Connect with us

Exclusiv

Aduceti izoleta/Romania nu a mai vazut asta niciodata!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Polițiștii trimiși în Centrul Vechi, mai mulți decât clienții…

”Ordin de la Cotroceni : Închideți România de pe 7 decembrie” titram lovitura din 1 octombrie. Iar de atunci aproape că nu mai este lider politic sau analist care să nu se umfle cu ”sursele” sale despre ”închiderea României de pe 7 decembrie”… Numai că, pe 13 octombrie dezvăluiam că lucrurile deja se precipită și că ”Iohannis va scoate Armata pe străzi înainte de alegeri”! Pentru că, în loc să defileze pe sub Arcul deTriumf de 1 Decembrie, anul acesta militarii cu glonț pe țeavă nu vor fi trimiși barem să sprijine Poliția împotriva clanurilor interlope, dacă o astfel de acțiune inter-instituțională chiar va fi prevăzută. În schimb, din blindatele Piranha de zeci de milioane de euro bucata îi vor controla pe români de măști… Mai ales pe cei care vor încerca să se refugieze în vreun restaurant, bar, cafenea sau alte astfel de ”focare”…

Comisarul șef Berechet scapă Poliția Capitalei de sub control

Până atunci însă, știind atât de bine că tot contraatacul rămâne cea mai bună apărare, strategii ”lockdown”-ului deja au asmuțit forțele Ministerului de Interne asupra patronilor de mici afaceri mai ales din domeniul HORECA, pentru ca nu cumva aceștia să mai apuce să protesteze cumva… Și să zică în cele din urmă ”Bogdaproste” că au fost barem lăsați să tragă singuri obloanele, fără a mai primi amenzile astronomice cu acre sunt amenințați zi și noapte. Dar mai ales să fie verificați ”la sânge”, în plină pandemie și când oricum încasările unor restaurante apreciate au ajuns sub cele ale unor banale covrigării, la autorizațiile de funcționare! Controale pe care în cel mai bun caz ar trebui să le facă structurile specializate ale Primăriilor, ci nu cohortele de polițiști de la Ordine Publică trimise în ultimele zile pentru oricum insignifiantele ”rămășițe” de comerț ce se mai desfășoară în Centrul Vechi.

Acolo unde războiul orgoliilor între actori mai mici sau mai mari de pe scena Ministerului de Interne, de la Bogdan Despescu la Radu Gavriș și de la Bogdan Berechet la Cristian Ghica a dus la escaladarea conflictului fratricid pentru preluarea controlului asupra Poliției Capitalei. Cu victime colaterale sigure în rândurile puținilor patroni care mai încercau să își salveze afacerile și deci implicit locurile de muncă ale angajaților. Dar uite că pentru ca Berechet să poată justifica detașarea lui Ghica din fruntea Poliției Centrului Vechi s-a trecut deja la depășirea grobiană a planului cincinal la amenzi! Noua năpastă venind după săptămânile în care la rândul său subalternii lui Ghica, pentru a îi da peste nas șefului Poliției Capitalei, au recurs la rândul lor la aceste raiduri isterice asupra locațiilor HORECA! Astfel că toți șefii Poliției care se află în spatele acestui ordin sau îl pun în executare cu specificul exces de zel al ”milițienilor atârnători” de altădată ar trebui cel puțin duși la un test psihologic pe bune! Și asta înainte de a răspunde fiecare în parte pentru declanșarea acestei nebunii generalizate!

Războiul Berechet – Gavriș, mutat în Centrul Vechi!

Chiar înainte de a își semna demisia, Liviu Vasilescu i-a îndeplinit un ultim capriciu camaradului Bogdan Despescu, dând cu același pix și pe detașarea comisarului șef Radu Gavriș undeva unde să ”îi mai intre mințile în cap”… Acesta însă nu doar că a atacat și câștigat în instanță ordinul lui Vasilescu, dar acum a găsit și mijlocul perfect de a se răzbuna. Și uite cum comisarul șef Cristian Ghica, și el decapat prin aceeași metodă a decapării de la conducerea Poliției Centrului Vechi este ațâțat public de Gavriș să continue ”rebeliunea” împotriva șefului Poliției Capitalei, comisarul șef Bogdan Berechet. Cel care, în disperare de cauză pentru a se putea acoperi la o adică printr-o ”justificare” procedurală a detașării lui Ghica a dispus efectuarea de raiduri masive asupra tuturor locațiilor din Centru Vechi! Punându-și astfel oamenii să intre cu bocancii tocmai în sfera de competență a lui Ghica de până acum puțină vreme în urmă… Mai mult decât atât, echipajele trimise să poarte acest război personal în stradă par a fi fost instruite să ia la puricat tot ce se poate lua, să dea amenzi și să întocmească orice alte acte procedurale, doar s-o putea demonstra ”haosul” lăsat în urmă de Ghica.

Iar toate părțile implicate în acest ”Jihad” fratricid de la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București acționează cu un ”fundamentalism” care arată că lucrurile au cam scăpat deja de sub control. Și că poate este cazul ca alte structuri ale statului român să intervină de urgență… Asta dacă nu cumva ministrul Marcel Vela, dacă tot se arată interesat să își reia ministerul înapoi, după cum dezvăluiam chiar ieri, decide să se implice și să mai potolească spiritele extrem de inflamate din Poliția Capitalei.

Ca să se răzbune pe cuplul Despescu – Vasilescu, Radu Gavriș îl ațâță pe Cristian Ghica

Mai ales că primii care suferă sunt angajații și patronii firmelor din HORECA. Dar care din păcate vor fi urmați și de cei ai altor mici afaceri, pentru că deja se pregătesc noi operațiuni de verificare a tuturor business-urilor care încă mai funcționează în București! Bineînțeles, a celor conduse de români! Că doar de cele ale ”investitorilor strategici” străini, oricât de exaltați ar fi șefii Poliției ca să execute ordinele de ”închidere a barăcilor” din comerț cât mai repede, tot nu sunt atât de inconștienți încât să se atingă…

”Plutoane de execuție” de la Ordine Publică!

Însă ceea ce surprinde cu adevărat este că la aceste controale tematice au fost trimiși în prima linie a frontului deschis de către Poliția Capitalei în Centrul Vechi polițiștii de la Ordine Publică! Fiind greu de explicat cum de s-a ajuns să se recurgă la aceste veritabile ”plutoane de execuție”, mai ales că polițiștii de Economic nu doar că sunt deja ”rara avis” în cadrul unor echipaje mixte care abundă de jandarmi, mascați și OP-iști! Ca să nu mai spunem că excesul de zel dovedit de unii dintre ”neaveniții” folosiți în aceste operațiuni cer pur și simplu autorizațiile de funcționare, neavând nicio greață în a amenința cu suspendarea sau chiar anularea acestora!

Oare Vela o ști de războiul de gherilă de la DGPMB?

Cu toate că astfel de măsuri excepționale nu sunt în niciun caz apanajul polițiștilor de la Ordine Publică, nici măcar a celor de pe la SICE, ci doar a inspectorilor Primăriilor de Sector! Dar așa este când ”ordinul se execută și nu se discută”… Fie el și unul pur și simplu ”criminal” pentru afacerile patronilor români și a angajaților acestora… Cei care știu foarte bine că dacă ei cedează și trag obloanele acum, atunci ajutoarele promise de stat vor veni de-abia la Paște… Al cailor sau nu, nici măcar nu mai contează, din moment ce aceștia nu știu cu ce vor își hrăni familiile nici măcar până la Crăciun…

 

Facebook Comments

Exclusiv

Maximizați Performanța iPhone 11 cu Serviciile Profesionale SmeuGSM

Publicat

pe

De

În zilele noastre, telefonul mobil este mai mult decât un simplu gadget; este un centru de comandă pentru viața personală și profesională. Având acest lucru în minte, performanța optimă a bateriei iPhone 11 este crucială pentru a ține pasul cu ritmul alert al vieții de zi cu zi. De la întâlniri de afaceri la sesiuni de streaming video, bateria ta trebuie să fie întotdeauna pregătită să facă față provocărilor. Dar, odată cu trecerea timpului, chiar și cele mai rezistente baterii își pierd din capacitate, ceea ce poate afecta semnificativ utilizarea zilnică a dispozitivului tău.

La SmeuGSM, un service GSM de încredere, ne dedicăm restaurării performanței originale a dispozitivului tău iPhone 11 prin înlocuirea bateriei cu una nouă, de înaltă calitate. Suntem mândri să oferim soluții personalizate fiecărui client, garantând că fiecare înlocuire de baterie iPhone este efectuată cu precizie și atenție la detalii. Echipa noastră de specialiști, cu ani de experiență în domeniu, folosește doar piese de schimb originale pentru a asigura compatibilitatea și performanța de lungă durată.

În plus, înțelegem cât de important este să ai un display telefon iPhone care funcționează perfect. Un ecran defectuos poate fi nu doar frustrant, dar poate și să împiedice experiența utilizatorului. De aceea, SmeuGSM oferă, de asemenea, servicii profesionale de reparare și înlocuire a ecranului, asigurându-te că te vei bucura din nou de claritatea și sensibilitatea ecranului tău iPhone 11 fără întârziere.

La SmeuGSM, ne angajăm să oferim servicii rapide, eficiente și de înaltă calitate. Înțelegem valoarea timpului tău, motiv pentru care ne străduim să finalizăm majoritatea reparațiilor, inclusiv înlocuirile de baterie și reparațiile de ecran, în aceeași zi. Vizitând SmeuGSM, beneficiezi nu doar de expertiza tehnicienilor noștri, dar și de o experiență de serviciu client excepțională, menită să depășească așteptările.

Nu lăsa performanța scăzută a bateriei sau problemele ecranului să îți încetinească ritmul vieții. Alege profesionalismul și experiența SmeuGSM pentru a asigura că iPhone 11-ul tău funcționează la capacitate maximă. Te invităm să ne vizitezi pentru o evaluare și să descoperi cum tehnicienii noștri pot aduce înapoi la viață performanța și fiabilitatea dispozitivului tău, permițându-ți să te bucuri din plin de tehnologie fără întreruperi. Cu SmeuGSM, telefonul tău este întotdeauna în mâini sigure, gata să facă față provocărilor zilnice alături de tine.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Cum îți protejezi datele? Manager de parole și securitate suplimentară pentru fișierele tale

Publicat

pe

De

În fiecare zi, ne bazăm pe zeci de platforme online. Stocăm informații importante în cloud și ne ținem viețile personale și profesionale pe dispozitive electronice. Totuși, pe măsură ce tehnologia evoluează, la fel se întâmplă și cu riscurile privind securitatea datelor, ajungându-se adesea la pierderea confidențialității. Așadar, cum ne putem proteja fișierele în mod eficient?

Una dintre cele mai mari greșeli de securitate este să folosim aceleași parole pentru servicii diferite. Dacă o parolă este compromisă, un atacator poate obține cu ușurință acces și la alte conturi care aparțin aceluiași utilizator. Soluția ideală este să utilizezi parole unice, puternice, care reprezintă o combinație între diferite cifre, litere și caractere speciale. Cu toate acestea, poate fi destul de dificil să îți amintești și să administrezi toate aceste combinații, motiv pentru care este firesc să utilizezi un manager de parole. Acest instrument generează, stochează și completează automat parolele pentru diverse conturi online. Astfel, datele tale vor fi păstrate mai în siguranță. De asemenea, îți va permite să te conectezi și să îți gestionezi datele mai convenabil. Pe internet există astfel de aplicații atât contra cost cât și gratuite, cum ar fi 1Password, NordPass și KeePass.Acestea pot fi diferite în ceea ce privește caracteristicile, dar principiul este similar și orice manager de parole este mai bun decât niciunul.

Autentificarea cu doi factori, care este o confirmare suplimentară a accesului după introducerea unei parole, este o altă modalitate de a păstra conturile online în siguranță. De obicei, se generează un cod pe un dispozitiv extern sau acesta este trimis la un număr de telefon prestabilit. Astfel, chiar și în situația în care parola ta ajunge pe mâini greșite, un hacker nu poate avea acces complet fără modalitatea suplimentară de autorizare.

În plus față de securitatea rețelei, merită luată în considerare și securitatea datelor stocate la nivel local; până la urmă, aici stocăm adesea cele mai personale fișiere. Făcând o copie de rezervă pe suporturi externe, cum ar fi Samsung T5 EVO de 8 TB, te poți asigura că nu vei pierde accesul la datele tale în cazul unui atac cibernetic sau al unei defecțiuni a serverului. Dar dacă ne pierdem SSD-ul sau dacă mai multe persoane utilizează același computer? Unii producători au propriile aplicații de protecție a datelor, cum ar fi Samsung Magician Software. Acesta este un instrument care îți permite cu ușurință să criptezi și să protejezi prin parolă fișierele selectate, să instalezi cele mai recente drivere sau să rulezi scanări de diagnosticare pentru a te asigura că datele tale nu au fost deteriorate. În cazul în care dispozitivele tale au cititoare de amprente, poți utiliza și securitatea biometrică, astfel încât numai persoanele autorizate să aibă acces la fișierele protejate.

Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, protejarea datelor este o prioritate, așadar merită să profiți de numeroasele forme suplimentare de securitate a fișierelor. Un manager de parole, autentificarea cu doi factori sau criptarea copiilor locale sunt doar câteva dintre soluțiile pe care le poți implementa pentru a maximiza protecția datelor tale împotriva accesului neautorizat.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Momentul Potrivit pentru Schimbarea Anvelopelor – Semne și Sfaturi Utile

Publicat

pe

A înțelege când să înlocuiești anvelopele este esențial pentru siguranța ta și pentru performanța vehiculului tău. Anvelopele uzate sau deteriorate pot afecta aderența, manevrabilitatea și capacitatea de frânare, expunând șoferii și pasagerii la riscuri inutile. Acest articol oferă un ghid complet despre semnele de uzură ale anvelopelor și recomandări pentru înlocuirea lor, asigurându-te că ești informat și pregătit să iei deciziile corecte.

1. Profunzimea benzii de rulare

Unul dintre cele mai clare semne că anvelopele trebuie înlocuite este profunzimea insuficientă a benzii de rulare. Legislația europeană cere ca anvelopele să aibă o profunzime minimă a benzii de rulare de 1.6 milimetri. Pentru a verifica acest aspect, poți folosi un indicator de adâncime al benzii de rulare sau simpla metodă a monedei. Introdu o monedă în canelura anvelopei și vezi cât de adânc intră. Dacă partea vizibilă a monedei este prea mare, este timpul să îți planifici o vizită la vulcanizare. Pe Vadrexim.ro , gasesti modelul de anvelope preferat.

2. Uzura neuniformă

Uzura neuniformă a anvelopelor poate indica probleme de aliniere sau probleme cu suspensia vehiculului. De exemplu, dacă partea interioară sau exterioară a anvelopei este mai uzată decât centru, ar trebui să verifici alinierea roților. Uzura neuniformă poate de asemenea rezulta din presiuni incorecte în anvelope. Este important să verifici și să ajustezi periodic presiunea în anvelope conform specificațiilor producătorului.

3. Crăpături și alte daune vizibile

Anvelopele pot dezvolta crăpături în cauciuc din cauza vârstei, expunerii la temperaturi extreme sau a contactului cu substanțe chimice și uleiuri. Inspectează anvelopele pentru orice semne de crăpături, tăieturi, umflături sau alte deformări care pot compromite integritatea structurală a anvelopei.

4. Vârsta anvelopei

Vârsta anvelopei este un alt factor important. Producătorii de anvelope recomandă în general înlocuirea anvelopelor la fiecare 5-6 ani, indiferent de starea lor vizibilă. Compusul de cauciuc se degradează în timp, chiar și dacă anvelopele nu sunt folosite intensiv. Verifică data de fabricație inscripționată pe anvelopă, reprezentată de patru cifre; primele două indică săptămâna, iar ultimele două anul fabricației.

5. Performanța anvelopei

Dacă observi că vehiculul tău are tendința de a derapa ușor pe carosabil umed sau dacă frânările devin mai lungi decât de obicei, este posibil să fie necesar să schimbi anvelopele. Aderența redusă este un semn că banda de rulare nu mai este eficientă în evacuarea apei sau în menținerea tracțiunii.

Recomandări pentru înlocuirea anvelopelor

Când vine timpul să înlocuiești anvelopele, alege întotdeauna produse de calitate care corespund specificațiilor vehiculului tău. Este adesea recomandat să înlocuiești toate patru anvelopele simultan pentru a menține un echilibru uniform al performanței. Dacă bugetul este o problemă, înlocuirea în perechi (anvelopele din față sau cele din spate) poate fi o alternativă acceptabilă. De asemenea, este crucial să te asiguri că noile anvelope sunt echilibrate și aliniate corect după montare.

În concluzie, monitorizarea regulată a stării anvelopelor și înlocuirea la timp sunt esențiale pentru siguranța rutieră. Prin urmarea acestor sfaturi din https://www.topgear.com/,  vei contribui la o experiență de condus mai sigură și mai plăcută.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Vâlcea

Sport3 ore inainte

Cozia Mountain Run 2024: Aventura montană și solidaritate pentru comunitate

Într-o lume agitată de tehnologie și aglomerație urbană, există momente în care sufletul nostru caută pace și conexiune cu natura....

Administrație locală10 ore inainte

B.D.G. Import își extinde portofoliul prin parteneriatul cu William Grant & Sons

D.G. Import a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri de 365 milioane lei Compania estimează că veniturile generate de...

Uncategorized12 ore inainte

Samsung Electronics prezintă un stil de viață conectat și noua gamă de produse incorporabile la EuroCucina 2024

Concentrându-se pe interconectivitatea între electrocasnice și noi produse inovatoare, Samsung ilustrează îmbunătățirile pe care le aduce în stilul de viață...

AfaceriO zi inainte

Servicii Profesionale de Acoperișuri și Construcții la GR Bauunternehmer

La GR Bauunternehmer, ne specializăm într-o gamă largă de servicii de construcții și renovări în Germania. Oferim soluții complete pentru...

EvenimentO zi inainte

Conexiuni adevărate: Heineken® și Bodega lansează “The Boring Phone”

Heineken® și brand-ul american și retailer-ul Bodega au lansat „The Boring Phone” care își propune să ajute oamenii să realizeze...

Administrație localăO zi inainte

La East European Comic Con, viitorii artiști vizuali primesc feedback relevant de la ECHO School

București, 17 aprilie 2024 – ECHO School, primul program de facultate în dezvoltarea jocurilor video din România, anunță participarea sa...

Administrație locală3 zile inainte

Expoziția de design „Newfound Equilibrium” a Samsung va fi prezentată la Milan Design Week 2024

Expoziția va oferi vizitatorilor o experiență imersivă, care descrie într-un mod artistic filosofia de design a Samsung România, București –...

Afaceri3 zile inainte

Transformă-ți Mansarda într-un Spațiu Confortabil și Eficient Energetic cu O Dachboden Dämmung Corespunzătoare

Ai o mansardă nefolosită sau subutilizată? Ai observat că în timpul iernii temperatura din casă este greu de menținut și...

Administrație locală3 zile inainte

OnePlus inaugurează primul punct de prezentare a produselor și lansează OnePlus Watch 2, cel mai nou ceas inteligent din portofoliu

*Vizitatorii pop-up store-ului pot beneficia de reduceri de până la 700 de lei la produsele OnePlus disponibile pe oppostore.ro București,...

Lazăr Ion Marian Lazăr Ion Marian
Politică locală4 zile inainte

Surpriză la Râmnicu Vâlcea: Deputatul Lazăr Ion Marian candidează pentru funcția de primar al orașului!

Surpriză la Râmnicu Vâlcea! Încă un candidat se înscrie în cursa pentru funcţia de primar al municipiului! Deputatul vâlcean Lazăr...

Uncategorized6 zile inainte

Samsung Electronics ocupă locul întâi pe piața globală de semnalistică digitală pentru al 15-lea an consecutiv

Samsung își consolidează poziția de lider pe piață, după un deceniu și jumătate de performanțe remarcabile, înregistrând vânzări București, România...

Administrație locală7 zile inainte

ViewSonic M10 câștigă premiul iF Design 2024: Oferind proiectoarelor portabile noi orizonturi

Brea, California – ViewSonic Corp., furnizor global de soluții vizuale, este onorat să anunțe că proiectorul laser RGB portabil M10 a...

Administrație localăO săptămână inainte

Aqurate: Opțiuni suplimentare de personalizare a recomandărilor AI; integrare a platformei VTEX printr-o dezvoltare iviteb

Magazinele online pot personaliza, de acum, recomandările AI de produse furnizate de Aqurate; VTEX (NYSE: VTEX), platforma enterprise de comerț...

Administrație localăO săptămână inainte

Nova Power & Gas salută încheierea Misiunii SEED efectuată de AIEA, menită să revizuiască procesul adoptat în selectarea primului amplasament propus pentru Reactoarele Modulare

Nova Power & Gas, parte a grupului E-INFRA, salută încheierea cu succes a Misiunii SEED (Site External Events Design) efectuată...

Politică localăO săptămână inainte

Noi reglementări pentru operatorii economici din sfera jocurilor de noroc adoptate azi în Camera Deputaţilor!

În ultimii ani, domeniul jocurilor de noroc a cunoscut o evoluție constantă din toate punctele de vedere: operatori economici, săli...

UncategorizedO săptămână inainte

LOGITECH G lansează tastatura pentru gaming PRO X 60 cu tehnologie KEYCONTROL Compactă și proiectată pentru a câștiga

București — 9 aprilie 2024 — Astăzi, Logitech G, brand din portofoliul Logitech și principal inovator în tehnologii și echipamente pentru...

Știrile Săptămânii