Connect with us

Cultură

„O şcoală pentru toţi, o şcoală pentru fiecare”

Publicat

pe

Respectându-şi deviza „O şcoală pentru toţi, o şcoală pentru fiecare”, Şcoala gimnazială nr. 5 din Râmnic îşi diversifică, începând cu anul şcolar 2020-2021, oferta educaţională, astfel încât să răspundă tuturor dorinţelor sau aptitudinilor copiilor. Noutatea constă în faptul că elevii vor avea posibilitatea de a învăţa limba germană, care va fi introdusă la clasa de început din ciclul educaţional, dar şi la învăţământul primar. Ghidându-se după dictonul „O minte sănătoasă într-un corp sănătos”, Şcoala gimnazială nr. 5 va introduce din anul şcolar următor şi o clasă sportivă, care va avea ca obiectiv dezvoltarea cât mai armonioasă a elevilor.

Pentru anul şcolar 2020-2021, oferta cuprinde învăţământ preşcolar la Grădiniţa cu program normal nr. 2 (grupă mică – 1, grupă mijlocie – 2, grupă mare – 3) şi la Grădiniţa cu program prelungit „Nicolae Bălcescu” (grupă mică – 2, grupă mijlocie – 1, grupă mare – 1), învăţământ primar

(trei clase pregătitoare şi after school 12.00 – 16.00), precum şi învăţământ gimnazial (clasa a V-a – clasă intensiv engleză, clasă germană, clasă sportivă). Unitatea de învăţământ cu personalitate juridică, Şcoala gimnazială nr. 5 din Râmnic funcţionează cu următoarele structuri arondate:

• Şcoala gimnazială Goranu – strada Straubing nr. 39;
• Grădiniţa cu program normal Goranu – strada Goranu nr. 20;
• Grădiniţa cu program prelungit „N. Bălcescu” – strada N. Bălcescu nr. 30;
• Grădiniţă cu program normal nr. 2 – strada Tudor Vladimirescu nr. 27.

Şcoala gimnazială nr. 5 este o unitate de învăţământ în care se lucrează în echipă, dar se acordă atenţie fiecărui copil în parte, o şcoală a egalităţii de şanse, o şcoală în care elevii, cadrele didactice, părinţii, întreaga comunitate îşi unesc eforturile pentru a construi o lume mai bună. În cadrul acestei şcoli se asigură: promovarea unui învăţământ de calitate, modern si flexibil, adaptat nevoilor şi aspiraţiilor individuale şi în concordanţă cu aşteptările comunităţii; valorificarea potenţialului intelectual şi creativ al întregului colectiv de elevi şi de cadre didactice; cultivarea sensibilităţii faţă de problematica umană şi a respectului pentru mediul înconjurător; educarea în spiritul demnităţii, al toleranţei, al ataşamentului faţă de valorile moral-civice şi al respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.


Înfiinţată în anul 1962, Unitatea şcolară funcţionează în prezent cu 47 de clase, totalizând un număr de 1.021 elevi. Directorul Cristian Cosmin Faităr spune că baza materială este una însemnată: laborator de informatică, laborator de fizică, laborator de chimie, laborator de biologie, cabinet de matematică, cabinet de limba română, cabinet limbi străine, cabinet de muzică, cabinet de logopedie, cabinet de religie, bibliotecă şi sală de lectură, cabinet stomatologic, cabinet medical, cabinet de asistenţă psihopedagogică, cabinet învăţător de sprijin, sală de festivităţi, bază sportivă la standarde europene.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Galerie de artă, locul unde iubitorii de artă vor găsi întotdeauna obiecte artistice excepționale.

Publicat

pe

Strict vorbind, termenul ” artă contemporană ” se referă la arta realizată și produsă de artiștii care trăiesc astăzi. Artiştii de azi lucrează şi răspund unui mediu global, diversificat din punct de vedere cultural, progresiv tehnologic şi multilateral. Lucrul într-o gamă largă de medii, artiștii contemporani reflectă adesea și comentează asupra societății moderne. Atunci când se angajează cu arta contemporană, spectatorii sunt contestați să pună deoparte întrebări precum: „Este o operă de artă bună?” sau „Este munca plăcută din punct de vedere estetic?” În schimb, spectatorii consideră că artă este „provocatoare” sau „interesantă”.

Artiștii contemporani pot pune la îndoială ideile tradiționale ale modului în care este definită arta, ce reprezintă arta și cum este făcută arta, creând un dialog cu – și, în unele cazuri, respingând – stilurile și mișcările care au apărut înaintea lor.

Aşa a luat naştere şi ArtAntik un magazin antichităţi online, care activează pe piaţa din România de mai bine de 8 ani, astfel încât are o experienţă substanţială în comerțul electronic, şi care vă propune o călătorie memorabilă prin cea mai vastă platformă românească de shopping online, specializată exclusiv în tranzacționare a: bijuterii de colecţie, obiecte de colecție, a antichităților și lucrărilor de artă decorativă, şi nu în ultimul rând în galerie de artă.

Galeria de artă

Cu alte cuvinte este locul unde iubitorii de artă vor găsi întotdeauna obiecte artistice excepționale, realizate de artiști plastici profesioniști, activitatea expozițională a galeriei având în portofoliu numeroase proiecte de artă vizuală, expoziții itinerante, tabere și programe de mecenat. Galeria deține o impresionantă colecție de lucrări proprii. De asemenea, sunt prezentate bijuterii și obiecte de decor din pietre preţioase şi semipreţioase, cu un design deosebit. Cercei, coliere, brățări, seturi pentru ocazii speciale realizate din roci, geode, cristale, lemn, pietre preţioase şi semipreţioase, care provin din peste 50 de ţări ale lumii, le așteaptă pe pasionatele de accesorii.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Vrei sa stii cat de mult te plateste un angajator?

Publicat

pe

Daca doresti sa afli care este salariul tau brut sau net, poti folosi cu usurinta un calculator salariucalculator salariu netcalculator salariu brut. Vrei sa stii cat de mult te plateste un angajator? Cum afecteaza platile fiscale cuantumul salariilor? In acest caz, un calculator salarii este util pentru tine. Utilizeaza-l pentru a intelege cat de mari sunt platile fiscale catre stat. Selecteaza tipul de calcul, introdu valoarea salariului si numarul de persoane aflate in intretinere. Fa clic pe „Calculati”, iar salariile si impozitele brute sau nete vor fi calculate corespunzator.

Salariul brut este salariul, care este acumulat in totalitate pentru angajat, pentru tot timpul lucrat si este calculat in forma bruta, fara a aplica deduceri si impozite diferite.

Pe de alta parte, salariul net este salariul dupa ce toate impozitele si deducerile au fost aplicate, adica acesti bani pe care tu, ca angajat, ii vei primi in mana, dupa ce toate taxele si impozitul sunt deduse.

Cum se considera salariul brut si net

Daca stii care este salariul tau brut, poti folosi un calculator salariucalculator salariu netcalculator salariu brut specificand in casute ceea ce ti se cere, fiind mai usor pentru tine sa calculezi cat de mult vei primi in mana. 

Salariul brut reprezinta o indicatie exacta a marimii salariului, in combinatie cu toate deducerile si impozitele.

Salariul net reprezinta o indicatie a sumei deja pregatite pentru emitere, adica ceea ce angajatul primeste, deoarece toate contributiile obligatorii au fost deja deduse.

Un calculator salariucalculator salariu netcalculator salariu brut utilizeaza coeficientii valabili in prezent: rata impozitului pe venitul persoanelor fizice. Pentru a calcula suma pe care o vei primi in mana, introdu valoarea salariului brut in campul Salariu brut si fa clic pe butonul de conversie. Valoarea calculata va fi afisata in campul salariu net, adica salariul primit in mana sau pe card.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Teatrul GONG

Publicat

pe

De

Doamnelor şi domnilor, sâmbăta 25 mai 2019 începând cu ora 11:00, sunteţi invitaţi să luaţi parte împreună cu cei mici la o piesă de teatru absolut impresionantă şi excepţională, ce va avea loc la Teatrul Gong ăla Etaj, Str. Alexandru Odobescu nr. 4, Sibiu. Este vorba despre piesa de teatru “Micii detectivi”

Rezumat piesa de teatru

Mihăiță, băiețelul obișnuit să citească multă literatură nepotrivitiă pentru vârsta lui, în fața sugestiei mamei lui să învețe mai degrabă materia pentru școală, se răzvrătește și pune la cale un plan prin care să fugă în lume. Obișnuit cu peripețiile și aventurile din cărțile lui preferate, hotărăște că cel mai bine ar fi să-i fure banii poștașului și să plece în America. Fără a mai distinge binele de rău și realitatea de ficțiune, el ajunge însă, ajutat de Țăndărică – prietenul care colectează maculatură și ziare vechi, în rol de mic detectiv. Cei doi reușesc împreună să demaște o faptă mult mai gravă a Banditului pe urmele căruia se trezesc mai degrabă fără voia lor, dar a cărui pagubă devine responsabilitatea lor ca singurii martori, capabili să descopere adevărul. Mihăiță trăiește astfel o aventură similară cu cele din cărțile lui, dar descoperă că ficțiunile citite sunt periculoase când se petrec în realitate și că uneori binele și răul sunt mai ușor de recunoscut și servit, dacă ai discernământ.

MICII DETECTIVI

După Karl Heinz Wegener

  • REGIA: Lilly Krauss-Kalmár;
  • SCENOGRAFIA: Maria Bodor;
  • MUZICA ORIGINALĂ: Florin Grigoraş;
  • DISTRIBUŢIE: Jenö Major, Páskuy Angela, Prohaska Adrian, Claudia Stühler, Lilly Krauss-Kalmár (voce).
  • categorie de vârstă: 3+
  • durata: 45 min.

Accesul la spectacolele Teatrului GONG se face pe baza bilete teatru puse în vânzare la intrarea în sală cu 30 de minute înainte de ora de începere a spectacolului, preţul biletelor la ambele spectacole fiind de patru lei.

Aşadar, cuvintele nu-şi mai au rostul, iar noi spunem din toată inima ca atât copiii, cât şi toţi cei cu suflet tânăr sunt aşteptaţi la teatru şi duminică, de la ora 11:00, pentru a vedea spectacolul regizorului L. Kalmar, „Micii Detectivi”.

Entertix – soluţia perfectă

Pentru achiziţionarea biletelor de teatru accesaţi site-ul Entertix.ro, unde veţi putea cumpăra, sau rezerva biletele având la dispoziţie 72 de ore să le achitaţi. De asemenea, pentru a intra în posesia unor bilete la teatru, le puteţi comanda de pe acest site şi vor fi livrate printr-un curierat în cel mai scurt timp la adresa menţionată. Poţi fi plătite cu cardul, sau ramburs la preluarea comenzii. De altfel, le puteţi comanda şi ridică de la unul din punctele de lucru Entertix, sau de la magazinele partenere pe care le găsiţi pe site-ul nostru. Aşa cum am menţionat şi anterior preţurile sunt extrem de accesibile, astfel încât pentru orice eveniment preţul unui bilet este de 9 lei.

Aşadar, vă invităm să luaţi parte la un spectacol cu totul şi cu totul deosebit. Nu rataţi ocazia de a achiziţiona bilete teatru gong de pe entertix, dacă timpul nu va permite să vă deplasaţi mai devreme la locul evenimentului.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Vâlcea

Exclusiv12 ore inainte

DENUNȚ penal împotriva numiților: ILIE-DAN BARNA, KLAUS-WERNER IOHANNIS, THEODOR PALEOLOGU, VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ SI MIRCEA DIACONU

Prahova nu a dus niciodată lipsă de scandaluri cu miză financiară enormă. Pentru că întotdeauna din Prahova au fost oameni...

ExclusivO zi inainte

„PNL a lăsat toți securiștii speciali cu pensii speciale și a votat o lege care nu se poate aplica iar cei care au pensii speciale și uriașe rămân cu ele pe spinarea fraierilor”

„Sunt atât de multe lucruri și mizerii care se întâmplă aceste zile, încât mi s-a părut frivol să scriu despre...

Exclusiv2 zile inainte

Economia României va crește mai puțin decât estimează guvernul, potrivit datelor vehiculate de CE, inclusiv cele 3,8 pp calculate de Executivul de la Bruxelles fiind prea optimiste

Prahova nu a dus niciodată lipsă de scandaluri cu miză financiară enormă. Pentru că întotdeauna din Prahova au fost oameni...

Exclusiv3 zile inainte

Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(VI)/Catastrofele ecologice din Prahova si legaturile acestei grupari de crima organizata cu CONPET SA Ploiesti si statia de tratare mecano-biologică a deșeurilor (TMB)

Prahova nu a dus niciodată lipsă de scandaluri cu miză financiară enormă. Pentru că întotdeauna din Prahova au fost oameni...

Exclusiv4 zile inainte

Ce avem noi aici? Un FOTOMODEL de „ȘORICIOAICĂ” avem… pentru că nu-i frumos să intri în mintea afumata de bautura…./PAMFLET

Marcel Ciolacu, astazi, dupa ce CCR a statuat ca nu exista conflict de natura constitutionala intre Parlament si Guvern in...

Exclusiv5 zile inainte

Elena, ”lesa” pusă de Coldea lui Predoiu!

(Preluare National – Catalin Tache):”Coldea moare, dar nu se predă” titram pe 1 decembrie. Atunci când după ce serviciile îi...

Exclusiv6 zile inainte

Pericol public! Uneltele procurorului Negulescu Mircea: „Sobolanul”/jurist in primaria Ploiesti si „Soricioaica” se fabrică la Ploiesti/PAMFLET

Ne-am prins de la ce puțea in primarie si intr-o institutie subordonata primarului De când s-a „scapat pe el” primarul...

Cultură6 zile inainte

„O şcoală pentru toţi, o şcoală pentru fiecare”

Respectându-şi deviza „O şcoală pentru toţi, o şcoală pentru fiecare”, Şcoala gimnazială nr. 5 din Râmnic îşi diversifică, începând cu...

Exclusiv7 zile inainte

Preocuparile premierului interimar/desemnat/demis nu sunt in vreun fel de infaptuire a justitiei ci de umilire a justitiabililor si a magistratilor

Răspunsul scurt este că fostul președinte Emil Constantinescu l-a umitit pe actualul președinte, Klaus Iohannis, prin calitatea administrației pe care...

ExclusivO săptămână inainte

Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(III)/Catastrofele ecologice din Prahova

Catastrofele ecologice din Prahova sub protectia conferita de conducerile A.P.M. Prahova si Garda de Mediu Prahova (Preluare Incisiv National –...

ExclusivO săptămână inainte

Dacia Logan cu 0 km sau VW Golf 6 cu 450.000 km

Salut, Prieteni! Astazi vom dezbate un subiect putin delicat pentru cei care doresc sa-si cumpere o masina. Probabil daca ai...

ExclusivO săptămână inainte

Tupeu? Nesimtire?Sau… SCHIZOFRENIE POLITICA? – Ziarul Incisiv de Prahova

După ce a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat fiind prea „bun” pentru urbea noastra, primarul...

ExclusivO săptămână inainte

Fără “răutăcisme”, despre Adrian Dobre

Hahaha! Solutia ,,Marian Munteanu” aparuta dupa ce candidatul Ludovic Orban la Primaria Capitalei ,,a murit” în 2016 (cunoscatorii stiu de...

Afaceri2 săptămâni inainte

Cum sa alegi cea mai buna protectie pentru a-ti proteja dispozitivul impotriva pericolelor cotidiene

Lichide varsate, umezeala si caderile sunt doar cateva dintre evenimentele nefericite care ar putea sa iti deterioreze pretiosul telefon. Daca...

Exclusiv2 săptămâni inainte

O noua tampanie a administratiei „Dobre”(II)/”Ce ați făcut, m-ați dat la ziar”?

Precizam intr-un articol de azi ca, directoarea economică a Primăriei Ploiesti – Nicoleta Craciunoiu, vrea să nu se mai acorde...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Blestemul României: politica trădării in Prahova

‘Guvernul Orban va trebui să plece la parchet. Sunt lucruri grave care vizează penalul’ Senatorul PSD Șerban Nicolae s-a dezlănțuit...

Știrile Săptămânii