Connect with us

Turism

Timisoara – Ce poti vizita in orasul de pe Bega?

Publicat

pe

Timisoara

Dupa cum bine stii deja, Timisoara se numara printre cele mai frumoase orase ale tarii noastre. Ceea ce diferentiaza acest oras de restul este patrimoniul cultural si arhitectural impresionant. Un city break de weekend cu cazare in Timisoara este suficient pentru a vizita toate locurile interesante din acest oras. Daca iti doresti sa iti creezi un itinerariu, tine cont si de propunerile noastre.

1. Piata Victoriei din Timisoara

Piata Victoriei este un punct de atractie al orasului, avand in vedere faptul ca se afla pe bulevardul in care Timisoara a primit titulatura de „primul oras liber din Romania”, in data de 20 decembrie 1989. Avand in vedere ca pe aceasta strada este permis doar accesul pietonilor, te poti plimba in voie, fara a fi deranjat de trafic.

Pe faimosul bulevard se afla numeroase atractii turistice, cum ar fi Palatul Lloyd, statuia Lupoaicei si alte cladiri cu o arhitectura unica, veche de sute de ani. In imediata apropiere se afla si Piata Operei, iar denumirea acesteia provine tocmai de la faptul ca aici se afla un imobil emblematic al Timisoarei, Opera. Cladirea impunatoare prezinta elemente neobizantine si renascentiste, fiind renovata de curand.

2. Castelul Huniade

La doar cateva minute de Piata Operei vei regasi un alt punct de interes al Timisoarei. Mai exact, vorbim despre Castelul Huniade. Stiai ca acest castel este cea mai veche cladire din intreg orasul? Procesul de constructie a avut loc intre anii 1308-1315. La momentul actual, castelul nu este deschis publicului, insa ii poti admira frumusetea exterioara.

3. Casa Bruck

Daca ajungi in Timisoara, nu uita sa ajungi si pe strada Florimun Mercy, unde se afla Casa Bruck. Este vorba despre un imobil surprinzator, ce a fost realizat in anul 1910 de catre arhitectul de origine maghiara, Laszlo Szekely. Designul unic atrage vizitatorii ca un magnet, remarcandu-se influente din stilurile Art Nouveau si Secession. Desi cladirea este ingusta, este creata pe 4 niveluri si se remarca printr-un caracter usor eclectic.

4. Palatul Miksa Steiner

Printre cele mai apreciate cladiri din Timisoara se afla Palatul Miksa Steiner, al carui proces de constructie a fost finalizat in anul 1909.

Din punct de vedere al designului, palatul are trei etaje si este creat in stil Art Nouveau. Fascinante sunt simbolurile ce se regasesc pe partea exterioara a cladirii, mai exact, stupii de albine.

5. Raul Bega

Raul Bega este reprezentativ pentru Timisoara, iar o plimbare pe malul sau poate fi o adevarata incantare in luna ianuarie, cand temperaturile ating chiar si 20 de grade.  Soarele stralucind, atmosfera ca de primavara si o priveliste de vis. De toate acestea te poti bucura in Timisoara. Partea vestica a tarii este una cat se poate de frumoasa, deci ar trebui sa o vizitezi in 2023.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Turism

Baia Mare, destinatia perfecta pentru iubitorii de calatorii

Publicat

pe

De

Baia Mare

Odata cu venirea primaverii, tot mai multe persoane isi doresc sa porneasca intr-o noua calatorie si sa se bucure de clipe de neuitat. Daca inca nu ti-ai facut planuri pentru luna martie, atunci ce ar fi sa iti iei cateva zile libere si sa pornesti intr-o noua calatorie in partea nordica a Romaniei, la Baia Mare? Primul pas pe care trebuie sa il faci inainte de pleca la drum este acela de a cauta o unitate de cazare in Baia Mare, sa fii sigur ca nu iti pierzi timpul cautand unde sa dormi in loc sa vizitezi orasul.

Partea nordica a tarii este fascinanta atat din punct de vedere geografic, cat si cultural. Aici exista o varietate de atractii turistice de renume national, iar astazi le vei descoperi pe cele mai importante dintre acestea.

Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures

Inceputul de primavara este momentul oportun pentru a lua parte la o noua lectie de cultura si civilizatie romaneasca. Muzeul Judetean din Baia Mare este recunoscut pentru gazduirea unei colectii de artefacte istorice si arheologice, ceea ce inseamna ca ofera o imagine de ansamblu asupra trecutului regiunii Maramures.

Catedrala Ortodoxa din Baia Mare

Daca optezi pentru cazare in Baia Mare, atunci vei avea suficient timp la dispozitie si pentru o scurta vizita la Catedrala Ortodoxa. Vorbim despre un edificiu religios foarte frumos, care prezinta o arhitectura impunatoare, fiind totodata decorat cu picturi si mozaicuri care mai de care mai impresionante.

Casa Memoriala Elie Weisel

Stiai ca Elie Weisel a fost un cunoscut laureat al Premiului Nobel pentru Pace? Avand in vedere faptul ca a avut o contributie majora la cultura tarii noastre, a fost creat un muzeu in care sunt expuse operele sale. Aici vei putea afla mai multe despre activitatea acestei personalitati marcante si vei admira totodata si arhitectura cladirii.

Parcul Central din Baia Mare

Daca tot temperaturile de afara sunt din ce in ce mai ridicate, a venit momentul sa petrecem mai mult timp in aer liber si sa ne bucuram de razele soarelui si de primele flori ce au aparut deja, ghioceii.

Ce ai zice de o plimbare in Parcul Central din Baia Mare? Parcul este prevazut cu numeroase alei, dar si cu zone de joaca pentru cei mici. Petrecerea timpului in natura este o modalitate excelenta de a te relaxa si a uita de stresul acumulat in ultima perioada la job. Acorda-ti cateva clipe in care sa admiri spectacolul naturii ce renaste pe zi ce trece.

Muzeul Etnografic al Maramuresului

Daca ai ajuns in inima Maramuresului, atunci ai ocazia sa descoperi mai multe detalii despre specificul acestei zone. Dupa cum bine stii deja, aici se pastreaza traditiile si obiceiurile vechi de sute de ani, iar Muzeul Etnografic este locatia perfecta pentru a vedea chiar cu ochii tai costumele populare vechi de sute de ani, piese de mobilier originale si alte tipuri de obiecte traditionale.

Prin urmare, o vacanta la Baia Mare este o idee excelenta pentru intreg parcursul anului, nu doar pentru aceasta primavara. Printre obiectivele tale ar trebui sa se numere si calatoriile, deoarece acestea te ajuta sa te relaxezi si sa evoluezi din ce in ce mai mult pe plan personal.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Turism

Drăgășani – raiul vâlcean al degustătorilor de vin

Publicat

pe

De

Drăgășani

Drăgășani este un oraș situat în partea de sud a județului Vâlcea, la 53 km de Municipiul Râmnicu Vâlcea. Orașul este supranumit „Toscana României”, fiind pe locul 3 al ținuturilor viticole din România. Pasionații îl numesc un adevărat “rai” al vinului.

Prin ce se face remarcat orașul Drăgășani

Oriunde am călători, întâlnim mereu ceva nou, iar orașul Drăgășani este cu adevărat spectaculos, plin cu peisaje de neuitat. Orașul este cunoscut pentru producția sa uimitoare de vin.  Dacă și tu îți dorești să deguști cele mai bune și mai rafinate vinuri românești, îți recomandăm să vii aici!

Afacerile cu vin din Drăgășani nu sunt doar unele locală, ci s-au răspândit în toată țara. Vinurile sunt cu adevărat o delicatesă, trebuie să fi încercat cel puțin o dată în viață sau să fi auzit de Feteasca Neagră, Sauvignon Rose sau Negru de Drăgășani.

De un lucru poți fi sigur, și anume, de gustul și prospețimea vinurilor, care sunt absolut perfecte!

Încă de când vei începe să te apropii de oraș, vei putea observa că aproape fiecare locuitor își afișează propria producție de vin. Vinul este făcut 100% natural, după rețete străvechi.

Ce poți vizita în Drăgășani?

Nici în ceea ce privește vizitarea obiectivelor turistice, nu vei fi dezamăgit. Iar dacă ai noroc, s-ar putea să te întâlnești cu oameni care îți vor povesti despre marea cultură a vinului. Așa că, îți recomandăm câteva locații de-a dreptul grozave, care cu siguranță vă vor încânta sufletul!

  • Crama Știrbey – Este situată pe Dealul Oltului și se întinde pe o suprafață totală de 28 de hectare. Ea deține marca de vinuri Prince Știrbey.  Vinurile propuse vizitatorilor includ vinuri albe, (precum Fetească Regală, Tămâioasă Românească Dulce), vinuri roșii (Negru de Drăgășani, Novac, Merlot) și vinuri spumante (Rose, Cramposie).
  • Crama Avincis – Este localizată pe Dealul Viilor, cu o priveliște magnifică asupra Oltului. Un drum pietruit, ușor șerpuit, duce la o cramă frumoasă formată din două părți: una tipic românească și una modernă, spectaculoasă. Grădina cramei este spațioasă, evocând un sentiment de pace și de liniște. Se pot degusta vinuri albe (Crâmpoșenie Selecționată, Pinot Gris, Fetească Regală, Tămâioasă Românească), vinuri roșii (Merlot, Cuvee Andrei Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Negru de Drăgășani) şi vinuri Rose.
  • Domeniul Drăgași – Se află pe Dealul Viilor. Este o cramă de mici dimensiuni, perfectă pentru cei care preferă locurile restrânse. Se întinde pe 7 hectare și este deschisă publicului din 2010. De asemenea, se poate face și un tur al cramei, pe lângă degustarea de vinuri.

Dacă treceți prin Vâlcea, îți recomandăm să savurezi neapărat un pahar de vin, cum nu ai mai gustat până acum. O zi petrecută la una dintre cramele prezentate mai sus cu siguranță va rămâne o amintire de neuitat! Cei mai mulți care trec pe aici rămân extrem de multumiți de ospitalitatea oamenilor și profund rămân impresionați de peisajul locului.

Recomandare de cazare în Vâlcea

Dacă drumul tău se îndreaptă spre acest judeţ și împrejurimile sale, ai nevoie de o cazare în Vâlcea ca la carte, pentru ca vacanța ta să fie una perfectă! Vâlcea este o zonă ce merită vizitată de-a fir a păr, fiind un județ cu obiective turistice spectaculoase. Iar pentru a descoperi toate aceste lucruri, ai nevoie de câteva zile bune.

În cazul în care îți dorești să vizitezi Vâlcea, Hotel Izvoare – Căciulata este locul ideal în care să te cazezi. Hotelul este poziționat într-o locație de vis, care te va avantaja din mai multe puncte de vedere, printre care și poziția, ce facilitează accesul ușor la cele mai renumite puncte turistice.

În plus, hotelul vă pune la dispoziție numeroase beneficii, precum: un super tratament, personal drăguț, cazare de calitate premium, piscină, restaurant și multe altele.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Turism

O bijuterie ascunsă în America de Sud: Guyana Franceză

Publicat

pe

De

Guiana Franceză

Guyana Franceză, o țară mică de pe coasta de nord-est a Americii de Sud, este adesea trecută cu vederea ca destinație turistică în favoarea unor locuri mai cunoscute precum Brazilia și Columbia. Cu toate acestea, această bijuterie ascunsă a Americii de Sud se mândrește cu o frumusețe naturală incredibilă și experiențe culturale unice, care o fac să merite luată în considerare pentru orice excursie în regiune.

Cu păduri tropicale luxuriante, pline de faună sălbatică diversă, Guiana Franceză are ceva de oferit tuturor iubitorilor de natură. De la plaje idilice la cascade uluitoare, există multe aici de explorat și de bucurat. Pentru cei care caută ceva mai multă emoție decât să admire minunile naturii, Guyana Franceză oferă, de asemenea, oportunități grozave pentru activități de aventură, cum ar fi plimbările cu caiacul pe râuri sau drumețiile prin numeroasele sale parcuri naționale.

Cultura

Cultura Guyanei Franceze este un amestec de influențe tradiționale europene și caraibiene, cu rădăcini puternice atât în cultura creolă, cât și în cea arawakă. Acest amestec creează o atmosferă vibrantă, plină de muzică, artă, mâncare și festivaluri care celebrează amestecul de tradiții găsite aici. De la arhitectura sa plină de culoare până la meșteșugurile tradiționale realizate de artizani locali, această parte a Americii de Sud are ceva pentru toți cei care doresc să exploreze moștenirea sa culturală diversă.

Natura: Ecosisteme unice

Guyana Franceză este cunoscută pentru biodiversitatea sa remarcabilă și peisajele neatinse, ceea ce o face unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ. Găzduiește o varietate incredibilă de floră și faună. Regiunea este plină de râuri, mlaștini, păduri și plaje care creează un peisaj vibrant. Vizitatorii pot observa specii rare, cum ar fi jaguarii, tapirii, delfinii de râu și ara în timp ce trec prin aceste meleaguri.

Clima

Clima sa tropicală este caracterizată de temperaturi calde pe tot parcursul anului, care rareori depășesc 30 de grade Celsius. Zona primește, de asemenea, o cantitate medie de precipitații, cu puține variații între anotimpuri. Acest lucru permite o varietate de activități în aer liber, cum ar fi drumeții, înot și surfing. De parcă nu ar fi suficient, există și multe specii de animale sălbatice găsite în Guyana Franceză, datorită ecosistemelor sale diverse. De la tucani la caimani și maimuțe la lamantini, vizitatorii pot observa natura în toată gloria ei în timp ce explorează această parte frumoasă a Americii de Sud.

Activități: Explorarea peisajului

De la oportunități incredibile de observare a vieții sălbatice până la plaje uimitoare și trasee în pădure tropicală, există ceva pentru toată lumea în această bijuterie ascunsă a Americii de Sud.

Vizitatorii pot lua parte la o gamă largă de activități în aer liber, cum ar fi plimbări cu caiacul pe râuri, ciclism montan prin păduri luxuriante sau pur și simplu admirând priveliștile spectaculoase din vârful unora dintre numeroasele vârfuri montane din Guyana Franceză. Pasionații de viață sălbatică vor fi încântați de șansa de a observa specii rare, cum ar fi tucanii și ara, în timp ce urmăresc păsările sau fac drumeții de-a lungul unuia dintre numeroasele sale trasee naturale.

Mâncare și băutură: Delicatese locale

Mâncarea și băutura sunt parte integrantă a oricărei culturi, iar această regiune din America de Sud nu face excepție. Cu istoria sa bogată și influențele culturale diverse, există o multitudine de delicatese locale care trebuie descoperite. De la mâncăruri suculente din fructe de mare până la deserturi delicioase, iată o introducere în unele dintre specialitățile delicioase din alimente tradiționale pe care le puteți găsi la următoarea vizită.

Maroupa, un fel de mâncare populară creolă făcută din făină de porumb cu pește sau carne adăugată pentru textură și aromă. Aceasta poate fi servită ca fel principal sau ca acompaniament la alte feluri de mâncare. Pentru cei care caută ceva dulce, încercați Pain Patate – un produs de patiserie tradițional asemănător unui tort, aromat cu scorțișoară sau nucșoară, care se asortează perfect cu cafea sau ceai!

În concluzie, Guyana Franceză este o bijuterie uimitoare ascunsă în America de Sud, care ar trebui să fie vizitată de oricine caută o experiență unică și incitantă. Indiferent dacă sunteți iubitor de natură sau de istorie, veți găsi ceva de iubit în această țară unică. Combinația sa de cultura franceză amestecată cu culturile tradiționale din America de Sud creează o experiență incredibilă pentru vizitatori.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Vâlcea

Afaceri3 ore inainte

Atenție la creditele rapide fără anaf

Un împrumut rapid fără consultarea ANAF este, așa cum indică și denumirea, un împrumut acordat persoanelor fizice sau firmelor fără...

Exclusiv14 ore inainte

„Frumusetea” si „splendoarea” din „inteligenta” artificiala emanata de edilul Andrei Volosevici – in diagonala cu Bachus – Ziarul Incisiv de Prahova

„Primarie pe persoana fizica”…” Volosevici da din nou dovada ca prezenta sa in fruntea Ploiestiului este un accident al istoriei...

UncategorizedO zi inainte

Încep calificările naționale pentru Campionatul Mondial de Esports de la Iași

România, în calitate de țară organizatoare, va avea jucători și echipe direct calificate la Campionat, fără a mai fi nevoie...

ExclusivO zi inainte

„Primarie pe persoana fizica”…” Volosevici da din nou dovada ca prezenta sa in fruntea Ploiestiului este un accident al istoriei pe care il regreta chiar si cei mai devotati sustinatori ai sai” – Ziarul Incisiv de Prahova

Primăria Ploieşti încearcă să obţină eşalonarea unei datorii de aproape 10 milioane de euro pe care o are către fostul...

Afaceri2 zile inainte

De ce românii apelează la un credit cu aprobare pe loc?

Dacă aveți nevoie de bani urgent și nu aveți timpul sau resursele pentru a aștepta un credit convențional, un credit...

Uncategorized2 zile inainte

Noua serie Galaxy A prezentată oficial în România

Noua serie Samsung Galaxy A, cea mai populară gamă de smartphone-uri din portofoliul companiei, a fost prezentată oficial în România. Cele...

Uncategorized2 zile inainte

Noul monitor ultra wide de la Philips înlătură nevoia unui ecran secundar

București, 28 martie 2023 – Philips 45B1U6900C îmbină două monitoare într-unul singur. Noul monitor are scopul de a facilita fluxul de...

Exclusiv2 zile inainte

Edilul Andrei Volosevici si gasca sa reinventeaza legea (Codul Penal si Legea Contabilitatii) in folosul firmei VEOLIA/Din razbunare se incearca destituirea ILEGALA a directorului economic – Ziarul Incisiv de Prahova

Ne întoarcem de unde am rămas, adică de la  celebrul Porthos, interpretat de nimeni altul decât IORDACHESCU STEFAN din Mărețul...

Exclusiv3 zile inainte

Stimați cetățeni, să nu vă mirați prea mult când veți vedea pe străzi polițiști în boxeri, bermude, pijamale, etc, care vor desfășura activități polițienești în timpul liber – Ziarul Incisiv de Prahova

Și totuși, cine este Nicu Marcu, de unde vine șeful ASF, și cum a ajuns acolo? A devenit evident pentru...

Eveniment3 zile inainte

Xiaomi lanseaza Seria Redmi Note 12 in Romania

Seria Redmi Note 12 continuă să aducă caracteristici exclusive de nivel flagship la dispozitive din gama upper-mid range, redefinind fotografia...

Exclusiv4 zile inainte

La mulți ani SRI – Serviciul Român de Informații – Ziarul Incisiv de Prahova

Prima victima din dosarul disjuns cu paletii (am dezvaluit, in exclusivitate ca sunt doua dosare disjunse, unul pe spalare de...

Exclusiv5 zile inainte

„Cu afaceri ilegale ma ocup și fac multi bani”, pare sa fie motto-ul „celebrului” Muresan Catalin de la Recop Recycling SRL

Prima victima din dosarul disjuns cu paletii (am dezvaluit, in exclusivitate ca sunt doua dosare disjunse, unul pe spalare de...

Exclusiv6 zile inainte

Ziua Poliției Române – 25 martie 2023 – Ziarul Incisiv de Prahova

De ani buni asistăm la distrugerea controlată a Poliției Române prin subordonarea ei neaveniților care conduc țara, prin subfinanțarea ei,...

ornamente florale ornamente florale
Exclusiv6 zile inainte

Creați o atmosferă festivă de Paște cu decorațiuni florale

Paștele este o perioadă de sărbătoare și nimic nu scoate în evidență bucuria sezonului mai mult decât decorațiunile florale. Indiferent...

Exclusiv7 zile inainte

Eutanasierea Poliției Române, o dramă cu final așteptat! – Ziarul Incisiv de Prahova

De ani buni asistăm la distrugerea controlată a Poliției Române prin subordonarea ei neaveniților care conduc țara, prin subfinanțarea ei,...

UncategorizedO săptămână inainte

AGON by AOC lansează noul monitor pentru gaming de 32″, cu 240 Hz, HDR și timp de răspuns GtG de până la 1 ms

București, 23 martie 2023 – AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare pentru gaming și accesorii IT...

Știrile Săptămânii