Connect with us

Cultură

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021

Publicat

pe

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021

Cui nu-i place să mănânce mâncare delicioasă? Pun pariu că nu există o singură persoană pe această planetă căreia să nu-i placă să mănânce alimente bune și sănătoase. Bucătarii se asigură că ni se aduce mâncare delicioasă. Ei lucrează zi și noapte pentru a inventa rețete noi doar pentru a ne bucura de fiecare bucată.
Din moment ce sunteți aici, sunt sigur că și vouă vă place să vă răsfățați să mâncați mâncare delicioasă, iar acum doriți să aflați despre cei mai buni 10 bucătari din lume.
A deveni bucătar a devenit, de asemenea, una dintre cele mai profitabile și nobile profesii din lume. Pentru a deveni bucătar, trebuie să ai o minte foarte creativă; de asemenea, trebuie să cunoașteți esențialul industriei hoteliere și a ospitalității.
Noi, cei de la Gossipment, ne-am străduit din răsputeri să facem o listă cu ceea ce credem că poate fi considerat top 10 cei mai buni bucătari din lume.
Top 10 cei mai buni bucătari din lume:
alegerea celui mai bun bucătar este o muncă destul de dificilă, deoarece mâncarea este o chestiune subiectivă. Dacă unei persoane îi place gustul a ceva, cealaltă persoană s-ar putea să nu-i placă gustul. Am luat în considerare un factor atunci când facem această listă și acesta este versatilitatea. Așa că, fără a mai pierde timpul, haideți să aruncăm o privire la cei mai buni 10 bucătari din întreaga lume.
1. Wolfgang Puck
Bucătarul, restauratorul și animatorul austriac-american Wolfgang Puck este un rocker roller. Cu peste 30 de restaurante adăugate la repertoriul său, Puck este cunoscut pentru gătitul franțuzesc de astăzi în bucătăriile americane. El a gătit în general pentru nunta lui Kim Kardashian cu Chris Humphries în 2011. Puck este un judecător obișnuit al MasterChef și Hell’s Kitchen. De asemenea, a apărut în CSI, The Muse, The Simpsons și Las Vegas. Abia cărți și restaurante cunoscute!!
Restaurante:
Chinois pe Main
Postrio
Spago Las Vegas
SpagoIstanbuk
Spago Maui
Spago Beaver Creek
Postrio, Las Vegas.
Spago în stațiunea Marina Bay Sands din Singapore
Cărți:
Experiențe în bucătărie cu Wolfgang Puck (1991)
Bucătăria franceză curentă pentru bucătăria americană (1980)
Pizza, paste și asta este doar începutul (2000)
Cartea de gătit Wolfgang Puck (1986)
2. Jamie Oliver
Specialistul britanic în alimentație și restauratorul Jamie Oliver este unul dintre cei mai adorați bucătari din lume. El creează și face rețete de bază delicioase, este un activist funcțional pentru tinerii împovărați, a distribuit 26 de cărți de bucate, a avut 35 dintre programele sale TV și este tată a cinci copii. Cea mai apreciată carte de bucate 30-Minute Meals a doborât recordurile în 2010, vânzând peste 735.000 de exemplare în 10 săptămâni, transformându-se în cartea de non-ficțiune cu cea mai rapidă vânzare din Marea Britanie.
Restaurante:
Rețeaua de restaurante Jamie’s a intrat în organizație în mai 2019.
Cărți:
Bucătarul gol
Ceva pentru weekend
Întoarcerea bucătarului gol
Zile vesele cu bucătarul gol
Jamie’s Dinners
Jamie’s Kitchen
3. Heston Blumenthal
Este un bucătar pe care nu poți să nu-ți amintești. De la marginile sale întunecate și până la mâncărurile sale creative și unice, Heston Blumenthal este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din lume. El este un adept important al utilizării strategiilor logice în gătit și a primit diplome onorifice de la Reading, London Colleges și Bristol. Bucătarul britanic este, de asemenea, un vizitator regulat al MasterChef și al altor seriale TV.
Restaurante:
The Fat Duck
The Hind’s Head
The Crown La Bray
Dinner
Cărți:
Alte aventuri în căutarea perfecțiunii (2007)
Mâncarea de familie (2005)
Cartea de bucate pentru rața grăsă (2008)
În căutarea perfecțiunii (2006)
4. Ferran Adria
Rezumatul nu s-ar fi terminat fără bucătarul spaniol Ferran Adria. Adria a fost numit cel mai proeminent bucătar din lume, de obicei cu restaurantul său elBulli numit de mai multe ori cel mai bun restaurant de pe planetă. Și-a închis restaurantul cu trei stele Michelin în 2011 pentru a compune cărți de referință culinară și a meritat faptul că a făcut „spumă culinară” folosită de bucătari din întreaga lume.
Restaurante:
elBulli (închis în 2011)
Cărți:
Los secretos de El Bulli, 1997
El Bulli: el sabor del Mediterráneo, 1993
El Bulli 1994–1997 (cu JuliSoler și Albert Adrià)
El Bulli 1983–1993 (cu JuliSoler și Albert Adrià)
5. Marco Pierre White
Numit bucătar britanic, primul bucătar VIP, personaj TV și restaurator, Marco Pierre White este unul dintre cei mai apreciați bucătari din lume. La 32 de ani, s-a transformat în cel mai tânăr bucătar și primul bucătar britanic care a primit trei stele Michelin. White a antrenat, de asemenea, o parte dintre cei mai remarcabili bucătari ai lumii, precum Curtis Stone, Shannon Bennet și Gordon Ramsay.
Restaurante:
Marco Pierre White
London Steakhouse Co
Steakhouse, Bar și Grill
Cărți:
White Heat 25
White in Hell’s Kitchen
White Heat Days
6. Gordon Ramsay
Cunoscut cu dragoste ca fiind unul dintre cei mai aprinși bucătari din univers, temperamentul lui Gordon Ramsay l-a condus la faimă. El nu este un copil în ceea ce privește marele ecran care apare în Hell’s Kitchen, The F Word și The F Word, în plus față de aranjamentul american MasterChef, MasterChef Junior și Hotel Hell și formele americane din Hell’s Kitchen și Kitchen Nightmares.
Restaurante:
Gordon Ramsay
Pétrus
Labyrinth Grill (deja Foxtrot Oscar)
Savoy Grill
Cărți:
Pasiunea pentru aromă a lui Gordon Ramsay (1996)
Gordon Ramsay: rapid și delicios – 100 de rețete de gătit în 30 de minute sau mai puțin (2019)
Rețete care te vor apărea pentru totdeauna (2018)
7. Shannon Bennett
Cel mai popular pentru bucătăria sa cu motivație franceză, bucătarul australian Shannon Bennett și-a făcut un nume semnificativ la nivel internațional și național. Un vizitator obișnuit al Masterchef Australia și ambasadorul Audi este cel mai cunoscut pentru meniurile sale inventive în calitate de șef bucătar la restaurantul Melbourne, Vue de monde.
Restaurante:
Lui Bar
Bistro Vue
Vue Evenimente la Rialto
Shannon Bennett’s New York
Cărți:
28 de zile în Provence
My French Vue – Bistro care gătește acasă
Gătit peste tot în lume
My Vue Modern French Cookery
Shannon Bennett’s Paris
8. Thomas Keller
Primul bucătar american din această listă, Thomas Keller, este o putere. De asemenea, el este beneficiarul celui mai bun bucătar din America în 1997 și este un campion de durată în Top 50 Restaurante din lume anual. Acum deține șapte stele Michelin în total. De asemenea, a avut plăcerea să găzduiască pentru petrecerea de după Oscarurile Vanity Fair în 2018.
Restaurante:
în esență
The French Laundry
Bouchon
Cărți:
special numit acasă.
Bouchon Bakery (2002)
Under Tension: Cooking Sous Vide
9. Curtis Stone
Curtis Stone este unul dintre cei mai lăudați bucătari din Australia, ajungând la faimă după o apariție în The Celebrity Apprentice. Stone a început să gătească la patru ani sub îndrumarea bunicii sale. Profesia sa l-a văzut mutandu-se la Los Angeles și apărând la Surfing the Menu, Dinner in a Box, Saturday Kitchen și Good Food Live. Gazda sezonului principal al My Kitchen Rules din Australia este în prezent esența supermarketurilor Coles. Puteți citi mai multe despre el aici.
Restaurante:
Gwen, Los Angeles
Maude Restaurant, Beverly Hills
10. Emeril Lagasse
Marele părinte al stilului „New Orleans”, Emeril Lagasse este unul dintre cei mai importanți bucătari ai lumii. Se estimează că portofoliul său de mass-media, restaurante și produse produce o valoare estimată de 150 de milioane USD în fiecare an. De asemenea, el a fost un beneficiar al premiului National Best Recipe pentru formula sa „Turkey and Hot Sausage Chili” în 2003. Emeril a înființat Fundația Emeril Lagasse în 2002, care face ca educația să deschidă porțile copiilor defavorizați.
Cărți:
New Orleans Cooking (1993)
Emeril’s Creole Christmas (1997)
Louisiana Real and Rustic (1996)
Emeril’s TV Dinners (1998)

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Principele Nicolae – vizită la Şcoala Gimnazială Nr. 5 din Râmnicu Vâlcea

Publicat

pe

Școala Gimnazială Nr. 5 din Râmnicu Vâlcea a avut parte de o vizită regală. Principele Nicolae a fost prezent printre elevii Vâlceni și a susținut împreună cu aceștia o minunată lecţie de Istorie a Monarhiei, în cadrul Proiectului “Istoria Regalității în școli”.

„Suntem extrem de încântați de vizita Principelui Nicolae la Şcoala Gimnazială Nr. 5 din Râmnicu Vâlcea. Elevii, alături de Majestatea sa, au parcurs o bună parte a istoriei regalității. A fost o lecție plăcută, interesată și spusă cum numai un membru al familiei regale ar putea-o face!

Elevii au avut parte de o experiență unică, cu care probabil nu se vor mai întâlni prea curând.

Întreaga școală a fost deosebit de onorată, bucuroasă, dar și emoționată de vizita Majestății Sale. Principele Nicolae a ajuns în școala din Râmnicu Vâlcea prin prisma proiectului „Istoria Regalității în școli”.

Elevii au asistat la o lecție autentică de Istorie a Monarhiei, chiar de la sursă. Principele Nicolae este membru al familiei regale, membru căruia îi curge prin vene “sânge albastru”!” – au declarat reprezentanţii şcolii.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Fii student al Universității „Constantin Brâncoveanu” din Pitești!

Publicat

pe

În societatea contemporană, la baza carierei noastre se află studiile universitare. Fie că ești proaspăt absolvent al învățământului liceal sau nu, poți oricând să devii student.

Să urmezi cursurile unei facultăți îți poate deschide noi orizonturi, ajutându-te să evoluezi în mod constant.

Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Pitești reprezintă o instituție acreditată prin Legea 242/2004, ceea ce înseamnă că diploma obținută la finalizarea anilor de studiu va fi recunoscută atât la nivel național, cât și internațional.

Specializările diverse Management, Contabilitate și Informatică de Gestiune, Administrație Publică, Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor, dar și Drept îți oferă posibilități de alegere multiple.

Durata studiilor de licență este de 3 ani, respectiv 4 ani pentru specializarea Drept, timp în care veți deprinde competențele necesare în vederea exercitării unei profesii, imediat după absolvire.

De asemenea, putem să avansăm într-un domeniu și prin frecventarea cursurilor de master, tot în cadrul Universității „Constantin Brâncoveanu” din Pitești, urmând programe de Managementul Afacerilor, Management în Administrație și Servicii Publice, Management și Strategii în Resurse Umane, Management și Logistică, Managementul Serviciilor Publice, Turism, Gestiune Hotelieră și Politici în Industria Ospitalității, Standarde, Reglementări și Politici Contabile, Drept Privat.

Primul pas, dacă ne dorim studii de licență, pe care îl putem face este să completăm dosarul de admitere cu următoarele documente: diploma bacalaureat/adeverința, copie a certificatului de naștere (copie certificată), adeverința medicală, copie a buletinului, foaia matricolă, două fotografii tip buletin, cât și copie a certificatului de căsătorie (copie certificată), acolo unde este cazul.

Mai apoi, va trebui să depunem documentele necesare la secretariat.

Procedura este una cât se poate de simplă, însă extrem de importantă, pentru orice viitor student.

În cazul în care încă mai există incertitudini referitoare la avantajele înscrierii într-o formă de învățământ universitar, atunci ar trebui să ai în vedere cel puțin avantajele pe care le regăsești mai jos.

În primul rând, te vei putea specializa într-un anumit domeniu, deoarece pe durata celor 3 sau 4 ani, vei studia mai multe discipline ce au legătură cu specializarea selectată. În acest mod, vei putea să observi ceea ce îți place cu adevărat și ce te reprezintă, aspect esențial când urmează să alegem un job anume.

Știm deja că orice diplomă reprezintă un atuu în cadrul interviurilor de angajare. Ba mai mult, experiența dobândită pe băncile facultății îți va fi de mare folos, în vederea promovării probelor practice.

În ultimul an de studiu, există șanse foarte mari să fii recrutat de o firmă ce îți va oferi un job convenabil din punct de vedere financiar.

Dacă ești un student cu note bune și cunoști o limbă străină, atunci poți să studiezi sau să participi la un schimb de experiență, într-o altă țară, prin programul ERASMUS+. Vei putea locui pe durata a câteva luni într-un alt stat al Uniunii Europene, bucurându-te de momente de neuitat.

La facultate, vei cunoaște noi oameni, poți chiar să legi și prietenii pe viață, deci cu siguranță este un mediu prielnic pentru socializare.

Prin urmare, deciziile pe care le luăm în viață sunt deosebit de importante. Este momentul să ne axăm pe dezvoltarea profesională și să devenim o variantă din ce în ce mai bună a noastră, iar pentru asta studiile ar trebui să reprezinte o prioritate.

Nu mai sta pe gânduri și alege specializarea care ți se potrivește și fii chiar tu noul student al Universității „Constantin Brâncoveanu”!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Calendarul Evenimentelor cultural-artistice din luna Mai în Râmnicu Vâlcea

Publicat

pe

Luna mai este o lună plină de evenimente în Râmnicu Vâlcea, atât culturale cât şi sportive. „Startul” este dat de spectacolul dedicat zilei de 1 Mai – Ziua Muncii – ce va avea loc în Scuarul Mircea cel Bătrân unde Taraful Rutenilor şi Carmen Chindriş vor încânta publicul vâlcean. În ziua următoare, pe 2 mai, melomanii vâlceni se pot delecta cu „Maeştrii în concert” la Filarmonica „Ion Dumitrescu”.

Iubitorii sportului vor avea şi ei parte de spectacol marţi, 3 mai, atunci când în Sala Sporturilor echipa de handbal a municipiului, SCM Rm. Vâlcea va întâlni CS Minaur Baia Mare într-un meci din Cupa României la handbal feminin.

În perioada 12-15 mai, în Scuarul Mircea cel Bătrân se va desfăşura eStrada Food Festival, un eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea unde FoodTruck-uri din toată ţara sunt prezente cu o mulţime de preparate culinare: burgeri şi hot dog, delicioase steak-uri, produse din bucătării exotice şi dulciuri.

În perioada 20-22 mai, la Râmnicu Vâlcea se va sărbători cu mare fast Atestarea Documentară a Râmnicului printr-un spectacol de excepţie ce se va desfăşura pe „Arenele Traian”. În prima zi a acestui eveniment-spectacol vor urca pe scenă cunoscuţi interpreţi precum Constantin Enceanu, Ionuţ Dolănescu, Emilia Dorobanţu precum şi Junii Sibiului. Ulterior, pe 21 mai vor cânta pentru publicul vâlcean Nicoleta Nucă, Viorica şi Ioniţă împreună cu Taraful din Clejani, iar pe 22 mai va avea loc un show simfonic extraordinar la Filarmonica „Ion Dumitrescu” unde trupa Holograf va susţine un concert.

Programul complet al tuturor evenimentelor cultural-artistice din luna mai, precum şi orele de început ale acestora, le puteţi consulta în imaginea ataşată.

Aceste evenimente vin ca urmare a inițiativei viceprimarului Andrei Gheorghiu, responsabil de acest domeniu în cadrul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea. Viceprimarul este conștient că Râmnicul are nevoie de o viață culturală dinamică, vibrantă, în care să fie sprijinite experimentarea și inițiativa, să devină un pol cultural al evenimentelor din zonă, un laborator al creativității, un oraș cu spirit tânăr, dar în care istoria și tradițiile sunt respectate, în egală măsură.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Vâlcea

Cultură4 ore inainte

Principele Nicolae – vizită la Şcoala Gimnazială Nr. 5 din Râmnicu Vâlcea

Școala Gimnazială Nr. 5 din Râmnicu Vâlcea a avut parte de o vizită regală. Principele Nicolae a fost prezent printre...

Exclusiv16 ore inainte

„𝐒𝐢𝐧𝐝𝐫𝐨𝐦𝐮𝐥 𝐁𝐞𝐫𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞𝐬𝐭𝐢”/𝐃𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐥𝐚𝐬𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐮 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝙛𝙖𝙘𝙩𝙤 𝐢𝐧 𝐜𝐮𝐬𝐭𝐨𝐝𝐢𝐚 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐢

Într-un articol publicat pe platforma Contributors, arhivistul si istoricul Cătălin Botoșineanu susține că documentele clasificate au intrat de facto in...

EvenimentO zi inainte

Banometru și Dragoș Pătraru: două zile de prezentări și ședințe gratuite de consiliere financiară pentru timișoreni, pe 20 și 21 mai, la Iulius Town

  Echipa programului gratuit de sănătate financiară Banometru, alături de Dragoș Pătraru, Starea Nației, își anunță prezența în Timișoara, la...

Exclusiv2 zile inainte

„Asta e un text care ne avertizeaza ca ori avem de-a face cu niste escroci de mare anvergura ori cu niste prosti galonati care conduc dezastruos resursele, financiarul si juridicul”

„Dacă un polițist ar fi avut un salariu de funcție în cuantum brut mai mic cu 100 de lei decât...

Uncategorized2 zile inainte

Ce oferta trebuie sa includa barul de bauturi alcoolice de la o nunta?

A inceputul sezonul nuntilor si, odata cu el, pregatirile pentru evenimentul care va marca o noua etapa in viata celor...

Exclusiv2 zile inainte

Ofițerul superior a dus digitalizarea instituției pe culmile progresului, inventând metoda controlului prin poze postate pe aplicația de watsapp

La data de 12 mai, Incisiv de Prahova publica articolul „Incisiv de Prahova continuă seria dezvăluirilor de la Penitenciarul Giurgiu”....

Exclusiv3 zile inainte

Dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova au fost confirmate/DECAPITĂRI IN SISTEMUL PENITENCIAR!

La data de 12 mai, Incisiv de Prahova publica articolul „Incisiv de Prahova continuă seria dezvăluirilor de la Penitenciarul Giurgiu”....

Exclusiv4 zile inainte

Urmeaza o saptamana incendiara/Grup organizat, format din primari, fosti procurori, politisti, „jurnalisti”, presedinti de agentii, directori de multinationale si asa zisi oameni de afaceri

La data de 12 mai, Incisiv de Prahova publica articolul „Incisiv de Prahova continuă seria dezvăluirilor de la Penitenciarul Giurgiu”....

Exclusiv5 zile inainte

Incisiv de Prahova continuă seria dezvăluirilor de la Penitenciarul Giurgiu.

Incisiv de Prahova a tot scris despre managementul ineficient al Penitenciarului Giurgiu, dar protejat de la centru. Cu ceva timp in...

Exclusiv6 zile inainte

Presiuni media si santaje politice în poliția prahoveană/Ginel Preda, adjunct al IPJ – nu se dezminte (I)

Incisiv de Prahova a tot scris despre managementul ineficient al Penitenciarului Giurgiu, dar protejat de la centru. Cu ceva timp in...

EvenimentO săptămână inainte

Ia parte la “Zilele oraşului Călimăneşti”, în perioada 20-22 mai 2022!

Oraşul Călimăneşti intră în sărbătoare, cu prilejul împlinii a 634 de ani de la prima atestare documentară. Călimăneştiul este un...

ExclusivO săptămână inainte

Vă lăsăm pe voi să apreciați dacă pentru cei ~4,46 lei/ora de noapte, este justificat ca polițiștii să-și pună sănătatea în pericol

La data de 04 mai 2022, Incisiv de Prahova a publicat articolul: „Afacerea Bachus sau formula Conpet, sub bagheta papusarului...

CulturăO săptămână inainte

Fii student al Universității „Constantin Brâncoveanu” din Pitești!

În societatea contemporană, la baza carierei noastre se află studiile universitare. Fie că ești proaspăt absolvent al învățământului liceal sau...

ExclusivO săptămână inainte

Afacerea Bachus sau formula Conpet, sub bagheta papusarului Tudora Dorin (II)

La data de 04 mai 2022, Incisiv de Prahova a publicat articolul: „Afacerea Bachus sau formula Conpet, sub bagheta papusarului...

CulturăO săptămână inainte

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021 Cui nu-i place să mănânce mâncare delicioasă? Pun pariu că...

ExclusivO săptămână inainte

Bogdan Licu, adjunct al procurorului general al României, candidatul cu nota 5 în drept penal pentru CCR al lui Ciolacu/SRI, „în pielea goală”

Scaunele directorilor de penitenciare rămân incă ocupate prin veșnicile imputerniciri, personaje dubioase cu care ministrul justiției se laudă că a...

Știrile Săptămânii