Connect with us

Cultură

Educaţie juridică la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”

Publicat

pe

 

Astăzi, 26 martie 2018, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au coordonat o întâlnire cu elevii unei clase din cadrul Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari”, însoţiţi de cadre didactice, având ca obiectiv educaţia juridică în şcoală, tema aleasă cu ocazia întâlnirii fiind  informarea şi conştientizarea tinerilor privind pericolele legate de folosirea neinspirată a reţelelor de socializare şi a internetului.

Desfăşurarea acestor activităţi s-a realizat în cadrul programului „Şcoala Altfel” precum şi în baza Protocolului de colaborare privind educaţia juridică încheiat între Ministerul Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

La întâlnire a participat şi un ofiţer –specialist din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Idei de parfumuri florale pentru bărbaţi pentru orice anotimp

Publicat

pe

De

Parfumurile florale sunt ideale atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei, iar cele mai importante case de parfumuri le oferă de foarte mult timp. Gama de parfumuri bărbaţi include şi arome florale superbe, în exemple interesante.

Parfum Vivarea by Emper – Zen

Acest parfum prezentat într-o sticlă masculină şi superbă vine cu note de top de trandafir şi geranium, care îţi vor oferi acel sentiment de putere şi delicateţe simultan. Notele medii sunt reprezentate de o combinaţie savuroasă de iasomie, magnolie, lemn de santal care se îmbină armonios şi produc combinaţia ideală de mirosuri şi arome special concepute pentru bărbaţii care vor să fie misterioşi şi interesanţi. Notele de bază sunt de mosc şi vanilie şi vor atrage mereu atenţia tuturor persoanelor din jurul tău.

Parfum Emper – Urban Man

Urban Man este un alt parfum care merită cu siguranţă toată atenţia tuturor persoanelor care îşi doresc un parfum floral masculin. Notele de top vor lăsa în urma ta o aromă de atermisă, ienupăr, lămâie şi salvie, care va schimba complet atmosfera din jurul tău. Notele medii sunt de lavandă, patchouli, mix de note fresh şi frunze de violete. De asemenea, notele de bază sunt de lichen, chihlimbar şi piele, creând combinaţia ideală de arome şi mirosuri specific masculine, care te va învălui în mister şi te va face atractiv pentru toate persoanele din jurul tău.

Parfum Emper – Fabrique Man

Foarte multe persoane care cumpără parfumuri florale prin Emper aleg Fabrique Man. Notele de top ale acestui parfum sunt levănţică, floarea de portocal şi lemnul de tec, dar şi lemnul de santal. Aceste arome se combină perfect astfel încât să se obţină cele mai interesante arome. Notele medii sunt de vanilie, boabe de tonka, chihlimbar şi mosc şi vor rămâne alături de tine foarte mult timp. După ce notele de bază dispar rămâne în urmă o combinaţie savuroasă de bergamotă, măr verde, piper negru, violete şi scorţişoară care se vor învălui într-o notă misterioasă şi atractivă.

Parfum Emper – Saga Man

Parfumul Saga Man de la Emper este reprezentativ pentru bărbaţii moderni, creând un mix sofisticat de prospeţime, de stimulare picantă şi o latură fină şi senzuală în acelaşi timp. Notele de top sunt reprezentate de piper roz, bergamotă şi lămâie şi vor lăsa în urma ta un parfum senzual şi energizant. Notele medii sunt date de combinaţia dintre levănţică, note florale şi note marine, care vor evidenţia ţinuta ta, te vor energiza şi îţi vor oferi cantitatea de optimism de care ai nevoie pentru a face fată cu succes chiar şi celor mai complicate zile.

Notele de bază sunt reprezentate de mosc şi atât şi se combină perfect nu notele medii astfel încât să termini seara într-o aromă delicată şi elegantă.

Toate aceste parfumuri florale oferite de Emper sunt cea mai bună soluţie pentru bărbaţii care au nevoie de un parfum delicat şi interesant, care să îi scoată în evidenţă în cel mai pozitiv mod şi care să le contureze personalitatea.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Învățământul liceal vs învățământul profesional dual

Publicat

pe

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 5 structura Goranu s-au bucurat de un real succes la examenul de Evaluare Națională. Rata de promovare, fiind de 100%, astfel la proba de Limba și literatura română notele au fost cuprinse între 5.10 si 9.65. Drept care unii dintre ei, deși au obținut rezultate bune,ce i ar fi propulsat clar pe locuri sigure la liceu, au ales să urmeze învățământul profesional dual. În plus, acești elevi provin din medii sociale defavorizate si familii monoparentale.

În perioada Pandemiei elevii au fost pregătiți zi de zi, prin intermediul platformelor educaționale, (Kinderpedia, Zoom, Meet) dând dovadă de intelegere si adaptare la aceste condiții speciale. Frecvența elevilor la cursuri a fost de 100%.
La Școala Gimnazială Nr.5 Râmnicu Vâlcea procentul elevilor cu media între 9 -10 la EN 2020 a fost de 38% la Limba si literatura română respectiv 18% la Matematică.

Efortul depus de către elevi a condus la obținerea acestor rezultate care ne mândresc si care le au asigurat accederea la licee de top din Municipiu și din țara (Colegii Naționale Militare).

Mulțumim profesorilor dedicați care si-au alocat tot timpul si toate resursele în pregătirea acestor elevi în prag de examen și sperăm ca pe viitor să ne bucurăm de rezultate la fel de bune!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Gherzan Cătălin, PER: „Educaţia online nu va fi niciodată nici măcar 30% din modul în care trebuie făcută educaţia”

Publicat

pe

Gherzan Cătălin, candidatul PER la primăria municipiului Piteşti şi patron al unei grădiniţe private în Piteşti, a acordat un interviu în care a abordat subiectul educaţiei în vreme de pandemie şi cum ar trebui să se adapteze atât sistemul şcolar cât şi elevii şi dascălii la aceste schimbări pe care coronavirusul le produce în sistemul de învăţământ.

Intrebare: Cum vedeți dvs. această stare de alertă din România?

Raspuns: Este o situație care, din punct de vedere guvernamental și legal, trebuie respectată, dar din punct de vedere economic și popular este o stare care distruge atât economia, cât și psihicul și sănătatea populației.

Intrebare: Cum vedeți, în aceste condiții, situația învățământului, având în vedere că aveți o școală privată foarte cunoscută în Argeș – Lexford Castel?

Raspuns: Educația se face acum online și părinții, cel puțin cei care au copii în clasele I-VIII, se străduiesc din greu să-i țină sub control, având în vedere că cei din clasele mici sunt destul de agitați și năzbâtioși. Ca să vă răspund la întrebare, educația online nu va fi niciodată nici măcar 30% din modul în care trebuie făcută educația.

Intrebare: Ce ne puteți spune despre data alegerilor locale?

Raspuns: Din declarațiile premierului, acestea vor fi la sfârșitul lunii septembrie. Însă din scandalurile care se iscă la nivel înalt și interesele partidului majoritar parlamentar, adică PSD-ul, cred că data alegerilor va fi decalată.

Intrebare: Este posibil să ajungem cu aceste alegeri anul viitor?

Raspuns: Anul acesta cu siguranță vor avea loc alegeri locale.

Intrebare: În ceea ce privește candidatura dvs. la Primăria Pitești, vă întreb dacă ați finalizat lista cu consilierii.

Raspuns: Într-o mare măsură o avem completată, dar încă mai așteptăm câteva forțe noi din partea tinerilor.

Intrebare: Când considerați că va începe efectiv campania pentru Primăria Pitești?

Raspuns: Pot să vă spun că precampania poate să înceapă oricând. Iar campania, știm foarte bine, este doar în luna premergătoare alegerilor. Nu pot să vă spun decât că noi apreciem interesul pe care populația îl acordă ecologismului și multe persoane se implică din ce în ce mai activ, chiar dacă nu au nicio legătură cu partidul. Oamenii se implică activ în a căuta răspunsuri despre modul în care trebuie administrat Piteștiul, de exemplu, din punct de vedere ecologic.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Vâlcea

Exclusiv4 ore inainte

Premierul Florin va demonstra temeinic ca fostul ministru, tot Florin, nu a facut nimic bun pentru finantele publice, continuand sa acorde timp de 13 luni sporuri ne-necesare, din bani imprumutati la cele mai mari dobanzi din Uniunea Europeana

Managementul, eficiența și calitatea serviciilor Poliției Locale Ploiești Conform Legii 155/2010, Poliția Locală își desfășoară activitatea în conformitate cu reglementările...

Afaceri7 ore inainte

Samsung Galaxy S21 Ultra: Experiența supremă pe un smartphone conceput pentru a fi epic

Galaxy S21 Ultra oferă cel mai avansat și inteligent sistem de camere, cel mai luminos și mai inteligent display folosit...

ExclusivO zi inainte

Managementul defectuos si „paranoia” la Politia Locala Ploiesti – au atins apogeul (IV)

Managementul, eficiența și calitatea serviciilor Poliției Locale Ploiești Conform Legii 155/2010, Poliția Locală își desfășoară activitatea în conformitate cu reglementările...

Eveniment2 zile inainte

Sorturi personalizate din piele pentru lucratorii HoReCa

Un șorț este un fel de uniformă pentru lucrătorii din domeniul HoReCa. Ar trebui să fie durabil, elegant și confortabil. Poți comanda...

Afaceri2 zile inainte

Ce cauta angajatii la un loc de munca. Afla care sunt cele mai dorite beneficii!

Numeroase companii se intrec in ziua de astazi sa ofere cele mai multe si atractive beneficii angajatilor. De aceea foarte...

Exclusiv2 zile inainte

Managementul defectuos si „paranoia” la Politia Locala Ploiesti – au atins apogeul (III)/’Fantomele” ataca sistemul bancar cu sprijinul „managementului” Politiei Locale Ploiesti!

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că nerespectarea măsurii obligatorii de a purta mască de protecție în spații închise se...

Exclusiv3 zile inainte

„Se poate și mai rău, gen Mark Gittenstein/Prietenul lui Biden, cu o mână la Fondul Proprietatea pe coco, ca în China, Ucraina etc și cu o alta numind procurorii șefi”

Avocatul Nastase Grigore Marian liderul, din umbra al unei caractatite extinse, care a cuprins, de la UPG, unde actioneaza sotia...

Exclusiv3 zile inainte

Descoperă excelența tehnologică prin inovațiile TCL-CSOT care schimbă radical standardele pentru dispozitivele portabile

TCL-CSOT lansează în premieră două ecrane flexibile la CES 2021   București, 12 ianuarie 2021 –  În premieră, TCL-CSOT anunță la Consumer...

Exclusiv4 zile inainte

„Camarila” procurorului Negulescu Mircea sfideaza legea/Judecatorul TEISANU D. FLORENTIN de la CURTEA DE APEL PLOIESTI poarta masca in sala de judecata „la misto”, sub barbie, punand in real pericol pe colegi, justitiabili si avocatii din sala

Avocatul Nastase Grigore Marian liderul, din umbra al unei caractatite extinse, care a cuprins, de la UPG, unde actioneaza sotia...

ExclusivO săptămână inainte

Reamintim ca – ziarul Incisiv de Prahova a lansat o aplicatie de mobil care ofera utilizatorilor posibilitatea sa gaseasca toate stirile importante intr-un singur loc/Ne respectam pentru ca va respectam!

Avocatul Nastase Grigore Marian liderul, din umbra al unei caractatite extinse, care a cuprins, de la UPG, unde actioneaza sotia...

ExclusivO săptămână inainte

SUVEICA CARE FURA BANII BREZENILOR

Avocatul Nastase Grigore Marian liderul, din umbra al unei caractatite extinse, care a cuprins, de la UPG, unde actioneaza sotia...

ExclusivO săptămână inainte

„Și oamenii ăia răi i-au făcut dosar, când el primea foloase necuvenite cu respectarea legii”

Este, de departe, marele beneficiar al pandemiei de COVID! Fie și doar din prisma jocurilor de culise absolut halucinante făcute...

ExclusivO săptămână inainte

Produsele viitorului la Consumer Electronic Show 2021 TCL cucerește piața electrocasnicelor prin noua generație de Mini-LED și tehnologiile Future Display

Sub deviza #ExperienceMore, TCL prezintă cele mai noi echipamente dotate cu inteligență artificială (AI) și dispozitive de zi cu zi,...

ExclusivO săptămână inainte

Ce credeti ca au in comun rachetele Patriot cu vaccinul antiCOVID de la Pfizer?/Aceiasi actionari importanti!

Aceiasi actionari importanti! Producatorul rachetelor Patriot, gigantul american Raytheon, are ca actionari importanti, in ordinea detinerilor: SSgA Funds Management, Inc....

TurismO săptămână inainte

Ce situații impun serviciile de închirieri microbuze și autocare

Fiecare companie de inchirieri microbuze și autocare care se respectă a inclus în flota sa mai multe modele de autovehicule,...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Raed îi ia locul lui Cîțu!/Vor să-l țină pe Lucian Bode departe de ”jocurile de culise” ale MAI!

Este, de departe, marele beneficiar al pandemiei de COVID! Fie și doar din prisma jocurilor de culise absolut halucinante făcute...

Știrile Săptămânii