Connect with us

Cultură

”Alphorn Dream” la Filarmonica Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea

Publicat

pe

Filarmonica Ion Dumitrescu

Luni 11 martie, Carlo Torlontano profesor de corn la conservatorul de muzică „L. D`Annunzio” din Pescara –  Italia a fost solistul care a încântat publicul meloman cu un instrument care se întâlnește rar în sălile de spectacol din România și chiar din lume. Acest instrument este Alphornul ale cărui origini are legătură cu munții Alpi. În limba germană Alphorn semnifică cornul alpilor.

Este un instrument de suflat confecționat din lemn sau din coajă de copac. Aparține locuitorilor din alpii elvețieni fiind un mijloc popular de comunicare folosit între autohtoni ca modalitate de anunțare a pericolelor cât și de alungare a singurătății sau de mobilizare a efectivelor de animale. Forma instrumentului cât și dimensiunile sale sunt diferite în funcție de lemnul folosit la confecționarea sa. Poate fi drept de format conic în partea inferioară sau drept cu partea inferioară încovoiată tinzând spre forma trompetei, se înrudește cu tulnicul sau buciumul românesc. Ca instrument muzical, Alphornul este recunoscut pentru tonalitatea sa unică.

După proveniența sa populară instrumentul are de regulă 3,5 metri lungime și este dificil de folosit în sălile de spectacol pentru că nu a suferit modificări de-a lungul timpului precum  aplicarea de orificii pentru degete sau să i se atașeze supape. Sunetul identitar al cornului alpin combină amplitudinea notelor obținute de instrumentele de suflat din alamă cu moliciunea specifică mecanismelor din lemn. Cornul alpin sau alphornul și-a păstrat forma de tub lung conic îndoit la capăt ca un corn de vacă. Introducerea Alphornului  ca element solistic în spectacolele cu public date de instituțiile muzicale i se datorează lui Leopold Mozart (1719-1787) care a fost impresionat de măreția instrumentului.

Simfonia „Pastorella” pentru Hirtenhorn și orchestră compusă de L. Mozart este prima piesă din muzică simfonică dedicată acestui instrument. Preluând teme muzicale cu tradiție în folclorul munților Alpii și alți compozitori au compus lucrări simfonice în care apare Alphornul astfel Anton Zimmerman (1741-1781) a realizat Simfonia  „Pastoritia”pentru Alphorn și orchestră. Carlo Torlontano este considerat unul dintre cei mai buni  soliști clasici ai instrumentului care cucerit de calitatea sunetului și tonalitatea acestui instrument deosebit s-a identificat cu un acest mijloc muzical cu vechi rădăcini populare și s-a dedicat lui contribuind la creșterea repertoriului componistic în care este folosit  cornul alpilor. Atitudinea sa muzicală nu s-a limitat doar la interpretare ci a a fost și primul solist care a folosit celebrul instrument al Alpilor pentru concertul cu opera „Daphne” scrisă de Richard Strauss.

Inventivitatea lui Carlo Torlontano a contribuit și la crearea altor  inedite soluții muzicale precum folosirea Aplhornulu în cadrul Divertismentului pentru orchestră de coarde în re major K136  compus de W.A Mozart(1756-1791). Măiestria profesorului de corn și tenacitatea sa în stăpânirea instrumentului a făcută posibilă recunoașterea necesității întrebuințării Alphornului în suite muzicale istorice, care pun în evidență capacitatea acestuia impunătoare de a emoționa. Astfel, solistul a participat la interpretarea lucrării „The Great Horn of Helm” din portofoliul componistic al lui Giovanni D`Aquila și care a reprezentat o secvență din  fondul muzical al filmului Stăpânul Inelelor .

Dirijorul sub bagheta căruia s-a desfășurat repertoriul concertului a fost Daniel Manasi născut în Iași, absolvent al Academiei de Muzică George Enescu și care a urmat o serie de cursuri de măiestrie la Niyrbator din Ungaria unde a obținut diploma de concertmaistru al orchestrei. Daniel Manasi și-a continuat studiile muzicale în Germania dar și în Austria. El este în prezent concertmaistru al Orchestrei de cameră Radio. Aptitudinile sale muzicale îl recomandă cu încredere fiind un dirijor consacrat, matur și care în ultimii ani a lucrat intens cu orchestra simfonică a filarmonicii vâlcene, ridicând vizibil nivelul artistic al acestui colectiv talentat.

OVIDIU DINICA

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Un nume de referință la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea… un concert memorabil!

Publicat

pe

De

Filarmonica Ion Dumitrescu

De 17 ani în România. De 5 ani la Râmnicu Vâlcea. Premieră națională în 2023, decembrie 18 în sala Filarmonicii ”Ion Dumitrescu„. Două concerte. Unul de la ora 17.00 și unul de la ora 19.30. Un vis împlinit pentru urbea noastră. Un nume referință care în fiecare an, de cinci ani încoace ne onorează, ne oferă momente magice. Bine ați revenit Maestre Russell McGregor! Un nume mare, un nume ….de renume.

În urmă cu 5 ani avea loc primul concert al orchestrei vieneze ”Johann Strauss Enssemble” sub bagheta lui Russell McGregor iar publicul vâlcean aproape că nu își imagina că un asemenea ansamblu orchestral poate fi oaspete al unei filarmonici. Pentru că această orchestră împreună cu renumitul dirijor nu acceptă să concerteze pe scena tuturor filarmonicilor din România. Pur și simplu. Râmnicul este privilegiat. Pentru că după prima întâlnire cu orchestra simfonică a Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” , Maestrul Russel McGregor a propus ca din următorul an în partea a doua a concertului, cele două orchestre să cânte împreună sub conducerea sa câteva lucrări din repertoriul românesc și internațional.

Așadar, de crezut sau nu, de 4 ani, în fiecare an , muzicienii români concertează alături de prestigioasa orchestră vieneză oferind melomanilor momente muzicale senzaționale. Este o mândrie, este o bucurie, este o onoare, cu atât mai mult cu cât Maestrul Russel a ales muzicienii vâlceni. Pentru că sunt buni, pentru că sunt dedicați, pentru că a existat o empatie de la prima întâlnire și pentru că așa cum am mai scris, nu toți instrumentiștii pot ține pasul cu o asemenea orchestră și cu un asemenea dirijor. În fiecare an orchestra vieneză, susține peste 10 concerte în cele mai importante orașe din România și cu siguranță publicul este peste tot la fel de primitor, la fel de entuziast la fel de prietenos.

Totuși, așa cum menționează de fiecare dată managementul orchestrei vieneze, Maestrul Russell alege cu mare atenție cu cine, când și de ce merită să colaboreze. Ar fi un clișeu simplu să vină, să își „execute” repertoriul și să treacă la orașul următor. Dar când vrei să pui împreună membrii a două orchestre, lucrurile nu mai sunt deloc simple. Maestrul Russell alege repertoriul cu 1 an înainte, îl trimite muzicienilor din România și în ziua sau pre-ziua concertului (după caz), are loc o repetiție minuțioasă, pentru ca totul să sune ”ca la carte”.

În fiecare an publicul are parte de noutăți, atât muzicale cât și de concept. Pentru că uneori orchestra are un solist vocal, alteori 2 soliști vocali, uneori o formația de dans ….dar….până în acest an și doar la Râmnicu Vâlcea…balet! Balet profesionist! Orchestră live și balet. Asta s-a întâmplat anul acesta la marele concert de la ora 19.30. După o poveste simplă și sinceră. Anul trecut după concert, Maestrul Russel a aflat că la Râmnicu Vâlcea există Școala Balet Central ai căror proprietari sunt Lorena Negrea și Mihai Mezei, balerini și maeștri de balet profesioniști.

Cum Russell McGregor a simțit imediat că în 2023 se poate face un spectacol uni pe scena Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”, le-a propus maeștrilor Lorena și Mihai să colaboreze. Și așa s-a întâmplat. Maestrul Russell McGregor a venit special în luna octombrie și a lucrat 1 oră cu cele mai bune 10 balerine ale școlii de balet pentru momentul ce avea să fie prezentat în decembrie la filarmonică. Maeștrii Lorena și Mihai le-au pregătit pe fete 4 luni pentru momentul ce avea să rămână în istoria municipiului Râmnicu Vâlcea și al Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”. A fost un concert cu adevărat magic, cu lucrări de referință din creația familiei Strauss și nu numai, cu lucrări din repertoriul universal, cu momente solistice interpretate de cei 2 soliști invitați ai orchestrei vieneze, baritornul Thomas….și soprana Paula…. și, bineînțeles cu valsul ”Wiener Bombons” interpretat de ansamblul vienez și baletat de tinerele balerine de la Școala Balet Central.

Și pentru că articolul debuta cu un fel de promisiune, un fel de laudă în fapt binemeritată pentru filarmonica vâlceană, trebuie menționat că am prezentat evenimentele în ordinea inversă desfășurării tocmai pentru unicitatea momentelor. Anul acesta, nu doar momentul de balet din concertul cel mare de la ora 19.30 a fost demn de marile scene ale lumii prin calitate dar și unicitate ci și ceea ce s-a petrecut de la ora 17.00. Ce se putea petrece decât tot un concert? Da, tot un concert, dar un concert special. Un concert special pentru că Orchestra ”Johann Strauss Ensemble” și Maestrul Russell McGregor au acceptat să concerteze de la ora 17.00 pentru o sala plina de copii. O sala cu 300 de copii. Un concert deosebit pentru copii. Un moment unic din mai multe puncte de vedere.

Pentru că anul acesta cele 3 cluburi Rotary din Râmnicu Vâlcea, au demonstrat încă odată că reprezintă un adevărat punct de sprijin pentru comunitatea locală. La balul Rotary, cele 3 cluburi, Rotary Râmnicu Vâlcea, Rotary Râmnicu Vâlcea „Cozia” și Rotary ”Râmnic”, și-au dat mâna și au organizat în cadrul balului o licitația, în urma căreia s-au strâns banii cu care cluburile au decis să achite concertul pentru copii al orchestrei Johann Strauss Ensemble. Astfel, un număr de 300 de copii (capacitatea sălii filarmonicii), au primit gratuit invitații la acest concert de excepție, dorința rotarienilor fiind aceea de a face un act de caritate mai ”special”.

Un act cultural, un act educațional un act necesar pentru 300 de copii care poate niciodată nu ar fi avut acces la un asemenea eveniment și poate nu întotdeauna doar din lipsa unor venituri necesare accesării unui asemenea moment. Iată așadar de ce Maestrul Russel McGregor este un nume de referință, de ce dirijează un ansamblu de prestigiu, de ce vine la Râmnicu Vâlcea în fiecare an de 5 ani încoace. Pentru că la Râmnicu Vâlcea avem un mediu cultural, pentru că la Râmnicu Vâlcea municipalitatea sprijină educația și cultura, pentru că la Râmnicu Vâlcea mediul privat își dă mâna cu administrativul iar câștigătorii sunt și vor fi vâlcenii și generațiile care poate, vor întoarce comunității valoarea pe care o primesc necondiționat.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Un remember de poveste la Filarmonica ”Ion Dumitrescu”! Festivalul ”Tinere Talente” 14/15 mai 2023!

Publicat

pe

De

Filarmonica Ion Dumitrescu

O nouă pagină în istoria evenimentelor muzicale culte din România s-a scris și, poate ar fi mai frumos să spunem „s-a cântat”, în cele două zile ale Festivalului ”Tinere Talente” de la Râmnicu Vâlcea.  Devenit brand protejat, înregistrat la OSIM, festivalul ajuns la cea de-a 43-a ediție, s-a constituit într-o frumoasă poveste.

Acest lucru a devenit posibil și datorită implicării tot mai consistente a Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea în organizarea și derularea unui proiect validat de timp, cu succes garantat. Pe acest fond solid, Filarmonica “Ion Dumitrescu”, devenită organizator al festivalului, a putut să asigure o evoluție continuă, cu propuneri muzicale în forme inovative, atractive și de bună calitate.

Astfel, se poate vorbi despre o ediție deosebită, pornind de la prezentarea tinerilor interpreți din festival, la formulele interpretative care au culminat cu concertul de gală, în care noul Pian “Petrof Mistral” a fost inaugurat într-o sală arhiplină,  până la multitudinea distincțiilor  oferite! Dar, să derulăm, pe scurt, povestea acestei ediții.

În matineul prefațat inspirat de doamna profesoară Augustina Constantinescu, susținător al festivalului încă de la primele ediții, s-a făcut o emoționantă și binemeritată evocare a momentelor de început, amintindu-ne de anii 75-80-90 și de tinerii care au evoluat atunci, devenind în timp nume sonore ale artei interpretative românești pe marile scene ale lumii. Ca în fiecare  an, Liceul de Arte   ”Victor Giuleanu” și-a trimis tinerii emisari muzicali, de la cei de o șchioapă, la liceenii în curs de afirmare și aproape toți s-au prezentat la superlativ. Prin tradiție, deschiderea festivalului aparține școlii muzicale vâlcene dar, din păcate, trebuie menționat încă o dată și faptul că majoritatea profesorilor de muzică, dar și discipolii acestora, lipsesc cu desăvârșire din sala de concerte, chiar și atunci când este de dorit să-și susțină colegii…sau prietenii. Este posibil ca lipsa de coeziune să fie cea care generează aceste sincope educaționale, sperăm vremelnice.

Distinsa doamnă Ilinca Dumitrescu – președintele festivalului, doctor în muzică, pianistă, solistă concertistă, muzicolog a contribuit semnificativ la calitatea acestei ediții. Discursul său inaugural, substanțial și emoționant a creat o atmosferă ideală pentru tot ce a urmat.

Astfel, prima noutate propusă de domnia sa, avea să fie aplaudată cu entuziasm de cei prezenți. La matineul de deschidere, au fost invitați în partea a doua a recitalului șase dintre laureații dificilului concurs național ”Ion Dumitrescu”, organizat la București, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar General al Capitalei, la Școala Gimnazială nr.4. Inimoasa directoare, doamna Alexandra Nechita a făcut efortul de a însoți tinerii laureați și de a-i prezenta cu multă căldură la festivalul vâlcean.

De menționat faptul că, la București, concursul de interpretare instrumental se desfășoară pe durata mai multor zile și se adresează mai multor categorii de vârstă. Competiția susține și încurajează elevi interpreți la toate instrumentele și are o organizare complexă, fiecare secțiune având un juriu dedicat, selectat cu atenție.

Duminică, 14 mai, ne-am reunit în recitalul seral, unde distinsa profesoară Mihaela Tomescu  a prezentat tinerii elevi susținuți de Fundația ”Remember Enescu”, fundație de care dânsa se îngrijește de mai mulți ani și care este un adevărat ”furnizor” de talente pentru festivalul de la Râmnicu Vâlcea și nu numai.

A venit apoi cea de-a doua noutate a ediției cu numărul 43, prezentată de dr. Vasile Macovei, și anume, muzica de cameră!

Ne-am străduit în numeroase ocazii să aducem în festival formații camerale, însă nu întotdeauna am reușit și, iată că anul acesta a fost darnic, iar Bucureștiul și Iașiul au reușit să propună două formații camerale, un trio de elevi și un cvartet studențesc, formații care au evoluat foarte bine, primind aplauze entuziaste.

Ajungem acum, la alt moment notabil din acest festival și anume distincțiile.

Încet, încet, cu pași mici, dar siguri, mai multe entități din comunitatea locală, se alătură și doresc să sprijine actul cultural autentic. In acest an, nu mai puțin de șase susținători ai filarmonicii au dorit să dăruiască celor mai talentați dintre tinerii prezenți câte o distincție. Este vorba de Clubul “Rotary” – cu o distincție, prima, devenită tradițională în Festivalul nostru, Clinica “Medicalma Vision” – în al doilea an alături de noi, Clinica “Medlife”, firma “Nordexim” – unul din cei mai consecvenți susținători ai evenimentelor artistice de calitate și un aliat de încredere al Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”, “Fair Media Sind” – cel mai mare sindicat al lucrătorilor din domeniul cultural și mass media din România, un alt partener de cursă lungă al filarmonicii, aflat pentru a 3 a oară în poziția de susținător și ofertant al unei distincții și, nu în ultimul rând, Domnul Constantin Sava, soțul regretatei realizatoare Radio “România Cultural” și „România Muzical”, Rodica Sava – un mare ”suflet” al festivalului care, timp de peste 15 ani a organizat și transmis în direct și, ulterior, pe posturile naționale de radio, evenimentul muzical de la Râmnic. Mai mult decât atât, tinerii care au evoluat în festival au fost invitați și în emisiuni speciale, dedicate lor, sub genericul “Muzicieni de azi, muzicieni de      mâine”, derulate între edițiile festivalului. Domnul Constantin Sava oferă de patru ani o distincție în cadrul festivalului, într-un remember emoționant.

Sigur că Filarmonica ”Ion Dumitrescu” a venit să întregească panoul de recompense, oferind a șaptea distincție, atât ca o necesitate care motivează anual tinerii talentați, dar și ca o completare a deciziei – surpriză, luată pentru prima dată de comitetul director al festivalului, și anume: nu doar tinerii participanți în gală au primit câte o distincție, ci și cele două formații camerale – trioul din București și cvartetul de coarde din Iași, precum și o tânără soprană de la Liceul ”Dinu Lipatti” din Pitești – Izabela Călina.

Iar pentru ca momentul să fie și mai emoționant, una dintre distincții s-a îndreptat către doamna profesoară Georgeta Stoleriu – un nume de prestigiu al artei lirice românești, dar și un dascăl de excepție, care de ani buni vine la Râmnicu Vâlcea cu clasa de canto a Universității Naționale de Muzică, studenții reușind de fiecare dată să ridice publicul în picioare  .

Așadar, anul acesta nu doar studenții minunatei profesoare au primit o distincție, ci și maestra, care a acceptat cu emoție acest modest simbol al prețuirii noastre sincere.

Așa cum se știe, tânărul student vâlcean al Universității de Muzică din Brașov – pianistul Sabin Bănescu și mult mai tânăra violonistă Lois Muntean – elevă a Liceului de muzică din Timișoara, au fost beneficiarii unor distincții ce revin tradițional celor care evoluează în concertul de gală, împreună cu orchestra. Anul acesta, la pupitrul dirijoral s-a aflat Maestrul Daniel Manasi, pe care l-am găsit pe afișul “Tinerelor Talente”, alături de semnatarul acestor rânduri, la ediția a șasea, din anul 1984!

Iată, stimați cititori cum s-a desfășurat ediția cu numărul 43 a Festivalului “Tinere Talente” și iată de ce a fost demnă de a deveni poveste: momentul culminat așteptat este muzical, este artistic.

Așa a fost și de data aceasta, cu tineri talentați, cu momente de noutate, cu istorii ce se  vor scrie, dar „de poveste” a fost inaugurarea marelui pian de concert ”Petrof Mistral” noua bijuterie aflată din data de 11 mai 2023 în patrimoniul Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”, în patrimoniul municipiului Râmnicu Vâlcea.

Un obiect de valoare, un instrument deosebit, lucrat  manual la fabrica din Hradec Kralove – Cehia, fabrică cu o istorie care începe în 1864 și care a produs peste 635.000 de instrumente muzicale.

Semnătura Primarului Mircia Gutău pusă pe actul de achiziție a unui asemenea instrument de care pentru mulți ani de acum înainte se vor bucura mulți pianiști valoroși, reprezintă un moment istoric pentru instituție și pentru oraș, un moment încărcat de semnificații, care a venit ca o încununare a valorii recunoscute a unei instituții care, prin orchestra simfonică și corul “Euphonia” se străduiește să ofere iubitorilor marii muzici, momente de înaltă ținută artistică!

Pe scurt, ediția a 43-a a Festivalului “Tinere Talente” a cuprins momente artistice de certă valoare, demne de frumoase amintiri: recitaluri instrumentale și vocale, muzică de cameră și concerte, culminând cu inaugurarea marelui pian Petrof, îndelung așteptat de melomanii vâlceni, de membrii orchestrei simfonice a filarmonicii, dar și de marii pianiști, care au acum, la Râmnicu Vâlcea, un instrument în măsură să rezoneze cu calitățile lor interpretative.

Manifestare unică de acest gen în țară, Festivalul Tinere Talente ar putea deveni un brand al Râmnicului, în jurul căruia să graviteze și alte manifestări de teatru de artă plastică și alte genuri muzicale, într-un cuvânt, un festival al artelor de calitate.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Filarmonica „Ion Dumitrescu” emblemă națională a muzicii de calitate

Publicat

pe

De

Filarmonica Ion Dumitrescu

Un început de stagiune efervescent marcat de Concertul eveniment inclus în Festivalul Enescu deschidea seria de concerte a Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea pe 18 septembrie cu o sală plină. Un dirijor inspirat, Constantin Grigore și o pianistă de clasă, Adela Liculescu, pentru că despre ea este vorba, a fost și laureată a marelui concurs Enescu, asigurau într-o colaborare excelentă cu simfonicul vâlcean o deschidere de stagiune cu sala plină.

A urmat concertul de la București din Piața Festivalului Enescu,  pe 23 septembrie unde orchestra filarmonicii vâlcene a impresionat cei peste 2000 de participanți entuziaști, un public bucureștean civilizat și avizat, venit să guste aroma muzicii de calitate într-o superbă seară de sâmbătă.

De la o seară de jazz la „Concertele Toamnei” până la concertul dedicat Sfântului Antim Ivireanul, protectorul spiritual al Râmnicului, filarmonica vâlceană a deschis noua stagiune într-o dinamică foarte apreciată de publicul spectator care, încet dar sigur a revenit în sala „Lahovari”, atras bineînțeles de actul cultural autentic, dar și de campania inspirată a managementului instituției, campanie care realizată cu sponsori inimoși a reușit nu doar să repare ceea ce pandemia fracturase, dar și să depășească așteptările.

Poate părea o laudă dar, în realitate, efortul echipei filarmonicii este asiduu, persuasiv și profesionist, cu multă muncă și dedicație în back-office-ul nevăzut iar publicul revine și se primenește într-o dorință vizibilă de a accesa un act artistic de calitate, solid și bine interpretat, transmițător de fior artistic real emoțional. Într-o perioadă nefastă pentru cultură, când mass media promovează cu mult sârg non valoarea, kitsch-ul și produsele comerciale de tip fake, instituțiile muzicale profesioniste fac eforturi monumentale să reziste acestui tir de incultură.

Asistăm cu amărăciune la câștigul milioanelor de like-uri  acordate unor „artiști” lipsiți de orice etică morală, cu texte sterile și zgomote imitatoare de muzică, în esență,  nefiind o problemă așa zisa „piață concurențială”, ci efectele acestui război calitate-non calitate, total inechitabil din care marele perdant este și va fi societatea. Dar ca în orice luptă inegală, părăsim această sferă aducătoare de negativitate și promiscuitate și revenim la actul artistic de calitate pe care Filarmonica „Ion Dumitrescu” se străduiește să o ofere melomanilor în fiecare zi de luni și nu numai.

Luna octombrie a fost foarte „cantabilă” în acest sens pentru că a oferit publicului o serie de concerte foarte atractive precum  „Concertele Toamnei” , „Toamnă romantică”, „Pe aripile muzicii”  sau „Orient Express” luna încheindu-se cu un vocal simfonic  – „Misa Trinitas”, o lucrare semnată de Wolfgang Amadeus Mozart.

Luna noiembrie se anunță de asemenea o lună foarte plină la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea putând chiar să fie considerată un preambul al lunii sărbătorilor de iarnă pentru că simfonicul vâlcean va oferi publicului meloman atât concerte romantice (Ceaikovski, Schumann), concerte clasice (Mozart, Beethoven) cât și ediția cu nr. 2 a Concursului „Academic Piano Competition”, competiție în care publicul meloman prezent la concert va putea urmări în direct „duelul” concertistic al celor 3 tineri care vor trece de etapele preliminare.

Practic, cei 3 finaliști vor concerta pe scena filarmonicii, în acompaniamentul orchestrei simfonice iar la sfârșit juriul, într-un termen foarte scurt va comunica numele câștigătorului, iar publicul va putea vota „concurentul preferat”. O manifestare foarte atractivă care încă de la prima ediție a creat o emulație deosebită în sala de concerte a Filarmonicii „Ion Dumitrescu”. Dar, despre luna noiembrie vă vom invita să citiți în cronica de noiembrie după ce toate concertele se vor fi terminat.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Vâlcea

Uncategorized12 ore inainte

Zyxel Group recunoscut în Anuarul de sustenabilitate 2024 al S&P Global

Zyxel Group a fost numit în Top 5% dintre cei mai performanți  și este unul dintre cei patru furnizori din...

Uncategorized19 ore inainte

Astăzi este ultima zi în care profesorii beneficiază de tarife preferențiale la Dare to Learn – cel mai mare eveniment educațional din Europa

București, 30 aprilie 2024 – Astăzi este ultima zi în care personalul din sistemul de învățământ preuniversitar și universitar din România beneficiază...

Administrație locală20 de ore inainte

Acer se angajează să colecteze 50 de tone de deșeuri de plastic din mediul înconjurător prin intermediul parteneriatului cu Plastic Bank

Colaborarea ajută la prevenirea pătrunderii în ocean a echivalentului a 2,5 milioane de sticle de plastic și sprijină mijloacele de...

Administrație locală22 de ore inainte

BenQ SW272U a câștigat premiul TIPA 2024 pentru cel mai bun monitor foto profesional

Cel mai performant monitor 4K de 27 inch pentru fotografi, cu precizie superioară a culorilor și calibrare hardware București, România...

Filarmonici Ion Dumitrescu Filarmonici Ion Dumitrescu
Viața în Valcea2 zile inainte

“Acorduri spaniole” pe scena Filarmonici Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea

Concertul din 15 Aprilie 2024, al Filarmonicii Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea a reunit nume consacrate ale artei muzicale naționale...

Uncategorized5 zile inainte

Inaugurarea Showroom-ului Caritabil Royal Charity

Craiova, 26 Aprilie 2024 – Asociația Incubatorul de Vise anunță cu entuziasm lansarea showroom-ului caritabil Royal Charity, un proiect menit...

Eveniment5 zile inainte

Călătorii în siguranță cu NAVITEL – gadgeturi de top pentru mașina dumneavoastră

NAVITEL, lider în tehnologie auto, oferă o gamă largă de produse menite să vă ofere confort și siguranță în călătoriile...

Afaceri5 zile inainte

Descoperiți Serviciile Noastre de Acoperișuri și Renovări!

Acoperișuri Durabile și Estetice Echipa noastră de profesioniști calificați îți oferă soluții personalizate pentru acoperișuri, utilizând materiale de cea mai...

Uncategorized6 zile inainte

Asociația Credu dezvăluie noile tendințe în sănătate și longevitate în România

Studiul Alegeri Sănătoase și Îmbătrânire Activă: O Analiză În Profunzime desfășurată în perioada Noiembrie 2023 – Aprilie 2024, cu Participarea...

Uncategorized6 zile inainte

Infinix Mobility intră pe piața din România

București, România – Infinix Mobility, brand emergent care proiectează, produce și comercializează un portofoliu generos de produse sub brandul Infinix, a...

Eveniment6 zile inainte

Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare AI TV și inaugurează o nouă eră a televizoarelor cu inteligență artificială

Produsele din 2024 oferă o experiență de divertisment de nivel superior datorită procesoarelor avansate și funcțiilor performante, bazate pe inteligență...

Eveniment6 zile inainte

Cooperarea Internațională și Interinstituțională în Combaterea Traficului Ilicit de Mărfuri 22 aprilie 2024, București, România

Țigaretele și bunurile contrafăcute se numără printre cele mai traficate produse la frontierele țării. Contrabanda şi comercializarea produselor contrafăcute sunt...

Administrație locală6 zile inainte

PUMA PALERMO LANSEAZĂ O NOUĂ COLECȚIE

Herzogenaurach, Germania, 6 martie 2024 – Colecția PUMA Palermo se întoarce acasă în capitala Siciliană pentru un nou sezon. Noii...

Afaceri6 zile inainte

Dachdecker Service: Specialiștii în Vospire de Acoperișe

Într-o lume în care protecția și confortul casei tale sunt prioritare, alegerea unei companii de încredere pentru serviciile de vospire...

Uncategorized7 zile inainte

Înainte de executarea silită băncile trebuie să-și ajute clienții să depășească situațiile care au generat neplata. Rolul CSALB va crește

24 aprilie, București. Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează...

UncategorizedO săptămână inainte

Studiu Reveal Marketing Research în parteneriat cu Up România despre comportamentul alimentar al românilor: 7 din 10 români intenționează să arunce mai puțină mâncare la gunoi

Cel mai recent studiu derulat de Reveal Marketing Research în parteneriat cu Up România și-a propus să identifice atitudinile și comportamentele...

Știrile Săptămânii