Connect with us

Uncategorized

OCTANO Downstream devine unul dintre cei mai importanți jucători privați neafiliați de pe piața națională de distribuție de carburanți

Publicat

pe

unnamed (4)

Cu o investiție de 30 de milioane de euro, compania Octano Downstream, parte a grupului Bulrom Gas, și-a extins portofoliul la 35 de stații de distribuție și își propune ca, până la finalul anului 2025, să devină cel mai important jucător privat, neafiliat unui grup petrolier, de pe piața de distribuție de carburanți națională.

unnamed

La începutul lunii aprilie, Octano Downstream, companie cu capital integral românesc, a deschis cea de-a 35-a stație de distribuție, unitate aflată în orașul Zărnești, județul Brașov, marcând astfel o nouă etapă dintr-un plan de creștere care urmează să-i asigure o poziție importantă în acest sector pentru următorii cinci ani. În strânsă legătură cu dezvoltarea economică, Octano Downstream își reafirmă angajamentul social pe termen lung, integrând în strategiile sale teme comunitare şi de mediu și implicându-se cu consecvență în proiecte de promovare a tehnologiilor curate și a surselor de energie alternative, sau în procesele de schimbare menite să îmbunătățească viața oamenilor și a comunităților.

unnamed (2)

Cei care aleg Octano ne percep ca pe un brand românesc competitiv, în care au încredere mai ales acum, în contextul dezechilibrelor care au influențat în ultimii doi ani piețele globale. Pentru locuitorii din împrejurimile stațiilor noastre, suntem o soluție la îndemână, la un nivel ridicat de calitate. Lanțul stațiilor Octano a devenit un partener de încredere nu doar pentru călătorii  care doresc să alimenteze cu carburant sau să ia micul dejun, ci și pentru micile afaceri regionale sau pentru organizațiile care dezvoltă local strategii de sustenabilitate sau de protecție a mediului. Răspundem prezent nevoilor tuturor românilor, prioritizându-le pe ale celor care-și desfășoară activitatea în regiunile în dezvoltare sau în localitățile situate departe de marile centre urbane. Aceștia sunt oamenii pe care se bazează economia țării și pentru ei ne dorim să rămânem un partener de încredere”, spune Alexandru Popa, CEO al grupului Bulrom Gas.

unnamed (3)

Inițiativă a unor profesioniști cu peste 20 de ani de experiență în segmentul de comerț și distribuție GPL, proiectul Octano, pornit în urmă cu 7 ani, a urcat rapid printre principalii jucători din această piață la nivel național. “Ne aflăm într-un top 3 al rețelelor de stații de distribuție de carburant neafiliate unor grupuri petroliere și ne continuăm drumul, chiar dacă provocările semnificative din ultimii ani continuă să afecteze piața combustibililor din România. Volatilitatea prețului țițeiului a făcut ca această industrie să devină foarte dinamică și, pe alocuri, impredictibilă. Prin bune practici și o strategie sustenabilă, Octano Downstream a demonstrat reziliență în fața incertitudinii și își respectă planurile inițiale de dezvoltare. Păstrăm un ritm de creștere de 5-6 stații pe an, pe care îl vom menține, astfel încât să atingem un total de 50 de stații până la finalul anului 2025. Pe măsură ce ne extindem, reafirmăm angajamentul companiei de a sprijini economia locală, industria de transporturi, agricultura și IMM-urile din zonele care ne susțin creșterea, plan susținut și prin investițiile continue în dezvoltarea acestei rețele”, spune Alexandru Popa.

unnamed (1)

Parte din cultura corporativă a companiei, sustenabilitatea, programele de protecție a mediului și proiectele de dezvoltare comunitară rămân prioritare în strategiile generale de dezvoltare. Octano Downstream Social Hub reprezintă un sprijin economic major în zonele în care activează și un partener de încredere pe care românii pot conta atunci când au nevoie de servicii de calitate. Compania are o contribuție activă la protecția mediului prin proiecte de promovare a surselor alternative de energie. Unul dintre proiectele care a demarat este cel de instalare a panourilor fotovoltaice și continuă programul de instalare a stațiilor de încărcare pentru mașini electrice.

Octano știe ce-și doresc clienții. Vă așteptăm cu servicii și carburant de calitate, produs pentru români de rafinăriile din România!

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Descoperă Diferitele Tipuri de Materiale Izolatoare pentru Acoperișuri: Alege ce se Potrivește Cel Mai Bine Nevoilor Tale

Publicat

pe

De

Când vine vorba de Dachdämmung, există o gamă largă de materiale disponibile, fiecare având propriile sale avantaje și dezavantaje. Este important să înțelegi opțiunile disponibile pentru a lua cea mai bună decizie pentru proiectul tău. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de materiale izolatoare, precum și ce trebuie să știi despre fiecare:

 

Vata Minerală (Mineralwolle):

Avantaje: Vata minerală este cunoscută pentru capacitatea sa excelentă de izolare termică și fonică. Este rezistentă la foc și poate fi folosită într-o gamă largă de aplicații.

Dezavantaje: Poate fi mai scumpă decât alte opțiuni de izolare și poate necesita o instalare mai laborioasă.

Spuma Poliuretanică (Polyurethanschaum):

Avantaje: Spuma poliuretanică oferă o izolare excelentă, având și capacitatea de a umple și de a etanșa crăpăturile și golurile din structura acoperișului.

Dezavantaje: Poate fi mai costisitoare și necesită o instalare specializată.

Vata de Sticlă (Glaswolle):

Avantaje: Vata de sticlă este un material izolator eficient, care oferă o bună rezistență la foc și la umiditate.

Dezavantaje: Poate fi iritantă pentru piele și plămâni în timpul instalării și necesită echipament de protecție adecvat.

Plăci din Polistiren Expandat (expandierter Polystyrol):

Avantaje: Plăcile din polistiren expandat sunt ușoare, ușor de instalat și pot fi o opțiune economică pentru izolarea acoperișurilor.

Dezavantaje: Nu oferă aceeași rezistență la foc ca alte materiale și poate fi sensibil la deteriorare în timp.

Fiecare proiect  de Dachdämmung are cerințe unice, iar alegerea materialului izolator potrivit depinde de o varietate de factori, inclusiv de bugetul disponibil, climatul local și cerințele specifice ale structurii acoperișului. Pentru a obține cele mai bune rezultate, consultă un specialist în Dachdämmung  pentru a determina cea mai bună opțiune pentru proiectul tău.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Uncategorized

Zyxel Group recunoscut în Anuarul de sustenabilitate 2024 al S&P Global

Publicat

pe

De

Zyxel Group a fost numit în Top 5% dintre cei mai performanți  și este unul dintre cei patru furnizori din industria sa incluși în acest studiu de referință.

București, 29 aprilie 2024 – Zyxel Networks, lider în furnizarea de soluții de rețea cloud sigure și bazate pe inteligență artificială, a anunțat că Zyxel Group a fost inclus în Anuarul de sustenabilitate 2024 al S&P Global’s Sustainability Yearbook 2024. Performanța remarcabilă a companiei i-a adus un loc în categoriile „Top 5%” și „Industry Mover”, subliniind angajamentul său de neclintit față de practicile durabile de mediu, sociale și de guvernanță (ESG).

Anuarul S&P Global Sustainability Yearbook este include principalele companii cu practici de sustenabilitate de top în industrie și servește drept referință principală pentru investitorii și guvernele din întreaga lume. Companiile sunt evaluate în funcție de performanțele lor ESG din anul precedent. Doar 759 de companii cu performanțe de top au fost incluse în anuarul 2024 – o fracțiune din cele peste 9.400 de companii luate în considerare din 62 de industrii. Doar patru companii din industria echipamentelor de comunicații au intrat în clasament, și anume Zyxel, Cisco, Ericsson și Wistron NeWeb.

În cea mai recentă evaluare a S&P Global, Zyxel a obținut note mari la „Consumul de energie”, „Inovații de proces” și „Inovații de produs”. De asemenea, compania a obținut un punctaj bun la „Măsuri de securitate a rețelelor IT” pentru performanțele sale în materie de securitate cibernetică, în timp ce accentul pus pe drepturile omului pentru forța de muncă și partenerii săi a fost, de asemenea, recunoscut.

Ca parte a angajamentului său de a obține emisii nete zero până în 2050, Grupul Zyxel a lansat o platformă digitală de management pentru a monitoriza utilizarea resurselor de carbon și de energie în cadrul grupului său și al lanțului de aprovizionare, în conformitate cu practicile inițiativei Science Based Targets (SBTi). De asemenea, Zyxel Group își îndrumă lanțul de aprovizionare să adopte practici cu emisii reduse de carbon prin inițiative precum programul de formare Zero Carbon Academy.

Progresul tangibil al companiei în domeniul sustenabilității a primit și alte recunoașteri pe plan intern și internațional, inclusiv un rating MSCI ESG de A în 2023, precum și aurul pentru raportarea sustenabilității și premiul pentru leadership în domeniul securității informațiilor la Premiile pentru sustenabilitate corporativă din Taiwan 2023.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Uncategorized

Astăzi este ultima zi în care profesorii beneficiază de tarife preferențiale la Dare to Learn – cel mai mare eveniment educațional din Europa

Publicat

pe

De

București, 30 aprilie 2024 – Astăzi este ultima zi în care personalul din sistemul de învățământ preuniversitar și universitar din România beneficiază de tarife preferențiale la Dare to Learn – cel mai mare eveniment educațional din Europa, ce va avea loc în 25 și 26 octombrie a.c., la București.  Începând cu mâine, 1 mai a.c., locurile vor fi disponibile și publicului larg (altor categorii profesionale).

Marți, 30 aprilie a.c., este ultima zi în care profesorii din România beneficiază de reduceri și pachete preferențiale, care sunt disponibile online, pe site-ul oficial (www.d2l.ro), și pornesc de la 149 euro. Mai multe informații despre pachete se găsesc aici. 

Profesorii pot utiliza și instrumente alternative de plată în vederea rezervării accesului la evenimentul și la masterclass-urile susținute de experții locali și globali în educație, ce vor fi prezenți la Dare to Learn, ediția 2024. Cadrele didactice pot folosi primele de carieră didactică, fondurile pe care școlile le obțin, anual, pentru formarea profesională, programele de formare pentru profesori (presupun costuri acoperite pentru aceștia) incluse în proiectele cu finanțare europeană accesate de instituțiile școlare.

Ce obțin profesorii care se înscriu până la data de 1 mai 2024:

  1. Acces exclusiv: aceștia beneficiază de o ofertă limitată la preț redus, disponibilă doar pentru profesioniștii din educație și organizațiile non-guvernamentale care sprijină învățarea.
  2. Networking de elită:vor avea ocazia de a interacționa cu lideri de gândire și practicieni de top din educație, împărtășind idei și strategii inovatoare.
  3. Sesiuni de masterclass-uri: vor putea participa la ateliere și prezentări care abordează cele mai noi tendințe în educație, de la adaptarea metodologiilor de predare la gestionarea nevoilor speciale ale elevilor.
  4. Dezvoltare profesională continuă: vor afla cum să transforme provocările în oportunități și cum să se adapteze la dinamica schimbărilor în educație.

Începând cu data de 1 mai 2024 (miercuri), accesul la eveniment va fi deschis și publicului larg (altor categorii profesionale, cu excepția celor din învățământ), online, pe platforma www.d2l.ro.

Despre evenimentul anului în educație

Dare to Learn a fost conceput ca un program de formare la care sunt așteptați peste 4.000 de participanți. Prima ediție se va desfășura timp de două zile, pe 25 și 26 octombrie a.c., la Romexpo, în Capitală, și va fi cel mai mare eveniment din Europa dedicat profesorilor, dar și experților din învățământul preuniversitar și universitar, trainerilor din domeniul formării continue, cercetătorilor, celor care lucrează în domeniul resurselor umane în corporații sau companii, precum și specialiștilor din instituțiile locale și actorilor guvernamentali.

Summitul va cuprinde patru panel-uri dedicate profesioniștilor în educație, axate pe insights-uri și perspective privind valorificarea cercetărilor în psihologie, pe tehnologiile utilizate în economiile emergente și abordările de tip pionierat, cu scopul de a crea experiențe transformatoare de învățare.

Dare to Learn va reuni peste 20 de vorbitori locali și internaționali, care-și propun să dezvăluie cele mai recente rezultate ale studiilor și cercetărilor în practicile educaționale. Vor fi prezentate idei si tehnologii noi care remodelează modul în care se desfășoară astăzi procesul de învățare. Participanții vor fi încurajați să adopte noi instrumente și să modeleze ecosisteme de învățare pe tot parcursul vieții, adaptându-se unui viitor marcat de competiția dintre inteligența artificială și cea naturală, precum și de accesul democratizat la informație. Pe parcursul celor două zile de eveniment, 32 de masterclass-uri, organizate pe diverse teme, vor fi susținute de experți ce și-au lăsat amprenta asupra modului în care se desfășoară procesul de învățare (la clasă ori în mediul organizațional), care au eliminat barierele pentru a face educația una echitabilă.

Printre speakerii internaționali – considerați lideri de opinie, academicieni, cercetători în leadership-ul educațional, deschizători de drumuri în ceea ce privește accesul la educație și vizionari în domeniul inteligenței artificiale, pionieri care au redefinit domeniul învățării prin idei și practici revoluționare – se numără nume de referință în accelerarea învățării: John Hattie, Peter Senge, Sugata Mitra, Vicky Colbert, Zack Kass, Graham Brown-Martin, Charles LeadBeater, Niko Herlin, Henri Muurimaa, Diana Laufenberg, Cami Anderson și Ng Aik Yang. Lista completă a speakerilor, precum și mai multe informații despre aceștia și performanțele lor vor fi comunicate în perioada următoare.

În cadrul evenimentului vor exista zone dedicate întâlnirilor one-to-one și networkingului între participanți și vorbitori, precum și o zonă amplă de expoziție dedicată partenerilor acestui eveniment (lansare de cărți, dezbateri ale autorităților, standuri cu activități ale companiilor etc.).

Evenimentul Dare to Learn este rezultatul unui parteneriat între Fundația Dare to LearnAsociația Română de Literație (ARL România), Teach for Romania și Finnish Teacher Training Centre.

ING Bank Romania este presenting partner al evenimentului.

EducațiePrivată.ro este partener media principal al evenimentului. Pe lista partenerilor media se mai numără Antena, 3 CNN, Hotnews.ro, Adevarul.ro și Stiripesurse.ro.

### 

Despre Fundația Dare to Learn

Fundația Dare to Learn este o organizație non-guvernamentală care promovează și sprijină inovarea în domeniul educației și învățării pe tot parcursul vieții, pentru a elimina orice barieră din calea învățării unei persoane. Prin abordări și tehnologii inovatoare, Fundația își propune să elimine impactul constrângerilor geografice, disparităților socio-economice, ciclurilor multigeneraționale de eșec educațional, permițând indivizilor din toate mediile si de toate vârstele să se angajeze în experiențe de învățare semnificative și eficiente. Procedând astfel, Fundația urmărește să reducă abandonul școlar și decalajul educațional și să ofere indivizilor puterea de a-și atinge întregul potențial, indiferent de circumstanțele lor.

Fundația Dare to Learn este inițiatorul platformei Dare to Learn, prin care urmează a se pilota abordări inovatoare în educație, și susține desfășurarea pe termen lung a evenimentului Dare to Learn în România, unde se reunesc gânditori, personalități de talie mondială, cercetători în leadership organizațional și educațional, deschizători de drumuri în educație echitabilă, precum și vizionari în inteligența artificială. 

Despre Teach for Romania

Teach for Romania este o organizaţie non-guvernamentală care pregătește viitori educatori, învățători şi profesori model și îi sprijină în procesul de transformare a sistemului educațional din România. Scopul organizaţiei este să intervină pe termen lung în procesul de reducere a inechității educaţionale şi să dezvolte abilități sociale în rândul elevilor.

Teach for Romania face parte din reţeaua globală Teach for All, care pregăteşte viitori educatori, învăţători sau profesori care vor să performeze în învăţământul de stat, în special pentru elevii din medii vulnerabile. Scopul rețelei este să extindă accesul la educaţie în întreaga lume, prin creşterea şi accelerarea impactului generat de organizaţii care cultivă leadership-ul necesar pentru schimbare. Teach for All este prezent astăzi în peste 60 de țări din întreaga lume şi numără peste 100.000 de profesori și alumni care lucrează cu copii din comunități vulnerabile.

Despre Asociația Română de Literație (ARL România)

Asociația Română de Literație este o organizație non-guvernamentală a cărei misiune constă în dezvoltarea, promovarea şi susţinerea programelor şi proiectelor educaţionale care conduc la îmbunătăţirea serviciilor educaționale oferite de instituţiile de învăţământ pentru copii, tineri şi adulți din România şi din străinătate.

Asociația promovează exemple de bună practică, modele de excelenţă şi eficienţă didactică în educaţie, urmărind cu prioritate creşterea calităţii procesului de predare-învăţare pentru a contribui la formarea şi dezvoltarea competenţelor necesare împlinirii la nivel personal şi social a elevilor într-o societate bazată pe cunoaştere şi învăţare continuă. Dezvoltarea competențelor de literație ale elevilor reprezintă o prioritate a ARL.

Despre Finnish Teacher Training Centre

Finnish Teacher Training Centre este un centru de formare continuă pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar, care a apărut în urma nevoii profesorilor de a fi mereu conectați la schimbare. Portofoliul său de programe și cursuri este unul modular și flexibil, construit atât pe competențe generale de dezvoltare personală și a carierei, cât și pe competențe tehnice, metodologice, specifice corpului didactic, adaptat sistemului local.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Vâlcea

Uncategorized2 zile inainte

Descoperă Diferitele Tipuri de Materiale Izolatoare pentru Acoperișuri: Alege ce se Potrivește Cel Mai Bine Nevoilor Tale

Când vine vorba de Dachdämmung, există o gamă largă de materiale disponibile, fiecare având propriile sale avantaje și dezavantaje. Este...

Afaceri4 zile inainte

Firma de acoperișuri în Steiermark: Servicii de top pentru tine

Firma de acoperișuri din Steiermark, Dachdecker und Spengler, este alegerea ideală pentru orice nevoie de reparații sau înlocuire a acoperișurilor....

Exclusiv4 zile inainte

Servicii profesionale de acoperișuri în Austria Inferioară cu TopDachService

Dacă sunteți în căutarea unei companii de încredere pentru servicii de Dachdecker, Dachsanierung sau Spengler în Oberösterreich, Top Dach Service...

Știri din județ4 zile inainte

Mathias Dachdecker firma de acoperisuri in Wien

Dacă ești în căutarea unei firme de Dachdecker de încredere în Wien, Mathias Dachdecker este soluția perfectă. Cu o experiență...

Afaceri4 zile inainte

Cum să tranzacționezi mărfuri la bursă: Strategii și provocări pentru investitori

Tranzacționarea mărfurilor la bursă reprezintă o modalitate atractivă pentru investitori de a profita de fluctuațiile prețurilor materiilor prime pe piețele...

Turism5 zile inainte

Ghid turistic al parcurilor naturale din judeţul Vâlcea

În inima României, departe de agitația orașelor și a vieții moderne, se află județul Vâlcea, o perlă a naturii încă...

Uncategorized5 zile inainte

Zyxel Group recunoscut în Anuarul de sustenabilitate 2024 al S&P Global

Zyxel Group a fost numit în Top 5% dintre cei mai performanți  și este unul dintre cei patru furnizori din...

Uncategorized5 zile inainte

Astăzi este ultima zi în care profesorii beneficiază de tarife preferențiale la Dare to Learn – cel mai mare eveniment educațional din Europa

București, 30 aprilie 2024 – Astăzi este ultima zi în care personalul din sistemul de învățământ preuniversitar și universitar din România beneficiază...

Administrație locală5 zile inainte

Acer se angajează să colecteze 50 de tone de deșeuri de plastic din mediul înconjurător prin intermediul parteneriatului cu Plastic Bank

Colaborarea ajută la prevenirea pătrunderii în ocean a echivalentului a 2,5 milioane de sticle de plastic și sprijină mijloacele de...

Administrație locală5 zile inainte

BenQ SW272U a câștigat premiul TIPA 2024 pentru cel mai bun monitor foto profesional

Cel mai performant monitor 4K de 27 inch pentru fotografi, cu precizie superioară a culorilor și calibrare hardware București, România...

Filarmonici Ion Dumitrescu Filarmonici Ion Dumitrescu
Viața în Valcea6 zile inainte

“Acorduri spaniole” pe scena Filarmonici Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea

Concertul din 15 Aprilie 2024, al Filarmonicii Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea a reunit nume consacrate ale artei muzicale naționale...

UncategorizedO săptămână inainte

Inaugurarea Showroom-ului Caritabil Royal Charity

Craiova, 26 Aprilie 2024 – Asociația Incubatorul de Vise anunță cu entuziasm lansarea showroom-ului caritabil Royal Charity, un proiect menit...

EvenimentO săptămână inainte

Călătorii în siguranță cu NAVITEL – gadgeturi de top pentru mașina dumneavoastră

NAVITEL, lider în tehnologie auto, oferă o gamă largă de produse menite să vă ofere confort și siguranță în călătoriile...

AfaceriO săptămână inainte

Descoperiți Serviciile Noastre de Acoperișuri și Renovări!

Acoperișuri Durabile și Estetice Echipa noastră de profesioniști calificați îți oferă soluții personalizate pentru acoperișuri, utilizând materiale de cea mai...

UncategorizedO săptămână inainte

Asociația Credu dezvăluie noile tendințe în sănătate și longevitate în România

Studiul Alegeri Sănătoase și Îmbătrânire Activă: O Analiză În Profunzime desfășurată în perioada Noiembrie 2023 – Aprilie 2024, cu Participarea...

UncategorizedO săptămână inainte

Infinix Mobility intră pe piața din România

București, România – Infinix Mobility, brand emergent care proiectează, produce și comercializează un portofoliu generos de produse sub brandul Infinix, a...

Știrile Săptămânii