, după cum urmează:

  • „Te Deum” – Eveniment prin care se sărbătoreşte atestarea documentară a oraşului.
  • La jubileu – Acordarea „Diplomei de fidelitate”, tuturor cuplurilor ce împlinesc 50 de ani de căsătorie.
  • Lansare de carte: „Romanitate şi ortodoxie”, scrisă de către Părintele Arhim şi Dr. Vartolomeu Androni.

De la ora 16.00 va avea loc lansarea de carte a autoarei Dora Săvulescu numită „Zâmbet şi Lacrimă”, eveniment ce se va desfăşura la CNIPT Călimăneşti.

Sâmbătă, localnicii şi turiştii vor avea parte de numeroase alte evenimente şi surprize. În prima parte a zilei, mai exact, la ora 10:00, în Parcul Central, se dă startul unui concurs de ciclism montan pentru adulţi „Cozia MTB”, „Cozia Running” şi „Cozia Cross”, urmând ca la ora 13:00 să se premieze şi câştigătorii concursului Cozia Cross, pe Scena teatrului de vară „Florin Zamfirescu”, din Parcul Central.

La ora 17.00, tot în aceeaşi locaţie, se vor desemna şi câştigătorii concursului de ciclism montan adulţi „Cozia MTB” şi „Cozia Running”.

Începând cu orele 19.00, ne vom putea bucura de o serie de concerte, susţinute de Florin Chilian, Emeric Imre, Mircea Baniciu&Band, deci vom lua parte la o seară de folk de neuitat.

Activităţile sunt la fel de originale şi în cea de-a treia zi de festivităţi. Ziua de duminică debutează cu un concurs de ciclism montan pentru copii, ce are loc în Centrul Roman Arutela, la ora 10.00, iar desemnarea câştigătorilor se va face la ora 14:00, pe Scena festivă a teatrului de vară „Florin Zamfirescu”, din parcul Central.

La ora 17.00, va avea loc un concert folcloric, susţinut de Rapsodia Vâlceană, în acelaşi loc.

Pentru persoanele iubitoare de muzică populară, va avea loc un întreg recital, susţinut de artişti bine cunoscuţi precum Nicolae şi Tudor Furdui Iancu şi de grupul Instrumental Focloric „Crai Nou” din Alba Iulia.

Stilurile muzicale vor fi diverse, pe Scena festivă a teatrului de vară „Florin Zamfirescu” urcând Civic Rebels şi Cargo, ce vor cânta melodii rock.

Seara nu se poate termina decât într-o manieră de neuitat, iar la ora 22.15, va avea loc un foc de artificii.

Prin urmare, programul variat ce va avea loc în oraşul Călimăneşti ar trebui să ne convingă să luăm parte la eveniment, bucurându-ne de o atmosferă relaxantă, într-un cadru natural deosebit.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Banometru și Dragoș Pătraru: două zile de prezentări și ședințe gratuite de consiliere financiară pentru timișoreni, pe 20 și 21 mai, la Iulius Town

Publicat

pe

De

 

Echipa programului gratuit de sănătate financiară Banometru, alături de Dragoș Pătraru, Starea Nației, își anunță prezența în Timișoara, la Iulius Town, pe 20 și 21 mai, pentru prezentări și ședințe de coaching financiar gratuite cu participanții.

Banometru este un program gratuit de sănătate financiară care oferă cursuri și ședințe de coaching celor care își doresc să aibă o relație echilibrată cu banii. În 2021, 6.700 persoane au beneficiat de pe urma programului și au reușit să își îmbunătățească viața financiară. Dintre acestea, 1.000 de persoane au beneficiat de coaching financiar unu la unu 100% gratuit. Aceasta înseamnă până la patru sesiuni cu un consultat financiar independent, alături de care și-au analizat situația financiară și au găsit un plan și soluții pentru a depăși problemele cu care se confruntau.

Pe 20 și 21 mai, echipa Banometru va fi prezentă în Iulius Town, Timișoara pentru a discuta cu vizitatorii despre datorii și alte provocări cu privire la bani. De-a lungul celor două zile, cei care vor să își depășească provocările financiare și vor să afle mai multe despre programul Banometru și cum sesiunile de coaching financiar îi pot ajuta, pot vizita standul din Piațeta Intersport între orele 10:00 și 20:00.

Pentru discuțiile de consiliere financiară individuale este necesară înscrierea în prealabil prin completarea unui chestionar: https://banometru.ro/iasi-timisoara/inregistrare.

Pe 21 mai, începând cu ora 16:00, va avea loc un eveniment special în cadrul Iulius Congress Hall din Iulius Town, sala Verdi, etajul 1, în care Dragoș Pătraru de la Starea Nației și Cornel Ionescu, coach Banometru vor vorbi despre bani și provocările financiare pe care oamenii le pot întâlni de-a lungul vieții. La finalul conversației, Cornel și Dragoș vor răspunde la întrebările participanților despre cheltuieli, venituri, datorii, rate și tot ce ține de finanțele personale. Participarea la eveniment este gratuită pe bază de înscriere la fața locului, locurile fiind limitate.

Coachii Banometru sunt profesioniști independenți și nu vor încerca să convingă participanții să își ia un credit sau să acceseze anumite servicii. Toate informațiile oferite de cei care solicită ședințele de coaching sunt gratuite și confidențiale. Aceștia se pot aștepta la următoarele subiecte de conversație:

  • Vor putea afla dacă sunt pregătiți să își ia un credit și ce este nevoie să știe dacă își doresc să se îndatoreze;
  • Vor descoperi mai multe despre cursurile și serviciile gratuite Banometru;
  • Vor afla cum îi poate ajuta un coach Banometru să aibă o relație mai bună cu banii;
  • Vor descoperi cum pot traversa perioada de scumpiri într-un mod sănătos din punct de vedere financiar.

Despre Banometru

Banometru este un program gratuit de sănătate financiară realizat de către Asociaţia Educaţie pentru Viaţă Reală (AEVR), Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) și ING Bank care îi ajută pe participanți să aibă o relație sănătoasă cu banii. În 2021, în urma cursurilor și a ședințelor de coaching, peste 70% dintre participanți au reușit să își creeze un fond de urgență. Alte comportamente financiare sănătoase pe care programul le urmărește sunt rambursarea datoriilor, crearea fondului de rezervă și planificarea și monitorizarea cheltuielilor lunare. Astfel, 79% dintre beneficiari reușesc să genereze venituri care sunt mai mari decât cheltuielile, iar 89% dintre ei încep să își planifice cheltuielile cu ajutorul bugetului lunar.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Gala Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală a sportului românesc, organizată pentru al şaptelea an consecutiv, va fi difuzată pe 2 aprilie la B1 TV, ȋncepând cu ora 19:00

Publicat

pe

Gala Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gala a sportului românesc, organizată de Fundaţia Alexandrion pentru al şaptelea an consecutiv, va fi difuzată pe 2 aprilie, la B1 TV, ȋncepând cu ora 19:00. Gala va fi, de asemenea, transmisă online pe pagina de Facebook a Fundaţiei Alexandrion, in data de 3 aprilie ȋncepând cu ora 19.00 . 

Distincțiile sunt acordate anual de către Fundația Alexandrion în urma consultării cu reprezentanții a peste 20 de redacții sportive din România, dar și a unor instituții publice abilitate. Trofeele și recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului sunt dedicate sportivilor care au obținut performanțe deosebite în 2021 și reprezintă singurul demers de acest fel organizat și susținut în totalitate de o entitate privată.

În cadrul galei sunt distinşi cu trofeele ”Speranţa” tinerii sportivi care s-au remarcat prin talentul lor şi care au perspective foarte bune de evoluţie. Fundaţia Alexandrion acordă, de asemenea, premii speciale şi trofeul Alexandrion pentru întreaga carieră.

Câştigătorii trofeelor Alexandrion sunt desemnaţi pe baza performanţelor naţionale şi internaţionale din anul anterior.

Printre câștigătorii edițiilor trecute se numără: Marian Drăgulescu (gimnastică), Anghel Iordănescu (fotbal), Tiberiu Dolniceanu (scrimă), Cristina Stancu (arte marțiale), Andreea Chițu (judo), Horia Tecău (tenis), Elisabeta Samara (tenis de masă), Simona Halep (tenis), Ana-Maria Brânză-Popescu (scrimă), Cristina Neagu (handbal), componentele bărcii 8+1 a României la canotaj – Mihaela Petrilă, Ioana Strungaru, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Maria Boguș, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Iuliana Popa și Daniela Druncea, Daniela Dodean (tenis de masă), Alexandru Bologa (judo), Componentele echipei feminine de spadă – Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Brânză-Popescu și Loredana Dinu, perechea Horia Tecău/Florin Mergea (tenis), Cătălina Ponor (gimnastică), Albert Saritov (lupte), Oana Manea (handbal), Gianina Beleagă și Ionela Lehaci (canotaj), Loredana Toma (haltere), Alina Vuc (lupte), echipa feminină de canotaj 8+1 a României – Laura Oprea, Mădălina Bereș, Adelina Maria Boguș, Mihaela Petrilă, Viviana Iuliana Bejunariu, Ioana Vrînceanu, Iuliana Popa, Denisa Tilvescu, Daniela Drunceanu, echipa feminină de tenis de masă – Adina Mihaela Diaconu, Elizabeta Samara, Irina Ciobanu, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Cynthia Szocs, Nicolae Onică (haltere), Mirel Rădoi (fotbal), Ianis Hagi (fotbal), Robert Glință (natație), Ovidiu Ionescu (tenis de masă), Mihai Mihuț (lupte), Laura Coman (tir sportiv), Elena Andrieş (haltere), Bianca Pascu (scrimă), Constantin Ştefan (handbal).

Trofeeele Alexandrion „Speranța” au fost acordate în ultimele trei ediții, iar printre câștigătorii acestei categorii se numără: Elena Chiriac (taekwondo), Andra Simion (tenis de câmp), Theo Matican (ciclism paralimpic), Diana Cimpoca (patinaj), Claudiu Borțuneanu (fotbal), Muscalu Nicoleta Angelica și Pavel Antonia Mihaela (sărituri în apă – platformă sincron), Arian Notrețu (natație-sportiv paralimpic), David Popovici (nataţie), Ianis Sămărghițan-Dumitru (judo), Adrian Dorobanţu (fotbal). În edițiile anului 2019 şi 2020 Marius Iovi (militar rănit în Irak și sportiv Invictus), Levente Polgar (maratonist) si Ciprian Anton (tenis ȋn scaun rulant) au câștigat premiul special, iar trofeele pentru excelență în sport pentru întreaga carieră au mers către Mircea Lucescu, Helmut Duckadam si Miodrag Belodedici.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Opinia Clientilor Tuningro Pascani

Publicat

pe

Opinia Clientilor Tuningro Pascani este una foarte ridicata apreciata de mii de clienti care apeleaza la noi.

Tuningro.ro este importator oficial de componente auto renumite din toata lumea.

Echipa Tuningro.ro ofera mereu produse de calitate superiora asa fel incat fiecare client Tuningro sa fie multumit de achizitia facuta pe www.tuningro.ro

Produsele Tuningro Rtt distribution srl beneficiaza de drept de retur 14 zile adica produsele comandate pe tuningro.ro pot fi returnata in 14 zile de la data sosiri comenzi la dumneavoastra.

Suntem Transparenti si mereu ne gandim la binele clientului.

Gama de produse Tuningro se imparte in :

-Aparatori noroi marca Tuningro.ro Rtt distibution srl, fabricate in Polonia

-Huse scaune dedicate marca Tuningro.ro RTT DISTRIBUTION SRL fabricate in Polonia si Germania.

-Ornamente inox exaterior marca Tuningro.ro RTT DISTRIBUTION SRL fabricate in Germania.

-Prelate auto marca Tuningro.ro RTT DISTRIBUTION SRL fabricate in Polonia si Germania.

-Becuri xenon marcile Phlips si Osram importate direct de catre RTT DISTRIBUTION SRL ,marca a brandului Tuningro.

-Truse medicale fabricate in Belarus importate direct de catre RTT DISTRIBUTION SRL ,marca a brandului Tuningro.

-Elemente optice, faruri, stopuri pentru 200 de modele de autoutilitare importate direct de catre RTT DISTRIBUTION SRL ,marca a brandului Tuningro.

-Uleiuri si solutii chimice pentru cosmetizarea interiorului cat si exeteriorului masini importate direct de catre RTT DISTRIBUTION SRL ,marca a brandului Tuningro.

-Bare portbagaj pentru 2500 de autovehicule importate direct de catre RTT DISTRIBUTION SRL ,marca a brandului Tuningro.

-Covorase de interior pentru 2500 de autovehicule importate direct de catre RTT DISTRIBUTION SRL ,marca a brandului Tuningro.

Pentru a consulta intreaga oferta va rugam sa accesati www.tuningro.ro sau RTT DISTRIBUTION SRL pe adresa de email suport@tuningro.ro

Echipa Rtt distribution este formata din personal tanar si instruit in domeniul auto.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Vâlcea

Cultură4 ore inainte

Principele Nicolae – vizită la Şcoala Gimnazială Nr. 5 din Râmnicu Vâlcea

Școala Gimnazială Nr. 5 din Râmnicu Vâlcea a avut parte de o vizită regală. Principele Nicolae a fost prezent printre...

Exclusiv17 ore inainte

„𝐒𝐢𝐧𝐝𝐫𝐨𝐦𝐮𝐥 𝐁𝐞𝐫𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞𝐬𝐭𝐢”/𝐃𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐥𝐚𝐬𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐮 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝙛𝙖𝙘𝙩𝙤 𝐢𝐧 𝐜𝐮𝐬𝐭𝐨𝐝𝐢𝐚 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐢

Într-un articol publicat pe platforma Contributors, arhivistul si istoricul Cătălin Botoșineanu susține că documentele clasificate au intrat de facto in...

EvenimentO zi inainte

Banometru și Dragoș Pătraru: două zile de prezentări și ședințe gratuite de consiliere financiară pentru timișoreni, pe 20 și 21 mai, la Iulius Town

  Echipa programului gratuit de sănătate financiară Banometru, alături de Dragoș Pătraru, Starea Nației, își anunță prezența în Timișoara, la...

Exclusiv2 zile inainte

„Asta e un text care ne avertizeaza ca ori avem de-a face cu niste escroci de mare anvergura ori cu niste prosti galonati care conduc dezastruos resursele, financiarul si juridicul”

„Dacă un polițist ar fi avut un salariu de funcție în cuantum brut mai mic cu 100 de lei decât...

Uncategorized2 zile inainte

Ce oferta trebuie sa includa barul de bauturi alcoolice de la o nunta?

A inceputul sezonul nuntilor si, odata cu el, pregatirile pentru evenimentul care va marca o noua etapa in viata celor...

Exclusiv2 zile inainte

Ofițerul superior a dus digitalizarea instituției pe culmile progresului, inventând metoda controlului prin poze postate pe aplicația de watsapp

La data de 12 mai, Incisiv de Prahova publica articolul „Incisiv de Prahova continuă seria dezvăluirilor de la Penitenciarul Giurgiu”....

Exclusiv3 zile inainte

Dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova au fost confirmate/DECAPITĂRI IN SISTEMUL PENITENCIAR!

La data de 12 mai, Incisiv de Prahova publica articolul „Incisiv de Prahova continuă seria dezvăluirilor de la Penitenciarul Giurgiu”....

Exclusiv4 zile inainte

Urmeaza o saptamana incendiara/Grup organizat, format din primari, fosti procurori, politisti, „jurnalisti”, presedinti de agentii, directori de multinationale si asa zisi oameni de afaceri

La data de 12 mai, Incisiv de Prahova publica articolul „Incisiv de Prahova continuă seria dezvăluirilor de la Penitenciarul Giurgiu”....

Exclusiv5 zile inainte

Incisiv de Prahova continuă seria dezvăluirilor de la Penitenciarul Giurgiu.

Incisiv de Prahova a tot scris despre managementul ineficient al Penitenciarului Giurgiu, dar protejat de la centru. Cu ceva timp in...

Exclusiv6 zile inainte

Presiuni media si santaje politice în poliția prahoveană/Ginel Preda, adjunct al IPJ – nu se dezminte (I)

Incisiv de Prahova a tot scris despre managementul ineficient al Penitenciarului Giurgiu, dar protejat de la centru. Cu ceva timp in...

EvenimentO săptămână inainte

Ia parte la “Zilele oraşului Călimăneşti”, în perioada 20-22 mai 2022!

Oraşul Călimăneşti intră în sărbătoare, cu prilejul împlinii a 634 de ani de la prima atestare documentară. Călimăneştiul este un...

ExclusivO săptămână inainte

Vă lăsăm pe voi să apreciați dacă pentru cei ~4,46 lei/ora de noapte, este justificat ca polițiștii să-și pună sănătatea în pericol

La data de 04 mai 2022, Incisiv de Prahova a publicat articolul: „Afacerea Bachus sau formula Conpet, sub bagheta papusarului...

CulturăO săptămână inainte

Fii student al Universității „Constantin Brâncoveanu” din Pitești!

În societatea contemporană, la baza carierei noastre se află studiile universitare. Fie că ești proaspăt absolvent al învățământului liceal sau...

ExclusivO săptămână inainte

Afacerea Bachus sau formula Conpet, sub bagheta papusarului Tudora Dorin (II)

La data de 04 mai 2022, Incisiv de Prahova a publicat articolul: „Afacerea Bachus sau formula Conpet, sub bagheta papusarului...

CulturăO săptămână inainte

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021 Cui nu-i place să mănânce mâncare delicioasă? Pun pariu că...

ExclusivO săptămână inainte

Bogdan Licu, adjunct al procurorului general al României, candidatul cu nota 5 în drept penal pentru CCR al lui Ciolacu/SRI, „în pielea goală”

Scaunele directorilor de penitenciare rămân incă ocupate prin veșnicile imputerniciri, personaje dubioase cu care ministrul justiției se laudă că a...

Știrile Săptămânii