Connect with us

Exclusiv

Razbunare: Se intentioneza „debarcarea” lui Donald Constantin de la conducerea CSM Ploiesti/Fratia banului fratie mafiota/Fratia consilierilor personali ai primarului Andrei Volosevici (II)

Publicat

pe

Cazuri stupide cu polițiști „albiti” de Biroul Control Intern din IPJ Prahova
Singurul ofiter din Politia Romana care s-a cerut in corpul subofiterilor este subcomisarul de politie Dulea Rozin Constantin. A lucrat la filaj (DIPI) si la Biroul Control Intern pentru o scurta perioada si datorita capacitatilor sale „ridicate” a fost repede indepartat ajungand la POLIŢIA ORAŞULUI BĂICOI unde a facut echipa buna cu „Imparatul”, fiind pe acelasi calapod.
„Gurile rele” din randul surselor noastre din IPJ Prahova ne precizeaza ca Dulea Rozin Constantin nu ar prea fi trecut examenele psihologice, motiv pentru care nu are drept sa poarte pistolul din dotare si nu prea primeste dosare de rezolvat tot datorita capacitatilor sale „exceptionale”.
Noi rezonăm cu problemele sale familiale care l-au determinat să părăsească domiciliului conjugal (prin alungare), ajugand sa traiasca cu chirie pe la blocurile din Liliesti.
Dar, problemele sale familiale cu care rezonam nu ii da dreptul sa faca de rusine uniforma pe care o poarta, uniforma de politist.
Problemele care l-au adus in situatia să părăsească domiciliului conjugal (prin alungare) s-au agravat, in mod constant si am ajuns in situatia actuala.
Poliție sau Miliție la Baicoi?
Din păcate, acestea sunt cazuri reale.
Deoarce a fost alungat din domiciliul conjugal, subcomisarul de politie Dulea Rozin Constantin, a inceput sa efectueze dese controale pe la firmele de paza, activități interesante și unice cu predilectie orientate către pasiuni mai practice: hartuirea agentelor de paza in scopul obtinerii anumitor favoruri.
Probabil nu ar fi greu de documentat un astfel de comportament neprofesional sau abuziv al acestui polițist de catre cei de la Biroul Control Intern.
Tot probabil, daca se doreste, subcomisarul de politie Dulea Rozin Constantin, ar ieși pozitiv la testarea cu etilotestul indiferent de ora din zi in care ar sufla.
Totodata, cei de la Biroul Control Intern ar putea sa intrebe toate farmacistele din Baicoi si Campina ce anume prefera sa achizitioneze subcomisarul de politie Dulea Rozin Constantin, in mod constant.
Noi am fost curiosi si dupa un ras sanatos ne-am intristat.

Daca nu era o persoana publica acest politist ar fi putut achizitiona cate tone de Levitra ar fi putut, dar nu in timpul programului, care sa il determine către pasiunile mai practice sus mentionate, de hartuire, amestec care pune in ipostaze urate si pateaza imaginea IPJ Prahova prin prezentarea in public, in mod haotic, cu uniforma si gradele cu susul in jos sau in diagonala:


Subcomisarul de politie Dulea Rozin Constantin se adreseaza sefului Zăbavă Sebastian cu apelativul „Imparate”, probabil fiind pe acelasi calapod comportamental cu acesta din urma, adica omul care a luat mecanicul de tren si l-a dus la recoltat de probe biologice intrucat a fost un accident la trecere la nivel cu cale ferata acum cativa ani.

În 22 ianuarie 1949, Poliţia a fost transformată în Miliţia Populară, ale cărei cadre erau formate din cvasi-analfabeţi „scoşi din producţie”, care urmau la început o „şcoală profesională” timp de două luni. Treptat, timpul de şcolarizare a crescut la 6 luni, la 1 an, apoi la doi ani.

Dacă ofiţerii Poliţiei Regale fuseseră absolvenţi de stiinte juridice şi chiar doctori în Drept, în Miliţie – din 35.000 salariaţi – doar 161(!) absolviseră o facultate. Din rest, 9600 absolviseră patru clase sau mai puţine, iar 7.800 aveau numai şase – şapte clase.

La 18 decembrie 1990 a fost adoptată Legea nr. 40 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului de Interne, din care făceau parte următoarele structuri: Poliţia, Jandarmeria, Poliţia de Frontieră, Pompierii, Arhivele Naţionale. Majoritatea milițienilor a fost preluată de nouă structura, mulți dintre ei continuând să lucreze încă 10, 15 sau chiar 20 de ani (un veteran profesionist, care și-a încheiat raporturile de serviciu cu Poliția cu fruntea sus, cms. șef Ionel Trandafirescu, a rezistat chiar 26 ani, având o vechime totală în Miliție/Poliție de 31 ani).

După peste 30 ani de la Revoluție, te-ai aștepta ca, în Poliția Română, să nu te mai întâlnești, tu cetățean, cu mentalitatea milițieneasca. Adică, așa ar fi normal !

Uite că, la IPJ Prahova, tot mai dăm peste un asemenea specimen (n-am vrea să credem că pentru prasilă!), pe numele sau Zăbavă Sebastian, un ofier care a beneficiat de protectia fostelor conduceri ale  IPJ Prahova si Control Intern. Acest personaj nu avea ce cauta in M.A.I, trebuia cercetat penal de mult timp.

Evaluarea psihologica este realizata in cazuri deosebite, asupra unor persoane care ocupa functii inalte (functionari de stat) sau speciale (cadre militare), care au activitati ce necesita caracteristici speciale (forte de interventie, de salvare, politisti, procurori, judecatori etc.)

Examenul psihologic reprezinta in fapt o testare a structurii si functionarii psihice a unei persoane la un moment dat.

Modul in care se realizeaza aceasta testare/examinare este dat de scopulexaminarii psihologice. Spre exemplu, examenul psihologic poate fi cerut ca un pas/nivel obligatoriu in obtinerea unui certificat/atestat: pentru obtinerea permisului de conducere, pentru obtinerea permisului de port-arma, pentru accesul in anumite locuri sau la anumite documente, etc.

Poate fi cerut de catre un angajator (prin intermediul unui specialist in resurse umane sau psiholog) la angajare. Poate fi cerut in conditii speciale atunci cand este necesar un grad crescut de responsabilitate si in pozitii ce necesita calitati deosebite (responsabilitate crescuta, interactiune/relationare cu medii/persoane speciale, discernamant etc.).

Indiferent de scopul testarii un examen psihologic va cuprinde uzual cateva parti (nu neaparat in ordinea aceasta): o discutie fata in fata (directa) intre persoana examinata si examinator, o serie de teste si/sau o serie de probe (putand fi folosite diverse aparate, simulatoare de situatii etc.).

Examenul psihologic va stabili, intr-o masura foarte exacta, modul in care o persoana este alcatuita si functioneaza psihic in momentul examinarii, in care pot fi incluse: caracteristici ale personalitatii (atitudine, caracter, aptitudini, creativitate, vointa, comportament etc.), riscuri, potential de viitor, etc. Complexitatea examinarii este in stransa legatura cu scopul examinarii, asa cum a fost mentionat mai sus, putand fi mai mult sau mai putin complicata, urmarind una sau mai multe directii.

Examenul psihologic se va materializa printr-un profil psihologic sau, daca exista susceptibilitate de boala, printr-un diagnostic clinic.

Paul Feroiu este luptător în cadrul Serviciul de Acţiuni Speciale de 15 ani. In octombrie 2019, a aflat că va fi retrogradat pentru că a picat testul psihologic periodic.

Recent,  postul de sef la Serviciu Pregatire Profesionala din cadrul IPJ Prahova a fost scos la concurs si la acesta s-au inscris doi concurenti, unul dintre acestia fiind militianul nostru, ZĂBAVĂ MIHAI SEBASTIAN.

Cu toate ca a picat examenul de psihologie, un astfel de exemplar rar de militian, a revenit pe postul de conducere, sef al Politiei Baicoi, pe motivul halucinant ca pe functia pe care o ocupa in prezent, are aviz!

Aceste norme interne fac din MAI un adevarat „stat in stat”.

In toate serviciile secrete romanesti daca un ofiter pica examenul psihologic, cariera acestuia a luat SFARSIT! In MAI se pare ca…NU!?

I. Sa incepem cu inceputul – comanda Poliției Orașului Azuga/Prima infractiune mare in care a fost protejat

Dupa zeci si sute de reclamatii efectuate de subalterni si de locuitorii din Azuga, ceea ce nu știți și vă spunem noi astăzi, este că, de la comandă Poliției Orașului Azuga, a fost „mutat” la șefia Poliției Orașului Băicoi, după un mare scandal de corupție (favorizarea infractorului) în cazul inculpatului A.C.G care a săvârșit infracțiunea de refuz sau sustragere de la recoltarea probelor biologice, pe motiv că a fost coleg cu Zăbavă Sebastian și cu marele ofițer de la IGPR, Enăchescu Alexandru Theodor (despre acest caz de musamalizare vom reveni cu amănunte incendiare).

In loc ca cei de la Corpul de Control Intern sa se autosesizeze (sanchi!) si/sau parchetul (cum vom constata, cu probe in articolele viitoare) acesti indivizi au fost spalati si mutati tot in functii de conducere. Recent, ii vom regasim pe Enăchescu Alexandru Theodor imputernicit Director Adjunct al Direcției de Investigare a Criminalității Economice si pe Zăbavă Sebastian imputernicit sef Serviciu Pregatire Profesionala din cadrul IPJ Prahova.

In profida intimidarii agentului de politie Stanciu Radu efectuata personal de Zăbavă Sebastian si Enăchescu Alexandru Theodor, acesta a ramas intrasigent si dosarul a ajuns in instanta.

Paradoxal, din dosarul de urmarire penala au fost „extrasi” (ocoliti, protejati)  chiar Zăbavă Sebastian si Enăchescu Alexandru Theodor.

Pana si instanta a retinut ca Enăchescu Alexandru Theodor s-a prezentat ca ofiter IGPR dar mai jos se contrazice si mentioneaza ca parchetul nu a efectuat cercetari asupra acestuia deoarce nu si-a prezentat calitatea, frumos mod de albire, nu?

Apasati pe sageata:

Adresa nr. 11-iip-2021 (1)

II. Dupa acest scandal, Zăbavă Sebastian a fost „extras” si „plantat” la sefia politiei orasului Baicoi.

Aici, dupa mai multe matrapazlacuri (printre care le ordona subordonatilor sa nu ii controleze parintii care vindeau porci in obor) si dupa zeci si sute de reclamatii efectuate de subalterni, sindicate si de locuitorii orasului Baicoi (Toate musamalizate de colegul sau de academie, sef al Corpului de Control Intern), Zăbavă Sebastian isi arata public caracterul labil psihic contrar tuturor normelor si deontologiei profesionale.

Iata ce scriam intr-un articol acum doi ani de zile, articol care nu se mai regaseste in publicatia noastra datorita atacurilor cibernetice, dar care a fost preluat de colegii de la ZiarePh. In acest articol puteti sa realizati tupeul, aroganta si labilitatea psihica a lui Zăbavă Sebastian, tupeu dat de protectia oferita nemijlocit de fostul sau coleg de academie Lupu, fostul sef Corp Intern si de fosti sefi ai IPJ Prahova (Zabava se lauda in fata subordonatilor ca a fost coleg de academie si cu fostul sef al DGA – Catalin Ionita si ca este protejat de „Miritescu” cu care a afacut patrula si, inclusiv de Despescu. Asa o fi, nu putem nega ca prea a fost protejat si extras din urmariri penale!).

La data de 06.09.2018, Incisiv de Prahova publica urmatorul articol “EXCLUSIV/IN ATENTIA CONDUCERII IPJ PRAHOVA SI D.I.P.I PRAHOVA, CU ATENTIONARI DESPRE ILEGALITATI GRAVE LA POLITIA BAICOI” prin care se tragea un semnal de alarma cu privire la situatia din politia orasului Baicoi.

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/11/06/exclusivin-atentia-conducerii-ipj-prahova-si-d-p-prahova-cu-atentionari-despre-ilegalitati-grave-la-politia-baicoi/

Daca ne luam dupa controlul demarat de IPJ Prahova si dupa “Dreptul la Replica” dat de  Şeful Poliţiei Băicoi,
Comisar şef de poliţie Mihai Sebastian Zăbavă, situatia pare a fi in regula in aceasta unitate a M.A.I.

Am precizat faptul ca “pare” a fi in regula deorece pe adresa redactiei continuam sa primim zeci de sesizari ale politistilor din aceasta unitate care demonstreaza ca situatia a ramas exploziva, mai mult relatiile s-au tensionat la maxim.

In acest articol va prezentam o sesizare efectuata de un politist a carui identitate o vom proteja:

“Revenim cu stiri de la politia Orasului Baicoi, locul unde comunismul este la el acasa si unde mai multi  politisti sunt “certati cu disciplina, asa cum se exprima comandantul unitatii de politie pe o retea de socializare. Cercetarile cu privire la faptele sesizate prin intermediul dumneavoastra au fost finalizate de catre BCI, normal ca au iesit in favoarea conducerii, nu s-a intamplat nimic, toate bune si frumoase, politistii fabuleaza!

S-a rezolvat cu accidentul de munca si cu persoana care a vrut sa se spanzure in toaleta unitatii, s-a clasat „dosarul”, faptele sunt doar fictiuni in mintea conducerii politiei Baicoi.

Comandantul de politie de curand a radiat o functie de agent de politie de la o comuna arondata orasului, nu de alta dar nu este nevoie de politisti pe strada, siguranta cetateanului este pe locul 2. Asta da initiativa! Interesant este ca s-a executat miscarea asta doar pentru a face loc la camera ofiterului de serviciu a politiei Baicoi pentru cel mai destoinic lucrator de la ordine publica si chiar daca il stie toata lumea, o sa spun ca este vorba despre subofiterul Fenic care si-a dat seama ca nu are sanse sa ajunga la sisteme de paza pentru ca acolo trebuie sa fii putin inteligent, sa te accepte si IJP-ul, iar cum el este cel mai competent politist de la Baicoi, cu merite deosebite, care in 10 ani de politie a avut o activitate execrabila, a renuntat singur la acest vis, dandu-si seama ca nu are sanse. Subofiterul in cauza a avut numeroase probleme de cand este angajat in politie, ba chiar a fost filat de catre institutiile abilitate ceva vreme. Fenic ameninta in stanga si dreapta despre faptul ca se va muta de la politia Baicoi daca nu este mutat la dispeceratul politiei (locul unde se doarme mai ceva decat acasa) pentru ca nu mai suporta proasta relatie pe care acesta o are cu aproape toti colegii de suferinta, uitand ca singur si-a consolidat aceste relatii, prin puterea data de insusi  comandantul politiei. Ce sa o mai lungim, Fenic este adjunctul politiei Baicoi, venind de multe ori din timpul liber la subunitate pentru a vedea care este starea de spirit, pentru a mai turna vreun coleg pentru ce a facut sau nu si daca se va muta de la Baicoi va fi o pierdere “importanta”!

In anul 2018 a fost un ultraj asupra politistilor, iar in spatiul public, pe reteaua de socializare Facebook,politistii din Baicoi au fost injurati, chiar si amenintati, dar nu a fost nevoie de luarea vreunei masuri impotriva persoanelor respective, poate  pentru ca erau doar simplii subofiteri (atasez pozele in cauza), imagini care sunt salvate de catre un criminaist de la politia Campina.

De multe saptamani, politistii de pe teren conduc o masina pericol public pentru siguranta acestora dar si a participantilor la trafic si desi se cunosc problemele grave, comandantul a dat ordin ca masina buna sa nu se miste din unitate, ofiterul de ordine publica executand  toate dispozitiile date de catre sef.

Ca aici vroiam sa ajung, subcomisarul Dulea, un Dumnezeu mai mic la politia Baicoi(pe cel mare il stim cu totii) ,care nu are treaba cu  munca de politie, incadrat din viata civila si matrasit de la filaj unde a lucrat inainte pentru ca dadea peste cap anchetele la care participa( mi-e greu sa folosesc „subcomisar” pentru acest politist), politistul care daca nu isi noteaza ce vorbeste cu cineva nu tine minte  si care obtine mai mereu  calificative de foarte bine pe parcursul anilor, spaima agentilor de ordine publica, spaima procurorilor de la Campina pentru comportamentul deviant al acestuia, pentru incompetenta de care da dovada, este singurul ofiter de politie de la Prahova care s-a interesat cum sa ajunga subofiter pentru ca nu mai suporta sa faca dosare penale(nu va ganditi ca lucreza in dosare foarte mult), ofiterul care rar  participa la bilantul politiei Baicoi, pentru ca nu are ce prezenta, singura lui ocupatie este aceea de a sta aproximativ jumatate din program in fata subunitatii la cafea si tigari, singurul din politie care are derogare sa intarzie la programul de lucru aproape zilnic si care de multe ori isi face dispozitii pentru ore suplimentare in plus fata de timpul corect pe care il petrece cand vine in afara orelor de lucru, singurul care fura din banii stransi pentru femeia de serviciu si uita sa-i puna la loc, singurul politist care a stat ani de zile fara pistol pentru ca nu poate lua testarea pshihologica(dupa insistentele unora a reusit, dar speram ca psihologul sa aiba mare atentie pe viitor), da politistii afara din sediul politiei cand vorbeste la telefon pentru ca nu se poate concentra, consuma aproximativ jumatate de top de hartie zilnic degeaba, cu multe  alte probleme de comportament. Dulea trimite la ordin politistii pe teren chiar si  cu masini fara foi de parcurs si cu defectiuni tehnice ca sa nu mai zic ca intocmeste note raport neadevarate la comanda.

Atasez alaturat unele fotografii ce va vor parea foarte interesante (printre care si invitatia cms Zabava la ziua acestuia). Ca incheiere tin sa va felicit pentru ceea ce faceti zi de zi, pentru lucrurile adevarate pe care le aratati fara …”.

Cu aceasta ocazie felicitam public conducerea IPJ Prahova pentru “frumoasa” atmosfera de la o unitate de politie din subordine si ii felicitam si pe cei care au efectuat controlul. Oare de la ce firma de curatare au fost si ce detergent au utilizat?

Alaturat va atasam si “Dreptul la Replica” dat de comandantul politiei Baicoi dupa albirea celor de la control si lasam cititorii sa analizeze ce este “fictiune” si care este adevarul:

 “Bună ziua,

Mă bazez pe respectarea de către dumneavoastră a principiilor jurnalistice  prin publicarea aceastei scrisori ca un drept la replică și posibilitatea de a informa opinia publică în mod corect și real, susținut de probe …

Formulez prezenta scrisoare tocmai acum, (la o lună de la apariția celor două articole de presă) întrucât am așteptat finalizarea activităților de control efectuate de către I.J.P. Prahova, urmare a sesizării dvs.. 

Sunt comisarul șef de poliție Zăbavă Mihai Sebastian, șeful Poliției orașului Băicoi. Având în vedere articolele publicate de dvs. în zilele de 02.11.2018 și 06.11.2018, informez opinia publică cu privire la faptul că toate aspectele semnalate sunt nereale și tendențioase pornind de la susțineri neprobate formulate de anumite persoane care au interesul de a mă discredita și de a mă îndepărta din funcția de șef al Poliției orașului Băicoi.

Încă de la începutul lunii mai 2018, prin formularea de sesizări de către o organizație sindicală în mod repetat și fără un fundament real, s-a încercat sistematic discreditarea mea și influențarea unor factori de conducere pentru a mă îndepărta din funcția deținută.

Sunt ofițer de poliție și, pentru a mă cunoaște mai bine, aș dori să vă prezint câteva date din biografia mea:

Sunt absolvent al Academiei de Poliției A.I. Cuza – Facultatea de Drept, promoția 1998, fiind repartizat să lucrez în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova. Încă din anul 2005 am ocupat funcții de conducere, astfel, în perioada 2005-2012 am fost șef al Biroului Înmatriculări Prahova, în perioada 2012-2017 am ocupat funcția de șef al Poliției orașului Azuga și începând din anul 2017 și până în prezent sunt șeful Poliției orașului Băicoi. Nu am fost sancționat penal sau disciplinar niciodată, din contră, am fost recompensat pe parcursul20 de ani de carieră profesională cu salariu de merit/avansare în gradul profesional următor înainte de termen.

În continuare, doresc să mă refer la aspectele sesizate în cuprinsul celor două articole publicate de dumneavoastră și o să răspund punctual, motiv pentru care am numerotat răspunsurile la acuzațiile aduse și ulterior verificate de organele abilitate.

  1. În ultimii 2 ani soția mea nu a sesizat prin 112 nici o faptă penală la adresa mea. Eu personal condamn ingerința în viața privată a oricărei persoane, cu atât mai mult cu cât a fost făcută cu singurul scop de a denigra activitatea profesională a mea.
  2. La data de 20.02.2018, am fost mutat în interesul serviciului de la Poliția orașului Azuga la Poliția orașului Băicoi, pe funcția de șef poliție, fără a susține examen. Mutarea a fost efectuată conform normelor și procedurilor legale în vigoare conform cărora nu este necesar un examen întrucât ambele funcții sunt echivalente.
  3. Accidentul de muncă și tentativa de suicid sunt ficțiuni, fapte care nu au existat în realitate.
  4. Aspectele referitoare la legăturile mele dubioase cu fostul primar Stătescu Ciprian sunt vădit nereale. Vă aduc la cunoștință că nu-l cunosc personal pe fostul primar d-l Stătescu Ciprian și nu am fost niciodată acasă la acesta sau la vreun chef sau vreo petrecere. Nu am nici un fel de legături personale cu persoane dubioase sau interlopi.
  5. Nu am construit casă la Telega și menționez că nu am proprietăți în această comună, aspect lesne de verificat. Toate aspectele publicate de dvs ce derivă din aceasta afirmație sunt prin deducție logică neadevărate. Nu am solicitat niciodată bani de la dl P.Aurică sau materiale de construcții de la dna directoare de la Energopetrol.
  6. Nu-l cunosc personal pe domnul D. Adrian de la sindicatul Petrom ci doar pe dl Borșa M. căruia nu i-am cerut niciodată oi sau pastramă. Nu-i cunosc personal pe frații Bija de la Conpet și nu am nici un fel de legături cu aceștia.
  7. Vă confirm faptul că d-l B. Mircea mi-a reparat o canapea însă pentru serviciul prestat am plătit suma de 1400 (una mie patru sute) lei, fapt dovedit în urma verificărilor efectuate.
  8. Salariul de merit al lui F. Ionuț a fost acordat conform dispozitiilor şi reglementărilor legale în vigoare și vă pot spune că lucrătorul din cadrul subunității este un agent de poliție destoinic, responsabil care a dovedit calități deosebite în realizarea sarcinilor de serviciu. Argumentele obiective care au stat la baza bonificației nu sunt destinate publicității având un caracter intern.
  9. Incendiul pus la scara unui bloc face obiectul unui dosar penal și vă pot relata că în acest caz s-a respectat procedura de lucru fiind efectuate toate activitățile de cercetare penală necesare în cauză, conform prevederilor Codului de Procedură Penală.

La final, aș dori să mulțumesc publicației Incisiv de Prahova pentru posibilitatea de a informa publicul în mod corect și responsabil, cu date și informații adevărate bazate pe dovezi și nu pe scrisori anonime.

Cu stimă și încredere că veți publica scrisoarea mea,

 Comisar șef de poliţie,

ZĂBAVĂ MIHAI SEBASTIAN”

http://www.ziareph.ro/2019/01/08/exclusivsituatia-ramane-exploziva-la-politia-orasului-baicoi/

III. A doua infractiune mare in care a protejat abuziv pe prietenul de mai sus, la care facea referire Zabava in invitatia sus mentionata. Astfel, Zabava Mihai Sebastian si-a traficat influenta pentru a tergiversa si/sau bloca un dosar penal al prietenului sau Ciprian Gh. Statescu in legatura cu escavarile ilegale dintr-un un SITE ARHEOLOGIC!

  • Grupul clandestin care-l reprezinta pe Ciprian Gh. Statescu, legatura cu crima organizata si liderii interlopi care conduc judetul Prahova

Toti procurorii DNA Prahova exclusi din Unitatea “Zdreanta” de la Ploiesti, deservesc, interese mafiote, fiind marsutizati, din sistem, protejati, recuperati elegant si implantati in diferite unitati de parchete, dupa scandalurile generate de colegul Mircea Negulescu PORTOCALA, exclus, definitiv, din magistratura.
Acesti procurori inlaturati din unitatea de elita, conduc, inca, din umbra, si hotarasc solutii in justitie, functie de propiile lor interese: Onea Lucian, Alfred Savu, Laura Bucica, Oancea Camelia.
Trofeul protejat de aceasta structura de procurori si unii politisti prahoveni este domnul Statescu Gh. Ciprian, fostul primar al orasului Baicoi.
Documentarea noastra jurnalistica incepe la nivelul anului 2017, cand domnul primar a incuviintat, in mandatul sau, escavari neautorizate, pe raza orasului Baicoi.
Conform surselor noastre, din cadrul unor institutii de stat, edilul este documentat cu un numar de 36 de fapte penale, sesizate autoritatilor: DNA Central, DNA ST Ploiesti, Consiliului Superior al Magistraturii, Inspectiei Judiciare din cadrul CSM, sectiei de procurori a CSM, politiei etc.
In acest sens ar exista si un dosar penal: D 276/P/2018, pentru activitati miniere, fara licenta.


Statescu Ciprian Gh. a beneficiat de inalta protectie, asigurata si de fostul procuror DNA Lucian Onea, care a ascuns faptele, a intarziat procesul de cercetare, a ignorat termenele si procedurile legale si a canalizat, pe cai obscure, toate sesizarile primite de la persoane fizice si autoritati, ignorand aspectele conform carora faptele comise de primar au mai fost, in plus, sesizate premierului Romaniei, Ministerul de Justitie si altor structuri militare si militarizate competente.


Deci – structura DNA, condusa de Onea Lucian, a ignorant si a musamalizat toate faptele edilului Ciprian Statescu, refuzand sa aplice legea, sa cerceteze ilegalitatile comise si sa aplice solutii legale.
Asadar, primarul, conform declaratiei sale de avere, a cumparat, in anii 2010, 2012, 2013, 180.000 m² teren, majoritatea intravilan, la un pret mediu de 4 €/ m², contravaloare transpusa in volume financiare, pana la concurenta sumei de 720.000 €, sau echivalentul dimensiunii financiare de 3.384.000 lei.
Stimati cititori, va dati seama cati bani negri are acest Statescu Gh. Ciprian, fostul primar al orasului Baicoi, daca acesta a folosit, oficial, la vedere, in tranzactii de cumparare terenuri, suma aceasta, detinuta si achitata, respectiv incasata de vanzatori-fostii propietari care au vandut terenuri?
Conform anexei 1, veniturile oficiale si legale nu reflecta valoarea acestor volume financiare si, astfel, se desprinde concluzia: Ciprian Gh. Statescu nu poate justifica, legal, sumele pentru care a achizitionat suprafetele in cauza, pe numele sau si al sotiei sale.
Totodata, unul din aceste terenuri achizitionate, in conditii dubioase, a fost, ulterior, transferat, in propietatea firmei Baysolar, reprezentata de Amalia Statescu, sotia sa, dirijand, astfel, prin transpunere, in noi formule oficializate, cvasi-ilegale, clandestine, o formula matriciala asezonata din punctul de vedere al legalitatii, cu valente de aparenta pseudo-legalitate, conturand un resort de perceptie de credibilitate, pentru operatiuni de escavare de soluri care contin nisipuri si pietrisuri, necesare unei firme cunoscute, cu obiect de activitate retail & constructii.
In context, una din cele mai importante agentii ale Guvernului Romaniei, A.N.R.M., urmare a sesizarilor primite, a actelor de control efectuate de specialistii si expertii acestei entitati guvernamentale speciale, a desemnat un grup de expertiza, care a preluat, spre analiza, cercetare, documentare, documentare complexa, evaluare si solutionare, formula rezultata din activitatea infractionala in speta, asimilata unei situatii complexe, care genereaza si implica prev si disp legale explicite si ferme, continute de cadrul legislativ circumscris problematicilor de Siguranta Nationala a Romaniei.


In atare situatii, in DOSARUL Ciprian Gh. Statescu s-a implicat si DGIPI, alaturi de alte institutii si unitati de parchete, cu atributii si competente in materie.
In plus, organele de politie nu s-au grabit sa efectueze cercetari si nu au excelat, in niciun fel, pana in prezent.
Pe cale de consecinta, conducerea celei mai importante agentii care gestioneaza rezervele si resursele minerale ale tarii, deci ZESTREA ROMANIEI, in urma analizelor, a evaluarilor si a concluziilor expertilor desemnati, a intocmit o NOTA DE CONSTATARE, NR. 1373/27.12.2017, in care a relevant, printre altele:


1. ANRM nu a eliberat licente sau premise de exploatare, pentru activitati miniere, in zona afectata care, in esenta, se constituie si reprezinta un SITE ARHEOLOGIC, inscris in REPERTORIUL ARHEOLOGIC NATIONAL, administrate de MINISTERUL CULTURII si PATRIMONIULUI NATIONAL, pozitie 130990.03.01 – “Tumulul de la Baicoi – Paralela 45”, Tip TUMUL si categorie ‘descoperire funerara’ 1 – 11/130990.14.01, descoperit in anul 2010.


2. Executie de lucrari si exploatarea ilegala de resurse de piatra si nisip s-au efectuat fara un permis de exploatare, context in care ANRM a procedat la comunicarea & aducerea la cunostinta a organelor competente, respectiv: ANRM Bucuresti, Compartimentul de Inspectie Teritoriala Ploiesti-Prahova, Inspectoratul Judetean de Politie Prahova etc.
Conform prevederilor si dispozitiilor Cap X, art.57, alin (2), din Legea Minelor 85/2003 si va fi adusa la cunostinta organelor competente, cf. alin. (3), art.57, cap X, din aceeasi lege, invocate anterior.
De asemenea, conducerea ANRM, in actul oficial, referitor la speta dedusa cercetarilor, care il implica, intrutotul, pe Ciprian Statescu si legaturile sale, NR. 4000191/05.02.2018, precizeaza prin directorul general al AGENTIEI DE RESURSE MINERALE A ROMANIEI, ca faptele comise constituie infractiune si, din perspectiva prev si disp art 29 si se pedepsesc cu inchisoare, de la 6 luni la 3 ani.

Astfel, IPJ Prahova, prin reprezentantii erijati in calitatile oficiale de sefi ai institutiei, respectiv Preda Mihai Ginel-comisar sef de politie (semnand in locul domnului Marian Iorga) si Codruta Schiopu-comisar sef de politie, seful serviciului de investigare a criminalitatii economice, au formulat un raspuns prin care indica faptul ca, dupa mai bine de doi ani, dosarul care include speta Statescu Gh. Ciprian s-ar afla, in continuare, in faza de urmarire penala, tot la acest serviciu, mai-sus mentionat, cu precizarea ca nu a fost finalizat, motiv pentru care, nu a fost transmis unitatii de parchet cu o propunere de solutie legala, in termenele prevazute de lege, in vederea confirmarii sau infirmarii propunerii in cauza.
Aceste aspecte demonstreaza si dovedesc intarzierea mare si modul greoi de lucru care, intamplator sau nu, zadarniceste procesul de cercetare in dosar, raportat la refuzul sistematic al cadrelor de politie de a asuma o asemenea solutie legala, oricare ar fi aceea, vizandu-se, probabil, prescrierea faptelor care pot fi retinute in sarcina persoanlor responsabile, in ceea ce priveste savarsirea unor infractiuni, in pofida faptului ca CSM, prin INSPECTIA JUDICIARA, Sectia pentru Procurori, la data de 26.09.2019, a dat o rezolutie, NR. 3245 A, in care a formulat clar si explicit, indrumari unitatii de parchet cu atributii si competente in DOSAR, stabilind un termen de finalizare a probatoriului, la data de 24.10.2019. Acest raspuns intarziat este confirmat chiar de corespondenta IPJ Prahova care, de acum, constituie un document oficial, pe masa CONSILIULUI SUPERIOR AL MAGISTRATURII, precum si al altor institutii.


Alt aspect interesant, care-l implica, definitiv, pe primarul Statescu Gh. Ciprian:
In ciuda faptului ca exista o sentinta penala, definitiva, de condamnare a fostului edil, pronuntata de o instanta juridica din Romania, prin care acest personaj sinistru a fost condamnat la o pedeapsa de 6 luni de inchisoare si a carui executare a fost suspendata, Ciprian Gh. Statescu a fost numit, la data 13.02 2020, director al Sucursalei Regionale Ploiesti Prahova CNPR (Compania Nationala Posta Romana), aspect care dovedeste cumulul de infractiuni in cauza si persistent in savarsirea de infractiuni al acestui grup de crima organizata, care-l salveaza si recupereaza, sustinandu-l si promovandu-l subteran si clandestin, de fiecare data.
Condamnarea lui Gh. Ciprian Statescu a survenit pe fondul savarsirii infractiuniGineli de “conflict de interese”, care se perpetueaza, in forma prezentata si in cadrul acestei companii a Statului Roman: C.N. Posta Romana, a carei conducere, la propunerea unor vectori din grupul de crima organizata politico-economica, l-au sustinut, promovat si investit director, respectiv cu aplic. art.71, 64 alin(1), teza II si lit. (b) CP 1969.
Conform art 81 CP dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei, pe durata tremenului de incercare, prev de art.82 CP-2 ani si 6 luni etc.
CINE ESTE CIPRIAN GH. STATESCU?
Fostul primar al oraşului Baicoi, din judetul Prahova, Ciprian Statescu, ramas fara mandat, in urma unei condamnari definitive pentru conflict de interese, a candidat din nou. Statescu, pe numele caruia mai exista un dosar penal pentru abuz in serviciu, a avut trei contracandidati, intre care un fost director de supermarket si un medic veterinar.
Tot Ciprian Statescu este acela care l-a strans de gat pe tanarul Mihai Ariciu, membru ALDE Prahova, aparat, cu inversunare, de Leocadia Gratiela Gavrilescu si pentru care fostul ministru al mediului a solicitat politiei prahovene, oficial, dar pe Facebook, sa ia masuri importiva primarului, intrucat colegul sau a formulat o plangere penala impotriva edilului in speta.

IV – Alte fapte penale de abuz si favorizarea infractorului savarsite de ZĂBAVĂ MIHAI SEBASTIAN, tot in folosul prietenului sau, Statescu Ciprian Gh.:

In campania electorala locala din anul 2020, care a inceput la data de 27.08.2020, Statescu Ciprian Gh. s-a imbolnavit de Covid 19.

Acesta, cu ignoranta totala si punand in pericol total sanatatea celor din Baicoi, savarsind infractiunea prevazuta de art 352 Zădărnicirea combaterii bolilor din Codul Penal, a inceput sa faca campanie pe strazi, printre oameni, chiar nepurtand masca.

Cu toate ca existau probe indubitabile, militianul Zăbavă Sebastian a clasat dosarul penal deoarce fapta NU exista.

Este drept, inca la conducerea Control Intern se afla fostul sau coleg de academie, mister’ Lupu.

Deci, existau zeci de martori care l-au vazut pe Statescu Ciprian Gh in campania electorala, pe strazi, incepand cu data de 28.08.2022, pana la finalul campaniei electorale, coruptul Zăbavă Sebastian a clasat dosarul:

Mai mult, detinem si probe de la Primaria Baicoi ca, la data faptei,  Statescu Ciprian Gh era bolnav de Covid 19, in perioada 29.08 – 11.09.2020,  exact cand au fost efectuate pozele de mai sus:

 Dupa dezvaluirile efectuate de ziarul Incisiv de Prahova in legatura cu cu escavarile ilegale dintr-un SITE ARHEOLOGIC si referitor la zădărnicirea combaterii bolilor, Statescu Ciprian Gh a fost demis din functia de director al Poștei Române – Sucursala Regională Ploieşti, iar prietenul sau, militianul  ZĂBAVĂ MIHAI SEBASTIAN a fost „extras” de la conducerea Politiei Baicoi si „plantat” ca adjunt la Sectia 3 Politie Vest Ploiesti.

V. La Sectia 3 Pollitie Vest Ploiesti , ZĂBAVĂ MIHAI SEBASTIAN nu a facut „purici” multi, el si personajele  care l-au acoperit si sprijinit tintind pentru acesta un post tot de sef, un post „caldut”. La Sectia 3 Politie Vest nu prea a avut loc de intors pentru matrapazlacurile cu care era obisnuit datorita exigentei si verticalitatii sefului Sectiei, Comisar şef de poliţie Adrian TĂTARU.

VI. Astfel, acum cca 11 luni de zile il regaseam pe militianul nostru, tocmai sef imputernicit la  Serviciu Pregatire Profesionala din cadrul IPJ Prahova.

Deci, IPJ Prahova a „beneficiat” din partea acestui ofiter  de vasta experienta care avea sa pice examenul psihologic:

– coordonează, controlează şi asigură realizarea managementului activităţilor de formare profesională prin pregătirea şi evaluarea performanţelor profesionale individuale ale poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova pe categorii de personal şi specializări;

-asigură implementarea strategiei şi politicilor de formare iniţială şi continuă realizate de Direcția Pregătire Profesională;

– participă la elaborarea şi gestionarea standardelor de pregătire profesională şi propune măsuri de adaptare şi optimizare a sistemului de perfecţionare a pregătirii personalului în unităţi sau/şi prin cursuri, în funcţie de nevoile reale ale muncii şi mutaţiile intervenite în situaţia operativă;

– participă la schimburi de experienţă, sesiuni de comunicare, activităţi demonstrative organizate de alte structuri din cadrul Ministerul Afacerilor Interne ori alte structuri şi organisme, pe probleme de pregătire a personalului;

-aplică elementele de strategie şi politicile generale în domeniul formării profesionale inițiale și continue pe problematica pregătirii în domeniul intervenţiei poliţieneşti, pregătirii fizice şi autoapărării, în domeniul conducerii autovehiculelor şi/sau motocicletelor cu regim de circulaţie prioritară şi defensivă şi a altor categorii de autovehicule aflate în folosinţa poliţiştilor, tacticii şi instrucţiei tragerii.

De nopatea mintii!

VII. Postul de sef la Serviciu Pregatire Profesionala din cadrul IPJ Prahova a fost scos la concurs si la acesta s-au inscris doi concurenti, unul dintre acestia fiind militianul nostru, ZĂBAVĂ MIHAI SEBASTIAN.

Cert este faptul ca la proba interviu s-a prezentat doar un singur concurent.

Surse din MAI ne-au confimat ca vajnicul nostru militian, ZĂBAVĂ MIHAI SEBASTIAN, a picat examenul psihologic si ca acesta ar fi transmis deja semnale de revenire pe post de sef pe la Campina si/sau Baicoi, precizam in urma cu trei luni de zile.

Noul slogan al IPJ Prahova: (NE)Siguranta si (NE)Incredere/Sef corupt cu examenul psihologic picat?

Pentru noi nu a fost o noutate ca acesta a picat examenul psihologic, ZĂBAVĂ MIHAI SEBASTIAN dovedint o mare labilitate psihica de mult timp, labilitate ascunsa sub pres de fostele conduceri ale IPJ Prahova si de fostul sau coleg de academie, mister’ Lupu de la Control Intern.

Chiar daca a picat examenul de psihologie, un astfel de exemplar rar de militian, a revenit pe postul de sef al Politiei Orasului Baicoi, pe motivul pueril ca pentru aceasta functie are aviz, un aviz dat cand a ocupat postul cu mult timp inainte de a fi mutat si cu mult timp inainte de a pica un examen psihologic pentru functia de sef   Serviciu Pregatire Profesionala din cadrul IPJ Prahova. Gargara si prosteala pe fata sau niste norme interne invechite prin care se strecoara astfel de personaje.

Mai nou,  ZĂBAVĂ MIHAI SEBASTIAN, declara ca NU il mai intereseaza nimic si asteapta sa iasa la pensie in martie 2023. Noi il sfatuim sa iasa mai repede din sistem, sa poata sa „apuce” aceasta pensie deorece termenul este cam mare pana in martie si pedepsele sunt si mai mari pentru cei cu uniforma, avand in vedere ca dosarul de la DNA se apropie de finalizare, referitor la prietenul sau (Statescu) si la un SITE ARHEOLOGIC. Vom reveni. (Ec Adrian Radu).

Facebook Comments

Exclusiv

Optimizați Performanța de Vară cu DELMAX Ultimapro Up1

Publicat

pe

Recomandare Anvelope Vara 185/65 R15 DELMAX Ultimapro Up1 88H

În căutarea anvelopelor de vară care combină eficiența cu siguranța? Anvelopele 185/65 R15 DELMAX Ultimapro Up1 88H sunt concepute pentru a îndeplini aceste cerințe, oferind un echilibru perfect între performanță și durabilitate. Producția în China sub egida DELMAX, un nume din ce în ce mai recunoscut în industria anvelopelor, garantează o calitate de încredere la un preț accesibil. Modelul Ultimapro Up1 este special conceput pentru a oferi o experiență de conducere superioară pe parcursul sezonului cald, asigurând o aderență excelentă și o manevrabilitate precisă.

Detalii Produs:

  • Dimensiuni și Compatibilitate: Cu o lățime de 185 mm și un raport înălțime/lățime de 65%, aceste anvelope sunt ideale pentru jante de 15 inchi, asigurând o potrivire perfectă pentru o gamă largă de autoturisme.
  • Performanță și Siguranță: Indicele de sarcină 88 și clasificarea de viteză H (până la 210 km/h) îmbină capacitatea de a suporta greutăți considerabile cu posibilitatea de a menține performanțe stabile la viteze înalte.
  • Design Optimizat pentru VarăAnvelope vara 185/65 R15 DELMAX Ultimapro Up1 88H, are profilul ULTIMAPRO UP1 este proiectat pentru a maximiza aderența pe drumurile uscate și umede, îmbunătățind siguranța și eficiența în condițiile variabile ale sezonului cald.

Avantaje:

  • Aderență îmbunătățită: Clasa C de aderență oferă o frânare eficientă și o manevrabilitate de încredere pe suprafețe umede, crescând siguranța pe drumurile de vară, mai multe detalii aici https://stiri-auto.vadrexim.ro/.
  • Confort în Conducere: Nivelul de zgomot redus, de doar 70 dB, asigură o călătorie plăcută, făcând din DELMAX Ultimapro Up1 alegerea ideală pentru călătorii lungi sau de zi cu zi.
  • Durabilitate: Construite pentru a rezista la condițiile solicitante ale sezonului cald, aceste anvelope promit o viață lungă de utilizare, asigurând o valoare excelentă pe termen lung.

Concluzie:

Anvelopele Vara 185/65 R15 DELMAX Ultimapro Up1 88H reprezintă soluția optimă pentru șoferii care doresc să îmbunătățească performanța vehiculului lor în sezonul cald, fără a compromite siguranța sau confortul. Cu un design avansat , detalii aici https://www.autoexpress.co.uk/,  care oferă o combinație ideală de aderență, eficiență și durabilitate, DELMAX Ultimapro Up1 este pregătit să vă însoțească în toate călătoriile estivale. Disponibile atât în magazinele fizice, cât și online, aceste anvelope reprezintă o investiție inteligentă pentru orice conducător auto care își dorește să navigheze cu încredere și stil pe drumurile de vară.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

E o situație jenantă în care îi vedem pe jandarmi și polițiști, siliți spre discreditare și oprobiu public pentru confortul propriilor lor călăi – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

De

În contextul actualelor mișcări de protest ce tind să cuprindă întreaga țară, Guvernul a apelat – din nou – la jandarmi și polițiști, uitând cum nu mai puțin de câteva luni în urmă și-au bătut joc de ei, sacrificându-i pe altarul ”reformei pensiilor speciale (”nesimțite”)” în numele pactului antisocial-antidemocratic cu judecătorii.

E o situație jenantă în care îi vedem pe jandarmi și polițiști, siliți spre discreditare și oprobiu public pentru confortul propriilor lor călăi. E drept că avem destui printre noi fără scrupule și pic de testosteron, gata oricând să se arate utili factorului de comandă, dăruindu-se cu avânt proletar și fără pic de rațiune. Nu cred să vedem vreodată gesturi similare acelora ale polițiștilor francezi care solidarizau in corpore cu protestatarii, aruncând simbolic cătușele pe asfalt, nu avem noi această cultură… abia credem că am ieșit din comunism. În realitate, bâjbâim prin labirintul Minotaurului.

Toată țara este nemulțumită față de măsurile de austeritate, până și casta intangibilă a judecătorilor era mai dăunăzi în grevă ”legală”. Singurii care nu au de suferit sunt parlamentarii, deși, în cazul acestora, poporul a votat prin referendum reducerea numărului lor la jumătate și deci am fi vrut ca măsurile de austeritate anume de aici să înceapă.

Vedeam un protestatar cum mișca telefonul printre jandarmi și polițiști, întrebându-i dacă aceștia consideră că protestatarii au dreptate. Cu toții, subofițeri, agenți și ofițeri ezitau să răspundă… frica față de consecințe le-a intrat în oase. Mulți tineri, neexperimentați, în fața unei situații confuze, când trebuie să-ți înghiți propriul năduf și pornirea instinctuală de a te alătura protestatarilor și să urli contra Guvernului, cât te țin bojocii. Nu poți, ești la dispoziție.

Altminteri, am văzut atitudini deplin lăudabile ale polițiștilor care au comunicat deschis cu protestatarii, i-au încurajat și îndemnat să continuie protestul. Câtă vreme este o acțiune legală și nu degenerează în violențe, protestele nu au de ce să fie împiedicate. Riscul escaladării situației vine doar dinspre declarațiile Guvernului că ”nu se simt intimidați”, în loc să recurgă la negocieri imediate.

Ne întrebau unii polițiști trimiși ”în prima linie”, contra crezului lor, ce au de făcut. Iar noi nu putem spune altceva decât să respecte dispozițiile LEGALE, au precizat cei de la sindicatul Diamantul.

În acest caz, sunt deosebit de utile dispozițiile art. 23 din HG 991/2005, Codul de etică și deontologie a polițistului:

” ARTICOLUL 23
Răspunderea poliţiştilor

(1) Poliţistul răspunde personal pentru acţiunile, inacţiunile şi omisiunile sale, în condiţiile legii. El are datoria să se ABȚINĂ de la executarea ordinelor şi misiunilor vădit ilegale, având obligaţia de a-şi informa de îndată şefii despre aceasta, pe cale ierarhică, atât verbal, cât şi prin RAPORT SCRIS.

(2) Abţinerea de la executarea ordinelor şi misiunilor în condiţiile alin. (1) NU ATRAGE răspunderea disciplinară a poliţistului.

(3) Poliţistul care deţine o funcţie de conducere răspunde pentru dispoziţiile date subordonaţilor în temeiul autorităţii pe care o exercită potrivit prevederilor legale.

(4) Prin modul de organizare a relaţiilor ierarhice în cadrul poliţiei se asigură posibilitatea identificării superiorului responsabil de acţiunile sau inacţiunile poliţistului în exercitarea atribuţiilor profesionale.”

Așadar, pentru că tensiunea este în creștere rețineți că REFUZUL executării dispoziției superiorului vă trimite în cercetare disciplinară, nu însă și ABȚINEREA. Aveți dreptul să vă ABȚINEȚI de la executarea imediată a dispoziției până când șeful vă prezintă în scris TEMEIUL LEGAL al CONȚINUTULUI DISPOZIȚIEI sale. Nu a dreptului de a dispune ci a ceea ce dispune el, că nu mă poate trimite să mă arunc de pe casă ori să fac pipi pe treptele Guvernului, dezvaluie presedintele sindicatului Diamantul.

În timpul liber, nimeni nu ne poate împiedica să ne alăturăm protestatarilor, oriunde se adună aceștia, chiar și în fața parlamentului. Guvernanții trebuie să guverneze cu frica față de popor, altminteri avem ceea ce avem. Sindicatul Polițiștilor din România ”Diamantul” susține revendicările protestatarilor.

Iar cei aflați în misiune, rețineți că principiul legalității activității funcționarului public cu statut special presupune că, în exercitarea atributiilor sale politistul este obligat sa respecte legea, precum si drepturile si libertatile constitutionale ale persoanelor! Vedeți și art. 3 și 4 din Legea 360/2002.

Apropo, n-ar strica să verificați dacă nu cumva sunteți siliți să comiteți infracțiunea de la art. 339 din Codul Penal ”(1)Instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic ori să îngreuneze circulaţia pe drumul public se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic.”

Printre altele, procedura de sistem PS-IGPR-DR-06 precizeaza expres următoarele, la punctul 5.3.1.15: ”În niciun caz nu este permisă oprirea vehiculelor prin bararea drumului cu autospeciala sau motocicleta poliției”, dezvaluie Vitalie Josanu – Președinte SPR Diamantul. (Cristina T.).

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Jos labele politice murdare de pe protestul fermierilor si al transportatorilor/Polițiștii de penitenciare iau în calcul să iasă în stradă – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

De

INTRODUCERE

Un nou an, aduce așa cum este si normal, o resetare de la cele vechi si plecarea in prezentul an cu noi gânduri si forțe.

Așa a gândit si împuternicitul de 2 ani pe postul de director al Penitenciarului Ploiești, domnul comisar Matei Valentin, căruia noi ii spunem – justificat, ZEUS, neprihănitul!!!

Pentru a putea aduce lucrurile la zi, dați-ne voie sa actualizam un pic datele cunoscute in aceasta unitate uitata de dreptate.

Daca anul trecut ZEUS trebuia să rămână fără împuternicire prin infracțiunile comise periodic si fără scrupule, prin managementul defectuos cu care conduce unitatea, prin evadarea de tot râsul din interiorul unității sale, iată că noul an ni-l aduce iar în funcția ce a primit-o cadou.

Am arătat împreuna cu ceilalți colegi care au investigat faptele acestuia si ale căror articole le-ați citit prin intermediul ziarului nostru mama – INCISIV de PRAHOVA, ca acesta are susținere fără dubiu in împărățiile care deservesc interesele unei clientele alese: Ministerul Justiției si Administrația Națională a Penitenciarelor.

NOI am spus asta răspicat de 2 ani si de la jumătatea anului 2023 am identificat si pe cei care sunt complicii lui ZEUS.

Acum o vad si alții si timizi o spun: https://www.incisivdeprahova.ro/2024/01/08/bombele-cu-ceas-federatia-sindicatelor-din-administratia-nationala-a-penitenciarelor-fsanp-este-organizatia-sindicala-care-va-scoate-la-suprafata-curatenia-sau-coruptia-din-politia-penitenciara/.

Vocile celor nemulțumiți se vor ridica ușor, ușor, frica va dispărea din sufletele lor nu pentru că vor deveni peste noapte curajoși… ci pentru simplul motiv ca această frică de ZEUS și de căprăriile lui, va fi luată de o frică mai mare: aceea de a fi complice și ulterior anchetat de parchet când lucrurile vor exploda.

Căci, fără dubiu acest lucru se va întâmpla… NU UITAȚI: anul acesta este an electoral și prietenii care susțin asemenea oameni precum Matei, înfruntă pentru prima dată din 2000 un lider cu tendințe extremiste dar știu să își vândă marfa. Schimbarea cursului politic va duce automat și la schimbarea lui ZEUS, la schimbarea șefilor prin procuratură, la schimbarea șefilor din Poliția Rămână și așa mai departe… iar cei noi, vor lăsa dosarele penale să își reia drumul… și vă asigurăm că Matei are multe pe care prietenii i le opresc acum.

Dar până ajungem la concluzii, să începem cu premisele ce ne interesează la acest moment. Din sursele noastre, precum și din discuțiile lucrătorilor din penitenciar lucrurile stau cam așa la început de an:

-s-au pensionat aproximativ 20 de persoane în anul 2023, procent colosal de 10% din colectivul unității.

Majoritatea celor ce au plecat au ales asta din cauza omului care se simte ca ciobanul la stână, cu ale lui oițe la păscut. Aproximativ ¼ din cei pensionați au plecat anticipat tot din cauza ciobanului ZEUS, Neprihănitul!!!

  • S-au angajat aproximativ 20 de cadre, care nu acoperă deficitul de personal avut și care sunt pe de o parte piloși ce au luat locurile altor persoane competente și, pe de altă parte, majoritatea nu au nicio cunoștință în noua meserie.

Iată că noile încadrări nu aduc nimic bun pentru sistem. Pierderea a 20 de specialiști în domeniile unde își desfășurau activitatea nu poate fi suplinită nici de 40 de noi angajați care nu cunosc ce trebuie să facă și care nici interes nu au să învețe căci au venit cu dedicație.(nu cred ca trebuie reamintit cazul agentului care după nici 2 săptămâni de la numirea in sistem a fost transferat de Matei ”din greșeala” la dorința mai marilor din ANP si MJ!)

Din nou, managementul deficitar se observa de la mile depărtare.

  • Cei mai mari ”dușmani” ai lui ZEUS s-au pensionat: fostul director adjunct Radu, puricele Nebun(consilierul juridic) și puricele Harry Potter(ofițerul informații clasificate). Din discuțiile cu cadrele, NICIUNUL dintre aceștia nu dorea să iasă la pensie, fiind considerați ca buni profesioniști. Imaginați-vă 3 funcții deosebit de importante care dintr-o dată nu are cine să le ocupe… 3 persoane cu 20 de ani de experiență care vor fi înlocuiți de…?!?!

AICI VĂ VOM SPUNE ÎN VIITOR… singurul indiciu delicios ce vi-l oferim este ca cei trei sunt înlocuiți de o singura super capabilă persoană.

Plecarea lor a fost tot din cauza/datorită (în funcție de cine analizează) lui ZEUS care nu a știut niciun moment să îți facă o echipă managerială ci care a vrut mereu să controleze totul, să se execute tot ce zice el ca fiind corect sau nu, să facă cum vrea el sau cei care îl țin pe această funcție de peste 2 ani… pentru interesele lor… Este clar acum că interesul „unității” nu a fost vreodată pierderea a 3 oameni valoroși, nu? Ei erau piloni în sectoarele lor de activitate, dar inamici de moarte pentru ciobanul nostru ZEUS…

  • S-au făcut angajări/transferuri cu cântec printre care amintim pe cei despre care o să vă spunem pe viitor:
    • fina domnului ZEUS, pe nume tot MATEI, soția prietenului său bun din tinerețe despre care s-a amintit în 2023 că ȘI ACESTA A FOST ANGAJAT de ZEUS la Penitenciarul Ploiești în 2021,
    • super tunata purtătoare de cuvânt(o găsiți expusă ca la magazin pe Facebook sau în poza articolului nostru), o agentă obscură care a devenit, datorită potențialului său vizibil cu ochiul liber, un pion principal pentru ceea ce Matei&Co. au pregătit pentru Ploiești.

INTRIGA va urma…(Cristina T.).

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Vâlcea

Administrație localăO zi inainte

easySales: Perioada Valentine’s Day, 1 și 8 martie a crescut coșul de cumpărături online la 244 de lei; categoriile preferate sunt Casă și bucătărie, Electronice, Artă și hobby

În perioada 14 februarie – 14 martie 2024, valoarea medie a coșului de cumpărături a crescut la 244 de lei,...

Administrație localăO zi inainte

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Stil și funcționalitate într-un pachet complet

Tableta include celebrul S Pen, un design elegant și o baterie de lungă durată perfectă pentru a duce la bun...

UncategorizedO zi inainte

SWISS CLINICS participă la AMWC Monaco 2024, cel mai important congres mondial de medicină estetică și anti-îmbătrânire din lume

AMWC Monaco 2024 are loc în cadrul Grimaldi Forum, în perioada 27-29 martie, și aduce împreună peste 15.000 de participanți Swiss...

Eveniment2 zile inainte

UP Generation lansează Life Skills Pro: Primul program de mentorat din România care transformă viitorul tinerilor

București, 27 martie, 2024: Cu obiectivul de a aduce soluții și sprijin unei generații aflate în căutarea direcției și a...

Uncategorized2 zile inainte

Cum s-a schimbat relația românilor cu băncile în ultimii 8 ani? De la zeci de mii de procese, la negociere și rezolvare amiabilă

27 martie, București. Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă...

Eveniment2 zile inainte

Samsung extinde Galaxy AI cu One UI 6.1

Samsung Electronics îmbunătățește experiența utilizatorilor pe o gamă largă de dispozitive Galaxy prin lansarea actualizării One UI 6.1*. Începând cu 28...

Uncategorized3 zile inainte

Kingston Digital lansează SSD-urile industriale i-Temp

  formate de 2,5-inch & M.2 2280 Pentru integratorii de sisteme și inginerii de proiectare Managementul ciclului de viață și...

Eveniment3 zile inainte

NAVITEL a lansat o nouă cameră de bord auto: NAVITEL R35

NAVITEL a lansat la începutul anului noua cameră de bord auto NAVITEL R35 care este proiectată pentru a oferi o experiență de...

Uncategorized4 zile inainte

BenQ lansează PD3225U, un nou monitor de design pentru utilizatorii de Mac și MacBook Pro

Alăturându-se seriei de monitoare profesionale, PD3225U este o necesitate pentru designeri, fotografi și creatori de conținut București, România,  Martie 2024 –...

UncategorizedO săptămână inainte

DXOMARK a desemnat HONOR Magic6 Pro drept “Smartphone-ul cu cea mai performantă cameră foto din lume”

HONOR Magic6 Pro a fost recunoscut ca având cea mai performantă cameră foto din lume, obținând un punctaj remarcabil de 158...

Care sunt zonele din București în care ai foarte multe de vizitat? Care sunt zonele din București în care ai foarte multe de vizitat?
AfaceriO săptămână inainte

Care sunt zonele din București în care ai foarte multe de vizitat?

Bucureștiul, capitala vibrantă a României, este un oraș bogat în istorie, cultură și atracții turistice variate. De la monumente istorice...

EvenimentO săptămână inainte

Ascultă muzica preferată și gestionează apelurile cu ușurință în mașină cu Navitel BHF02 BASE

Navitel prezinta modulatorul FM auto, BHF02 BASE, un dispozitiv revoluționar care îți permite să te bucuri de muzică și să...

UncategorizedO săptămână inainte

Cancerul de prostată: Tratamente fără frontiere cu ajutorul experților din Turcia

Cancerul de prostată, una dintre cele mai răspândite forme de cancer întâlnite la bărbați în întreaga lume, reprezintă o provocare...

UncategorizedO săptămână inainte

Peste 1.000 de studenți merg în următoarea etapă a Future Jobs Cup, proiectul educațional lansat de TikTok și Școala de Valori în România

București, 21 martie 2024 – Aproximativ 2.400 de studenți din principalele universități din România s-au înscris în Future Jobs Cup, proiectul...

Administrație localăO săptămână inainte

MSI lansează în România noua serie de laptopuri pregătite pentru inteligența artificială

MSI, producător de laptopuri de top la nivel mondial, anunță lansarea în România a noii sale game de laptopuri echipate cu...

Administrație localăO săptămână inainte

Samsung anunță cea de-a patra ediție a campionatului de PUBG

Cei interesați se pot înscrie până pe 25 martie pentru șansa de a câștiga cel mai nou și performant telefon...

Știrile Săptămânii