Connect with us

Afaceri

Cele mai populare preconcepții despre izolația de celuloză

Publicat

pe

De zeci de ani, celuloza este folosită în întreaga lume pentru a izola termic construcții de orice tip.  În tot acest timp, popularitatea ei a crescut iar progresele tehnologice au transformat celuloza într-un produs mai eficient și mai performant. Totuși, la fel ca în cazul tuturor inovațiilor, mulți oameni promovează mituri sau neadevăruri, chiar înainte de a cunoaște toate fațetele unui astfel de material sau a face o cercetare minimă.

Să vedem câteva dintre obiecțiile, problemele sau criticile aduse de proprietarii de locuințe sau constructori referitoare la această solutie: celuloza face praf; este grea și se compactează prea repede; absoarbe umezeala; se degradează în timp și trebuie înlocuită; permite dezvoltarea mucegaiului în pod.

Să le luăm pe rând:

  • Praful

Ai parte de prea mult praf atunci când instalezi celuloza? Tocmai de aceea, ai două opțiuni  – celuloza pulverizată sau suflată, mecanic, din exteriorul casei. Furtunul dirijează cu precizie materialul, iar experții au grijă ca totul să se realizeze corect. Fără praf, fără deșeuri și fără pierderi!

  • Greutatea cauzează compactare (mai ales pentru vechea instalație, de sub celuloză)

În funcție de grosime și de densitate, aproape toate materialele pentru izolații termice se lasă. De aceea trebuie să calculați cu precizie ce grosime alegeți. Sau mai bine, urmați sfatul de a elimina vechea izolație – celuloza poate să facă față oricărei provocări, chiar și de una singură.

Vezi la Izolatiinaturale.ro ce costuri ai pentru izolația cu celuloză în diferite grosimi, pentru mansarde, poduri nelocuite sau planșee din grinzi de lemn.

  • Celuloza absoarbe umezeala?

Nicio izolație în sine nu „atrage” umezeala mai mult decât alta, dar materialele prezintă caracteristici diferite de manipulare a umidității. Celuloza este un „strat de depozitare”, privit per ansamblu. Aceasta înseamnă că poate reține în siguranță umezeala care altfel s-ar putea deplasa în părți mai vulnerabile ale casei; chiar și așa, aceasta poate să-și păstreze rezistența termică. În plus, este bine de știut că orice cantitate de umiditate se evaporă în 48 de ore de vreme însorită.

  • Mucegaiuri sau igrasie?

Amintiți-vă, izolația de celuloză conține borat de sodiu. Organisme precum mucegaiul, ciupercile și insectele nu pot supraviețui când intră în contact cu acidul boric.

  • Deteriorare în timp?

Niciun producător de celuloză nu menționează nimic legat de degradarea acestui material. De fapt, izolația cu celuloză STEICO de la Izolațiinaturale.ro este însoțită de garanție pentru siguranță și calitate, aceasta privind calificativul foarte bun în studii independente precum cel german ÖKO-Test.

Nu amâna pentru la iarnă! Bucură-te de manopera GRATIS pentru suprafețe de peste 130 mp și reduceri de preț la manoperă la suprafețe mai mici.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Iluminatul potrivit vă poate îmbunătăți considerabil spațiul de lucru

Publicat

pe

De

aplice tavan

În lumea de astăzi, locurile de muncă diferă adesea de spațiile de lucru tradiționale. S-ar putea să lucrăm de acasă, dintr-o cafenea sau chiar dintr-un spațiu de coworking. Deși aceste locuri pot avea avantajele lor, este important să rețineți că un spațiu de lucru bine iluminat este cheia productivității.

Există câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când îți luminezi spațiul de lucru. În primul rând, trebuie să vă asigurați că sursa de lumină nu se află direct în spatele ecranului computerului. Acest lucru poate provoca oboseală oculară și dureri de cap. În al doilea rând, veți dori să ajustați luminozitatea ecranului pentru a se potrivi cu nivelul de lumină din cameră.

Cele mai bune modalități de a vă lumina spațiul de lucru:

Lumină naturală

Mulți oameni nu realizează importanța luminii naturale în birou. Lumina naturală are multe beneficii, inclusiv îmbunătățirea stării de spirit și creșterea productivității.

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că beneficiați de suficientă lumină naturală în biroul dvs. Mai întâi, deschideți jaluzelele în timpul zilei. Dacă este posibil, mutați biroul lângă o fereastră. Și profitați de orice spații exterioare, cum ar fi un balcon sau o terasă.

Asigurați-vă că primiți suficientă lumină naturală în timpul zilei și veți vedea o diferență în starea dvs. de spirit și productivitate.

Iluminarea sarcinii

Iluminarea pentru sarcini este un tip de iluminat care este conceput pentru a vă ajuta să vedeți ceea ce faceți, indiferent dacă lucrați la un proiect sau citiți o carte. În timp ce iluminarea deasupra capului poate fi utilă în unele situații, poate, de asemenea, să creeze strălucire și să îngreuneze să vezi ceea ce faci. Aici intervine iluminarea sarcinilor.

Iluminatul de lucru vine în multe forme diferite, inclusiv lămpi de birou, lămpi de podea și chiar benzi LED care pot fi montate sub mobilier. Cheia este să găsiți o lumină suficient de strălucitoare pentru a vă ajuta să vedeți ceea ce faceți, dar nu atât de strălucitoare încât să îngreuneze concentrarea.

Există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți iluminarea sarcinii. În primul rând, luați în considerare culoarea luminii. Utilizând aplice tavan cu LED-uri albe calde este perfect pentru a crea o atmosferă confortabilă, în timp ce LED-urile albe reci vă pot ajuta să rămâneți concentrat și productiv.

Iluminare de accent

Iluminatul de accent poate fi o modalitate excelentă de a adăuga puțină lumină suplimentară spațiului dvs. de lucru. Poate ajuta la luminarea colțurilor întunecate și, de asemenea, poate adăuga un plus de profunzime spațiului tău. Iată câteva sfaturi despre cum să utilizați iluminarea de accent în spațiul dvs. de lucru:

  1. Folosiți iluminarea de accent pentru a evidenția anumite zone.
  2. Adăugați iluminare de accent pentru a crea profunzime și dimensiune.
  3. Utilizați o varietate de surse de lumină pentru a crea efecte diferite.

Încorporați iluminat inteligent

Nu există nicio îndoială că iluminatul joacă un rol esențial în viața noastră de zi cu zi. Lumina potrivită ne poate ajuta să ne simțim mai alerti, productivi și chiar mai fericiți. Dar, având în vedere multitudinea de opțiuni de iluminare disponibile astăzi, poate fi greu să știi de unde să începi.

O modalitate de a crea un spațiu de lucru mai primitor și mai funcțional este să încorporezi iluminare inteligentă. Luminile inteligente sunt controlate de o aplicație de pe smartphone sau tabletă, astfel încât să puteți regla cu ușurință nivelul luminii, culoarea și temperatura pentru a se potrivi nevoilor dvs.

Îmbunătățiți-vă productivitatea: lumina potrivită vă poate ajuta să vă simțiți mai alert și mai concentrat, făcând mai ușor să duceți la bun sfârșit munca. Dacă vă simțiți greu să vă concentrați, încercați să utilizați o lumină mai strălucitoare sau una cu o temperatură de culoare mai rece.

Creează spațiul de lucru perfect pentru tine

Există câteva lucruri de luat în considerare atunci când creați spațiul de lucru perfect. Prima este iluminarea. Lumina naturală este cea mai bună, așa că, dacă puteți, instalați-vă biroul lângă o fereastră. Dacă nu, există câteva opțiuni excelente de lumină artificială care vă vor ajuta să evitați oboseala ochilor și durerile de cap. Al doilea lucru de luat în considerare este confortul. Asigurați-vă că scaunul este susținător și la înălțimea potrivită pentru birou. Dacă aveți nevoie de liniște completă, investiți într-o pereche bună de căști cu anulare a zgomotului. Crearea spațiului de lucru perfect înseamnă a găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine și nevoile tale.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

“Tips and tricks” pentru achiziția de piese utilaje

Publicat

pe

Achiziția de piese utilaje pornește în primul rând de la nevoile utilajului. Identificarea problemelor și stabilirea cu exactitate a tipului de piesă de care avem nevoie sunt primii pași care trebuie făcuți pentru o achiziție inteligentă. Nu are rost să ne gândim la alte sfaturi și detalii câtă vreme nu cunoaștem caracteristicile exacte ale piesei pe care vrem să o cumpărăm.

 

Reputația comerciantului

 

Reputația comerciantului este importantă atunci când decidem să achiziționăm piese utilaje, mai ales dacă este vorba de o componentă importantă, care presupune o sumă importantă de bani. Reputația poate fi stabilită în funcție de mai multe criterii:

-opiniile altor utilizator

-stocurile pe care le are comerciantul respectiv

-servicile oferite: garanție, consultanți disponibili, informații detaliate afișate pe site.

 

Cum stabilim calitatea

 

Pentru a stabili calitatea unei piese de schimb este important să cunoaștem diferențele dintre produsele originale și cele aftermarket. Contează și numele producătorului: un brand cu activitate și distribuție la nivel global presupune anumite standarde de calitate și teste riguroase efectuate înainte de lansarea pe piață a unui produs.

 

Asta nu înseamnă că piesele aftermarket trebuie ignorate. Există specialiști care susțin că diferența dintre original și aftermarket poate fi rezumată prin următoarea sintagmă: excelent-foarte bun. Două adjective care, din punct de vedere economic, se pot traduce într-o diferență a duratei de viață, a condițiilor de garanție ori a productivității.

 

Alegerea între original și aftermarket trebuie făcută și în funcție de tipul piesei de care avem nevoie. Dacă este vorba de un anumit produs care ține de siguranța utilajului sau de componentele cheie ale acestuia, ar fi ideal să optăm pentru produsele care poartă marca producătorului. În alte situații, putem folosi și piese aftermarket. În alte cazuri, și piesele second hand pot fi o soluție. Trebuie doar să analizați costul direct în bani și durata de viață a acelei piese.

 

Practic, este important să putem calcula productivitatea utilajului: câte ore de funcționare ne asigură o piesă anume, cât investim în ea, ce alte costuri implică acele ore de activitate. În acest fel vom, vedea profitul pe care îl obținem. Mai multe ore de funcționare fără schimbarea unei piese înseamnă mai mulți bani obținuți.

 

Momentul achiziției

 

Momentul achiziției este la fel de important. Utilajele au un anumit program de lucrări de întreținere. Fiecare piesă ar trebui verificată și schimbată după un număr de ore de funcționare. Dar fiecare situație trebuie analizată în detaliu. Iar detaliile și condițiile pe șantier sunt extrem de diferite și nu pot fi incluse în anumiți parametri clari.

 

De exemplu, un filtru de aer ar trebui schimbat în funcție de cum arată, nu după orele de funcționare. Condițiile de lucru diferă de la o zi la alta, așadar uzura poate fi fi și ea diferită. La fel: cauciucurile sau șenilele se uzează diferit, în funcție de solul pe care rulează.

 

Importanța întreținerii constante

 

Cel mai bun truc pentru a prelungi durata de viață a diferitelor piese, schimbându-le așadar cât mai rar ține de lucrările constante de întreținere. Acestea reprezintă cel mai important pas care trebuie făcut de utilizatorii utilajelor grele.

 

Vom face aceste lucrări în funcție de tabelul stabilit de producător în Manualul de Utilizare dar și în funcție de realitatea de pe teren. Nu ignorăm accidentele care pot apărea oricând și facem toate lucrările necesare atunci când observăm problemele. Orice întârziere va însemna o pierdere financiară și mai mare!

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

De ce lampile solare sunt o solutie buna?

Publicat

pe

Daca iti doresti imbunatatirea aspectului gradinii tale, atunci este bine sa tii cont de alegerea unor lampi solare cat mai potrivite. Multe magazine au in oferta lor lampi solare stradale de cea mai buna calitate, acestea imbunatatind semnificativ aspectul oricarui spatiu, ele adaugand un plus de eleganta, dar si o atmosfera placuta.

Avand in vedere ca oferta de lampi solare stradale este una mare, probabil ti se va parea destul de greu sa iei decizia cea mai buna. Cu toate acestea insa, daca ai mai avut de-a face in trecut cu aceste lampi stii ca ele nu au nevoie de cabluri. Aceste lampi iau toata energia de care au nevoie de la soare, iar luminozitatea lor este una foarte mare. Fiind o alternativa la iluminatul traditional de gradina, acestea au marele avantaj al faptului ca sunt simple, practice, dar si usor de instalat oriunde in gradina.

Poti asadar integra aceste lampi solare stradale oriunde doresti. Ele nu se supraincarca si nu vei avea de-a face cu niste costuri prea mari ale facturii de electricitate. Aceste lampi solare au marele avantaj al faptului ca nu au nevoie de electricitate. Imediat ce achizitionezi propria lampa iti este mult mai usor sa intelegi cum functioneaza aceasta. Fiecare lampa are un panou solar incorporat, acesta colectand energia solara si transformand-o in energie electrica. Ea este apoi colectata si stocata intr-o baterie reincarcabila incorporata.

Ce avantaje iti ofera aceste lampi solare stradale?

Datorita naturii radiatiei solare, tot acest proces de incarcare se desfasoara in timpul zilei. Atunci cand soarele apune, fotocelula aprinde automat luminile LED din lampile de gradina solara, stingandu-le in momentul cand soarele rasare. Avand in vedere faptul ca luminile cu LED sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic, acestea pot ramane aprinse pentru o perioada foarte lunga de timp. O lampa solara ofera asadar energie de 6 pana la 10 ore. Un mare avantaj al acestor lampi de gradina este ca se auto-regleaza, lucru care inseamna ca nu trebuie sa le alimentezi la o sursa de energie. De asemenea, nu trebuie sa-ti faci griji cu privire la pornirea sau la oprirea lor.

Poti monta lampile solare pentru gradina oriunde doresti, fiecare gradina avand propriile sale caracteristici. In acest fel, nu mai ai nevoie de o sursa de energie. Ai la dispozitie o mare varietate de lampi solare pentru gradina dintre care sa alegi. Exista o multime de modele, dar ai in vedere faptul ca un produs ieftin nu iti ofera luminozitatea de care ai nevoie. De cele mai multe ori, in acest caz, lumina este una nesatisfacatoare. Daca ai nevoie de mai multa lumina, atunci iti trebuie cu siguranta si o putere mai mare a lampilor. Lampile solare de gradina vin in stiluri variate, de aceea trebuie sa alegi o lampa care sa ti se potriveasca cat mai bine stilului gradinii tale. Ai in vedere si faptul ca daca iti instalezi lampi solare in gradina vei lua si o decizie prietenoasa cu mediul pentru ca aceste lampi nu folosesc decat energia solara.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Vâlcea

Exclusiv19 ore inainte

Pentagonul a anunţat al 26-lea ajutor militar pentru Ucraina, de 400 milioane de dolari

Povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood.Datele afacerii...

Exclusiv2 zile inainte

Penitenciarul Ploiesti a simulat un atac cu drona de parca era forta combatanta de asalt…Sau, o fi avand legatura cu „Bomba ecologica de la Pleasa” unde erau trimisi detinutii?

Povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood.Datele afacerii...

Exclusiv3 zile inainte

Termenul echipă/structură operativă nu este prevăzut în cadrul dispozițional în vigoare

Povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood.Datele afacerii...

Exclusiv3 zile inainte

Un nou dosar penal privind traficul de influenta, coruptia si santajul zguduie din temelii “administrația la firul ierbii” a edilului Andrei Volosevici

Povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood.Datele afacerii...

Exclusiv4 zile inainte

Acolo e Tara lui Papura Voda si ordinele ministrului sunt facultative

Povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood.Datele afacerii...

Exclusiv5 zile inainte

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, reactioneaza prin I.G.P.R si sesizeaza organele de cercetare penala cu privire la „Bomba ecologica de la Pleasa” si atentatul la siguranta nationala

Povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood.Datele afacerii...

Uncategorized6 zile inainte

Connections Consult îmbunătățește accesul la Justiţie, prin implementarea dosarului electronic

București, 29 noiembrie – Connections Consult SA, listat pe piața AERO a BVB și liderul pieței de transformare digitală din România, a...

Exclusiv6 zile inainte

Prim-ministrul României reactioneaza prin Corpul de control al prim-ministrului si sesizeaza MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ŞI PĂDURILOR cu privire la „Bomba ecologica de la Pleasa” si atentatul la siguranta nationala

Povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood.Datele afacerii...

ferestre termopan ferestre termopan
Social7 zile inainte

5 beneficii pentru ferestre termopan cu geam dublu

Gama de ferestre termopan si usile cu geam dublu se diferentiaza de restul datorita faptului ca sunt formate din doua...

Uncategorized7 zile inainte

Tigla metalica faltuita: cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le cunosti

  Tigla metalica faltuita a devenit extrem de populara in Romania, mai ales in ultimii ani, cand s-a construit extrem...

Exclusiv7 zile inainte

Se aude zăngănit de cătușe la “Bomba ecologica de la Pleasa”/IPJ Prahova confirma dezvaluirile noastre

Metoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (IV) Va dezvaluiam ca...

UncategorizedO săptămână inainte

Schela – cel mai mare ajutor în realizarea unor fațade perfecte

  Domeniul construcțiilor este unul dintre cele mai vaste și cele mai consumatoare de energie domenii de muncă. Fără ajutorul...

ExclusivO săptămână inainte

Val de cereri de pensionare si demisii din Ministerul Afacerilor Interne

Metoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (IV) Va dezvaluiam ca...

Haine sport Haine sport
SocialO săptămână inainte

Haine sport pentru sezonul rece

Îți place la nebunie să faci sport, și mai ales, să faci sport în natură? Nu ştii ce haine sport...

Ferestre termopan Ferestre termopan
SocialO săptămână inainte

Ferestre termopan, piesa cheie în amenajarea băii

Ferestre termopan sunt o alegere inspirată pentru a fi montate în baie atât din punct de vedere al funcționalității, cât...

ExclusivO săptămână inainte

Dupa dosarele penale cu “TERMIA” si “BCR”, un alt dosar penal il va lovi pe “faraonul” Andrei Volosevici

Metoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (IV) Va dezvaluiam ca...

Știrile Săptămânii